22. heinäkuuta 2014

Syksyn tavoitteet

Tänään päivä alkoi jo ennen seitsemää, koska Mila päätti herätä tuolloin. Nukkumaan hän meni kello 23, joten yöunet olivat riittävät. Tein aamupalaksi smoothieta pitkäksi aikaa. Lounaaksi syötiin salaattia ja kvinoaa... Mutta illalla sitten tuli sorruttua simpukoihin. Tuli sentään lenkki tehtyä ja muutenkin puuhattua kaikkea hyödyllistä. Eli päivä ei mennyt täysin harakoille. Tulin laittaneeksi Tori.fi:lle myös tavaraa myyntiin (matto, My Little Pony -talo sekä AVENT-juttuja). Se oli ihan hyvä päivän saldo se.


Ikävä on kyllä sitä aikaa kun pystyi löhöämään ilman pelkoa siitä, että joku huutaa kuin maantiekiitäjä omassa pinnasängyssään ja vaatii huomiota. Nyt on harvoin sellaista hetkeä, että voisin vain heittää jalat sohvalle ja vaikka napata kirjan kätösiin. Aikaa osaa arvostaa enemmän. Ja etenkin nyt ymmärtää sen rajallisuuden. Yhdessä päivässä ei saa paljoa mitään tehtyä. En usko, että ennen olin sisäistänyt ajan merkitystä. Kaikki ne, jotka ovat raskaana, nauttikaa oikeasti joka kerta siitä kun voitte heittää vaan heittää jalat sohvalle. Se on arvokasta aikaa ja sitä tulee ikävä.

Vaikka tämä nyt saattoi kuulostaa elegialle, en halua antaa väärää kuvaa. Mikään ei ole niin ihanaa kun aamuinen vauvan hymy. Mila on joka aamu selkeästi onnellinen herätessään uuteen päivään. Samalla sitä itse ajattelee, että "Hei, tää päivä on mun ja mä voin päättää mitä mä teen omalla ajallani. Mä voin siis tehdä siitä ihan minkälaisen vaan!". Sitten vauva sanoo byähähähäää ja ajatuksesi kupla poksahtaa: "Okei. Mä päätän melkeen kokonaan mitä teen."

Ollaan tässä kaiken lomassa muuten suunniteltu reissua Amsterdamiin. Aluksi mietimme reissua etelään, mutta sitten aloimme miettiä, että siellä voisi olla Milalle liian hikiset oltavat. Italia ja Espanja ruksattiin yli. Jos on vinkkejä tälle reissulle, niin kommenttiboksiin voi antaa vinkkejä.

Syksyn tavoitteet
Koska syksy alkaa jo kolkutella oven takana, on aika miettiä mitä sitä haluaisi saavuttaa. Syksylle olen asettanut seuraavat tavoitteet vapaa-ajalle ja näiden määrittelyssä olen käyttänyt IIN:n Circle of Life -kaaviota:Health/Cooking
- Maidoton ja viljaton ruokavalio, 80-20 säännöllä
Olen todennut tämän hyväksi itselleni aiemmin. Tuo 80-20, eli 20% voi fuskata -sääntö on myös ollut minulle toimiva.
Miten aion päästä tähän? Yhdessä Pasin kanssa tekemällä ruokaostokset Foodie.fi:n kautta kerran viikossa (estän näin houkutukset). Foodie on muuten ollut todella hyvä palvelu. Kirjoitin siitä Image-lehteenkin. Suosittelen!

Physical Activity
- Urheilua vähintään 5krt/vko
Tavoitteena on päästä raskauskiloista eroon ja voida paremmin. Liitoskivut tuntuvat edelleen, eli se haittaa tätä projektia. Mutta liikunnaksi lasketaan myös kävely ja mm. Tracy Andersonin treenit, joista pidän.

Creativity
- Kirjoittaa kirjaani 10 sivua
Se olisi noin 2 sivua/kk. Ei mahdoton tavoite. Kalenterista pitää tälle vain varata aikaa.
- Lukea yksi kirja per kk.
Otan kirjan työmatkoille mukaan.  Luen kyllä yleensä muutaman kirjan kuussa Kindle-sovelluksestani, joten yksi kirja per kk on aika pieni tavoite. Ehkä se pitäisi korottaa?
- Päivittää tätä blogia säännöllisesti
Tämä voi osoittautua haasteelliseksi. Ehkä otan tavaksi kerrata täällä päivän kulkua ja pitää tätä päiväkirjanani. Ehkä se silloin onnistuu. :)

Relationships
- Joka kuukausi viettää enemmän aikaa Pasin kanssa kahdestaan.
Tämä tavoite vaatii myös kalenterin hallintaa, eli meidän pitää vaan varata kalenterista aika ja saada hoitaja paikalle. Jos Katri luet tätä, vinkkivinkki. :D
Home environment
-  Saada kodin pienet projektit valmiiksi. Näitä on listattu Pasin kanssa ylös. Isoin projekti on ehkä olohuoneen seinä.
Tämän tavoiteen onnistumisesta Pasi tulee pitämään kiinni, joten minun ei tarvitse pitää erillistä kirjaa siitä.
Finances
- Säästää mökkiä ja matkoja varten ja laittaa stopit turhille laskuille, joita tippuu postilaatikosta ja luottokortille.
Teen selkeän säästösuunitelman ja käyn läpi kaikki luottokorttilaskuni ja muut laskut. Osa luottokorttilaskuista minun kannattaa käydä läpi myös Pasin kanssa. Viimeksi huomasimme, että molemmat maksoivat Netflixistä samaan aikaan.... Vaikka tämä oli vaan noin 9€/kk, se on kuitenkin vuodessa jo yli satku.

Muita:
- Reissuja vähintään kaksi. Yksi pidennetty viikonloppu ja yksi pidempi parin viikon loma mm. Aasiaan tai Jenkkeihin.
Jotenkin minusta tuntuu, että tämän suunnittelu ei tule olemaan ongelma... :D
- Avata nettikauppa yhdessä Pasin kanssa.
Tästä tavoitteesta Pasi tulee pitämään kiinni, joten se tulee toteutumaan.
- Opetella parempaa ajanhallintaa
Tähän on jo koulutus sovittuna. Myös äitiys varmasti auttaa tässä.

Sellaisia tavotteita... Unohtuikohan jotakin? Se selviää myöhemmin.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ihanaa! Tavoite- ja todo-lista-addikti hykertelee onnessaan, kun pääsee lukemaan toisten tavoitteita. Inspiroivaa :)

Anonyymi kirjoitti...

Heippa! En ole pitkään aikaan käynyt blogissasi kun se hiljeni, mutta nyt palasin jonkun IIN-haun yhteydessä. Suurensuuret onnittelut tuoreelle äidille ja kaikesta ihanasta mitä elämässäsi tapahtunut!!! terv.ingrid

Helene Auramo kirjoitti...

Kiitos Anonyymi. Olen kyllä kanssa aikamoinen todo-addikti... :D

@Ingrid. Kiitos. :) Toivottavasti sinullekin kuuluu hyvää! :)

Jaa blogikirjoitus kavereillesi