24. elokuuta 2014

Juice-kirja on tämän hetken paras mehu- ja smoothiekirja

Olen tänä vuonna ostanut kaksi kirjaa, jotka ovat olleet ylitse muiden. Toinen niistä on The Power of Habit: Why We Do What We Do (josta kerron sitten myöhemmin enemmän), mutta se mistä halusin tänään vinkata on “Juice: Recipes for Juicing, Cleansing, and Living Well", jonka ovat kirjoittaneet Pressed Juiceryn perustajat  Carly de Castro, Hedi Gores & Hayden Slater. Alunperin törmäsin tähän kirjaan Instagramissa, kun Nicole Richie postasi siitä. Tämän seurauksena päätin tilata kirjan ja olen ollut siitä erittäin innoissani.


Vaikka kirjan nimi viittaakin mehuun, on kirjassa myös smoothie-ohjeita. Ja itse asiassa minulla ei edes ole mehustinta (vaikka niin kovin haaveilenkin sen aloittamisesta ja etenkin siitä kaikkein parhaasta ultimatum-mehustamosta nimeltä Norwalk Juicer.
Se miksi pidän tästä kirjasta ovat sen reseptit ja kuvat. Vaikka olen tehnyt smoothieita pitkään, olen tästä kirjasta oppinut vaikka mitä juttuja. Olen sen insiroimana tehnyt mm. mantelimaitokahvia ihan itse tehdystä mantelimaidosta ja saanut intoa kokeilemaan uusia reseptejä. Tämä kirja on saanut meillä myös Pasin hyväksynnän. Hänkin on tehnyt sillä jo monia reseptejä. Kirja yksinään ei tietysti pelasta. Vaikka mehustinta ei vielä olisikaan, tämän omaksunnassa ja reseptien käytäntöön siirtämisessä auttaa hyvä blenderi tai Vitamix (jota voin myös suositella).


Olen nyt selaillut kirjan lähes kokonaan. En osaa lukea reseptikirjoja, selailen ne aina. Ja haluan mehustimen. Minun on pakko saada se. Eli vinkkejä niistä otetaan vastaan. Onko kukaan muuten hurahtanut tuohon Norwalkiin? Se maksaa yli 3000€!! Miten ihmeessä se voi olla niin suolaisen hintainen?

Nyt suunnittelen ensi viikon smoothieita ja tässä ovat valintani:

Barry Basil Bliss s. 90
- Kasa erilaisia marjoja, pinaattia, basilikaa, kookosvettä ja jääkuutioita
Lime in the Coconut s. 92
- Sisältää kookosvettä, kookosta, avocadoa, banaania, spirulinaa, limeä ja jääkuutioita
Peaches and Cinnamon (s. 92)
Sisältää mantelimaitoa, persikkaa, mansikoita, banaania, kanelia ja jääkuutioita
Our Favourite Blended Soup (s. 139)
- Sisältää kesäkurpitsaa, porkkanaa, vettä, pasraa, cayenne-pippuria, valkosipulia ja tuoreita yrttejä (mitä saatavilla)

Sitten olisi kasa mehuja, joita haluaisin tehdä, mutta ne jäävät haaveeksi ja odottamaan sitä päivää kun mehustin saapuu kolkuttelemaan ovellemme. Jotenkin minusta tuntuu, ettei se koputus ole kovin kaukana, mutta mistäs sitä tietää. :)

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tuli tässä yksi kysymys mieleen: Nyt kun lähdit takaisin töihin näin nopeasti vauvan syntymän jälkeen, siirtyikö Mila-vauva korvikemaitoon kokonaan tai lisänä vai saatko lypsettyä päivän äidinmaidot pulloihin talteen, jotta hoitaja (ilmeisesti isä?) voi juottaa ne vauvalle poissa ollessasi? Vai onko teillä systeemi, että vauva käy imemässä työpaikallasi vai mikä teillä on meiniki?

Asia on minusta hyvin kiinnostava. Itse olen ollut ihan hulluna imetykseen kuten lapsenikin. Kohta on neljäs lapsi tulossa ja odotan taas imetysaikaa ja sitä kaikkea läheisyyttä vauvan kanssa innolla. :)

Mehustaminen ja smoothiet ovat ihania. Harrastan niitä itsekin. Muutenkin olen hyvin luomuhenkinen ja kannatan mahdollisimman luonnonmukaista eloa.Tuo kirja olisi varmasti tutustumisen arvoinen. :)


Mukavaa alkavaa syksyä koko perheellenne! :)

Terkuin Ansku

Sat Miter kirjoitti...

Onpa hauskaa, että kirjoitat taas tätä blogia! Muistan joskus vuosia sitten löytäneeni tämän hakusanalla Tracy Anderson :). Ja tosiaan, siitä on jo vuosia, Tracy ei ole itselläkään enää tässä elämänvaiheessa päälimmäisenä, mutta kumman nostalginen olo :). Onnea sinulle, kaikista elämänmuutoksista!

Anonyymi kirjoitti...

Kiva, kun taas kirjoittelet! Olen seurannut blogiasi aika kauan ja välillä ihan harmitti, kun oli se kirjoitustauko.

Muistan, että aiemmin suunnittelit edellisen parisuhteesi aikaan jossain vaiheessa kovasti adoptiota. Olikin suuri yllätys, kun tauon jälkeen tuli ilmi ihana vauvauutinen. :)

Mikä sai sinut muuttamaan mielesi ja innostuitkin ajatuksesta biologisen lapsen saamisesta? Vai yllättikö elämä vain?

Itselläni oli sellainen tilanne, että mieheni ei halunnut lasta, ei biologista eikä adoptiolasta. Itselleni se tuntui vaikealta.
Tulinkin sitten ihan vahingossa raskaaksi ja olimme sitten kumpikin onnellisia loppujen lopuksi tästä yllätyksestä. Nyt lapsi on jo murkkuiässä ja suuri siunaus. :)

Meeri

Helene Auramo kirjoitti...

Kiitos kaikille kommenteista ja kiva kuulla, että blogiani on ollut ikävä. :) <3

@Ansku Isä on isyyslomalla ja hoitaa Milaa. Suosittelen imetystä kaikille, se on vauvalle parasta ravintoa. Kaikilla se ei vain ole mahdollista.

@Meeri Minusta adoptio on edelleen hyvä vaihtoehto ja ihailen ihmisiä, jotka ovat adoptoineet. Meille tämä biologinen lapsi tuntui kuitenkin tässä vaiheessa parhaimmalta. En ole katunut päivääkään. ... Uskon, että lasta voi rakastaa yhtä paljon, oli kyseessä sitten oma tai adoptiolapsi. Itselleni on vieläkin kovin vaikeaa ymmärtää, että Mila on tosiaan lähtöisin minusta. Aivoni eivät sitä pysty käsittämään. Jännä nähdä ymmärränkö joku päivä.

Anonyymi kirjoitti...

Hei Helene! Mikäli perheessä on sellainen tilanne, että vauvaa ei jostain syystä imetetä vaan tarvitaan äidinmaidonkorviketta, niin millaista korviketta suosittelisit ja mitä äidinmaidonkorviketta itse pidät parhaana Suomen valikoimasta? Entä oletko löytänyt jotain parempaa ulkomailta tilattavista korvikkeista?

Pidätkö luomukorvikkeita, jotka on maidosta tehtyjä parempana vaihtoehtona kuin ns aminohappoiksi tms pilkottuja korvikemaitoja, jotka on tarkoitettu maitoallergisille vauvoilla ja ehkä siihenkin, että vauvalle ei puhkeaisi maitoallergia?

Toinen asia, joka kiinostaa, on suhtautumisesi lapsille annettaviin rokotteisiin ja Suomen rokoteohjelmaan. Aiotko antaa lapsellesi kaikki rokoteohjelman rokotteet vai et mitään rokotteita vai jonkin/joitakin valikoituja rokotteita?Miten päädyit ratkaisuusi?

Miten aikoinasi suhtauduit sikainfluenssarokotteeseen, otiko sen? Minä en ottanut ja olen ollut ratkaisuuni tyytyväinen. Muutenkin olen aika rokotekriittinen ja lapsilleni haluan enintään jäykkäkouristusrokotteen,tosin sitä voi olla hankala saada yksittäisenä Suomessa. Samaan satsiin on ympätty muutakin ja se harmittaa.

T: Siru

Anonyymi kirjoitti...

Mitä kuuluu? Olisi kiva, jos jaksaisit päivitellä blogiasi vaikkapa edes kaksi kertaa kuussa. Tässä taannoin taisit suunnitella, että alat hieman aiempaa tiheämpään bloggailemaan. Se olisi kyllä meille lukijoille tosi mukava asia. Inspiroivaa syksyn jatkoa!

Milla

Jaa blogikirjoitus kavereillesi