30. heinäkuuta 2014

Airbnb-kokemuksia ja Amsterdam

Terveiset Amsterdamista! Lähdettiin tänne pikalomalle ennen töiden alkua. Osa reissusta yövytään Airbnb:n kautta löytämässämme kämpässä, joka on aivan ihastuttava. Tämä asunto sijaitsee todella mukavalla alueella ja sopii vauvaperheelle (lue: sisältää pinnasängyn, hoitopöydän ja on rauhallisella alueella vaikka onkin keskustassa). Jos Airbnb kiinnostaa, tässä sinne 19€ alekoodi. Minulla on palvelusta toistaiseksi vain hyvää sanottavaa. Ideahan on pääpiirteittäin se, että vuokraat asunnon itsellesi yksityiseltä henkilöltä. Alla kuva olohuoneesta. Nyt istun juuri tuon pöydän ääressä. Oikealla taas on kuva, joka avartuu ikkunasta. Eikö näytäkin, että olisin jossain sadussa tai postikortin sisällä? Siltä minusta tuntuu.Tykkäämme lomalla yleensä yöpyä ainakin kahdessa eri paikassa. Silloin näkee hieman enemmän ja voi etsiä täysin erilaisia yöpymiskohteita. Tällä kertaa loppuloma vietetään paikassa nimeltä Stout, jota kaverini suositteli. Siitä ehkä lisää sitten myöhemmin. 


Amsterdam on näyttänyt parhaita puoliaan meille. Sää on ollut todella hyvä (joku 24C, ei sadetta tai tuulta). Myös Finnairin lento meni mallikkaasti. Se ei ollut yhtään myöhässä ja Mila ei protestoinut ensimmäisen lentokokemuksensa aikana yhtään. Paljon asiaa hänellä tuntui kuitenkin olevan. Olisi ollut mukava ymmärtää mitä hän jokelteli.

Tänään lähinnä käppäilimme ympäri kaupunkia. Ostin pari paitaa (mikä on nykyään todella harvinaista). En ole tainnut ostaa kuin yhden paidan puolen vuoden aikana. Kasan vaatteita ostin viimeksi Aasian reissultamme joulukuussa. Sitten en enää viitsinyt ostaa kun raskauden aikana kiloja tuli koko ajan enemmän ja enemmän. Nyt olen taas koko ajan laihtunut ja ostaminen tuntuu siksi hieman hölmölle. Nämäkin ostot ovan nyt hieman liian pienikokoisia. Ehkä mahdun niihin kuukauden päästä...Omassa kämpässä (airbnb:n kautta) on muuten se hyvä puoli, että monissa asunnoissa on todella hyvät mahdollisuudet tehdä itse ruokaa. Ennen olisin ajatellut, että kuka hullu haluaa tehdä itse ruoat lomalla jos on rahaa syödä rafloissa, mutta nyt se ajatus houkuttelee siitä syystä, että näin voi tehdä uusia kokkailuja juuri niistä raaka-aineista kuin itse haluaa. Tänään oli ihana käydä kaupassa ja poimia niitä mielenkiintoisia kasviksia ja juustoja, joita halusimme maistaa. Teimme salaatin, jonka yhtenä pääelementtinä toimi juustotiskistä löytämämme hollantilainen luomujuusto (joka oli aivan superhyvä löytö, nimeä en kyllä valitettavasti muista... :/). Illalla istuimme omalla partsilla ja joimme samalla lasit luomuviiniä. Oli ihana miettiä, että istun jonkun toisen kotona ja saan pieniä maistiaisia hänen elämästään. Tein hänen kokkausvälineillä ruokaa ja söimme ne heidän astioista salaattia istuen heidän parvekkeella. Jotenkin kiehtovaa.


Huomenna olisi kiva vierailla taidenäyttelyssä. Mutta suunnitelmaa ei ole. Hyvä niin. Tää on nyt lomalla. 

2 kommenttia:

Dzinni kirjoitti...

Siis vielä siellä, vai ymmärsinkö väärin?

Olen asunut Amsterdamissa pari vuotta. Marisa blogissaan "Kauneutta katsojan silmin" juuri kyseli vinkkejä, ja osa niistä varmaan sopii lapsiperheillekin. Käypä katsomassa vinkkini.

Helene Auramo kirjoitti...

Kiitos vinkistä! Täällä ollaan edelleen. :)

Jaa blogikirjoitus kavereillesi