4. toukokuuta 2015

Toukokuun ajatuksia

"Onpas kummaa”, mietin kun näin köysiä ja erilaisia tikapuita melko korkealla puissa Talin metsissä (tai siellä suunnilla). Se oli jonkin sortin seikkailurata. Mielenkiintoista.
Näin myös valkovuokkoja. Jos minulla ei olisi ollut sauvakävelyn sauvat mukana, olisin napannut kimpun mukaani. Olin siis lenkillä ja mikä ihaninta, tämä tapahtui keskellä päivää. Koska olin kotitoimistolla, tämä oli mahdollista. Ja toisaalta kuitenkin niin pakollista...

On nimittäin terveystoukokuu. Tai niin se minulle esitettiin. Ensimmäinen reagointini oli vastahakoinen tuijotus. … Mutta nyt olen sitten mukana siinä yhdessä Pasin kanssa. Reseptinä on: ei sitä ja ei tätä ja ei myöskään sitä (tietenkään). Kaalia joo ja kasviksia juu. Tumma leipä on ok (sitä ihmettelin hieman).Mutta ei se ruokavalion muuttaminenkaan vielä ole niin vaikeaa kuin ajan rytmittäminen siten että muistaa syödä ja muistaa liikkua. Kun kaikki työt ja lapsen jutut ovat vieneet aikatauluni aivan uudelle tasolle kuin vielä vuosi sitten, on yhtäkkinen täyskäännös huomattavan haastavaa. On vaikeaa muistaa syödä ja liikkua. Kuinka hölmöltä se kuulostaa! Miten tämän ikäisenä joutuu tuota säännöllisesti opettelemaan?

Kaiken tämän taustalla on kuin hiljaa hiipinyt vyötärölleni makkarat. Tai ehkä hiipiminen on väärä termi, sillä ne tulivat raskauden myötä melko nopeaa vauhtia ja eivät ole suostuneet poistua. Minulle on siis käynyt samoin kuin niin monelle. Raskauskiloja tuli ja ne ei lähteneet. Vielä on noin 5-6 kiloa ylimääräistä. Jospa ne kaikki lähtisivät tämän terveystoukokuun aikana. Toivon sitä. Ja minua saa nyt tsempata! :) Samaa olen kyllä jo toivonut edellisinä kuukausina, mutta nyt on ilmassa jotain uutta: olen siirtynyt toivomisen sijasta tekoihin. Ja kirsikkana kakun päällä: Onhan terveystoukokuu!

Ei kommentteja:

Jaa blogikirjoitus kavereillesi