22. syyskuuta 2014

Kuulumisia

Viikot ovat taas vierähtäneet. Minulla oli kasa asioita listattuna mistä pitäisi kirjoittaa, mutta sitten kaikki muut jutut ovat vieneet voiton. Olen illat hengannut Milan kanssa. Päivät on menneet töissä ja sitten myöhään illalla olen puuhannut sitä sun tätä, lähinnä siivousta tai nettikauppajuttuja. Olemme pystyttämässä sellaista ja aikaani on viimeksi mennyt mm. tuotekuvien ottamiseen. Ja kivaa on ollut oppia uusia juttuja. Mutta muutama vinkki niille, jotka harkitsevat nettikaupan perustamista: a) se ei ole niin helppoa kuin voisi luulla b) se vie enemmän aikaa kun on ajatellut c) se vaatii monia erilaisia taitoja, jopa sellaisia mitä ei heti tule mietittyä kuten kirjoitustaitoa. Toistaiseksi ei kuitenkaan kaduta, vaikka kotimme onkin nyt täynnä tavaraa. Kerron tänne heti kun kauppa on pystyssä.

Mitä sitten minulle muuten kuuluu? :) Hyvää. Olen rakastunut, innostunut, inspiroitunut ja elämääni tyytyväinen (en nyt keksinyt muuta adjektiivia tähän, mutta oikeasti olen enemmän kuin tyytyväinen). Enkä nyt edes liiottele. Tuosta voisi siis päätellä, että olen onnellinen. Ja niin olenkin. Kaikki on hyvin. Paitsi nyt Milalla on hieman kuumetta. Se on onneksi nyt laskenut ja nyt hän nukkuu.
Minusta tuntuu aina silloin tällöin muuten oudolle se, että ihmiset tuntuvat etsivän onnellisuutta kuin se olisi joku ultimate-päämäärä, jolloin kaikki olisi hyvin... Minäkin etsin ennen. Mutta vasta nyt ymmärrän, että sen etsiminen ei auta. Se pitää itse luoda ja se on olotila. Nykyään kun se on osa omaa elämää, sen unohtaa helposti. 
Joitakin muuten varmasti ärsyttää tämä oman onnen esiintuominen. Mistä se johtuu, että tulee jotenkin sellainen olo, että jos sanoo olevansa onnellinen niin sen voisi menettää. Miksi suomalaisuuteen tuntuu kuuluvan se, että sitä pitäisi jotenkin peitellä. On jotenkin sallitumpaa, että valittaa.

Tällaisia iltapohdintoja tänään. :) Kiitos muuten kaikille lukijoille, jotka ovat kommentoineet, että blogiani on ollut ikävä. <3 Ylläolevat kuvat ovat uusia tauluja, joita olen ripustellut seinille. 

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kiva, että taas kirjoittelit ja sinulle kuuluu oikein hyvää! On ihanaa, kun on onnellisia aikoja!

Kyselin jo aiemmin näistä, mutta ehkä unohdit vastata, joten nyt uudella yrityksellä tiivistetysti kysyisin mielipidettäsi parista asiasta. :

Mikä sinusta on parasta markkinoilla olevaa äidinmaidonvastiketta? (joko Suomessa tai sitten netin kautta ulkomailta jauheena)

Miten suhtaudut rokotteisiin ja aiotko antaa lapsellesi kaikki Suomen rokoteohjelman rokotteet vai esim vain osan?

Nämä aiheet kiinnostavat kysyä, koska tiedän sinun olevan kiinnostunut luonnonmukaisistakin asioista ja terveyteen liittyvistä teemoista.

Terveisin Siru

Anonyymi kirjoitti...

Voi jeesus...
Siru, ootko tosissasi?
Siis olet aivan valmis syöttämään lapsellesi ravintona jotain netistä tilattua jauhetta mitä joku bloggari sulle mahdollisesti suosittelisi, mutta sua epäilyttää rokoteohjelman rokotukset? :D (edellisessä kommentissa ajattelin otattaa vauvallesi vain tetanusrokotteen; miksi näin?)

Laitan sormet ristiin ja toivon että oot vaan trolli.
AA

Anonyymi kirjoitti...

Hei Anonyymi! Se, että kyselin Heleneltä hänen kantaansa äidinmaidonkorvikkeista ei johdu siitä, että itse niitä aikoisin käyttää. Olen itse täysimettänyt n 6kk kaikki lapseni ja sen jälkeenkin vielä muun ruuan ohella pitkään esim nuorimmaista lähes 2 vuotta.

Koska Helene kuitenkin on terveyteen ja hyvinvointiinkin paljon keskittynyt bloggari ja health coach-koulutuksen käynyt ihminen, minua kovasti kiinosti millaisiin ratkaisuihin hän on päätynyt korvikeasioissa. Käsitin hänen kirjoittelustaan, että hän meni nopeasti työelämään ja vauva ei ole imetyksessä. Ja vaikka hänen vauvansa olisinkin imetyksessä, minua kiinostaa joka tapauksessa hänen mielipiteensä siitä, mitkä äidinmaidonvastikkeet hänestä ovat parhaita, jos niitä joku joutuu tai haluaa käyttää.

Vaikuttaa nyt kuitenkin siltä, että hän ei halua kysymyksiini vastata. Toivoisin kyllä, että bloggarit aina vastaisivat edes esim sen verran, etteivät halua vastata, jotta ei tulisi turhaan rampattua katsomassa, joko vastaus on mahdollisesti tullut.

Siru

Anonyymi kirjoitti...

Mitä taas tuohon rokotusasiaan tulee niin se on niin pitkä juttu, että en ala aiheesta täällä toisen ihmisen blogissa pitkästi esitelmöimään.

Laitan vinkin erään provisoorin blogiin, jossa on paljon tutkittua tietoa rokotteiden haitoista ja linkkejä tutkimuksiin niiden riskeistä.

http://elamakasissamme.blogspot.fi/search/label/rokotteiden%20haittavaikutukset

Yksi lapsistani sai aikoinaan vakavan rokorusreaktion ja terveysongelmia siitä. Tein siitä ilmoituksenkin. Sittemmin olen hyvin syvällisesti perhtynyt rokotusten haittoihin ym, toki tiedän myös ne asiat, joiden takia rokotuksia puolletaan.

Suomessakin nykyään tunnustetaan rokotteiden aiheuttavan vakaviakin sairastumisia kuten ns sikapiikin aiheuttama narkolepsiasairastumisbuumi lapsilla ja nuorilla. Tietoon tulleet yhteydet sairastumisten ja rokotusten yhteydestä on kuitenkin vasta jäävuorenhuippu kuten yhden lapseni valveutunut kouluterveydenhoitaja minulle yksityisessä keskustelussa myönsi. Hän itsekään ei ole kuulema ottanut itselleen kaikki rokotteita kuten sikapiikkiä.

Asia ei ole mustavalkoinen, mutta meidän perheemme tapauksessa pidän parhaana ratkaisuna sitä, että pidättäydymme ainakin suurimmasta osasta rokotteita.Suvussamme näyttää olevan sitä paitsi taipumusta laajemminkin saada erilaisia ongelmia rokotteista.

Muutenkin hoidan lapsiani hyvin luonnonmukaisesti ja käytämme luontaishoitoja kuten homeopatiaa. Lapseni ovat tällä tyylillä olleet keskimääräistä paljon terveempiä ja esim antibiootteja ei ole perheessämme juuri koskaan tarvittu vaan esim joskus harvoin tulleet korvatulehduksetkin ovat hoituneet kuntoon homeopatialla. Korvat on tarkastanut lääkäri ennen ja jälkeen homeopaattisten hoitojen ja lapset on todettu parantuneiksi luonnonmukaisin keinoin.

Koska Helene on tosiaan Health coach ja tavallaan hyvinvointibloggarikin hänen näkemyksensä ja kantansa lasten rokottamiseen kiinnostaisi kovasti myös.

Siru

Jaa blogikirjoitus kavereillesi