25. toukokuuta 2014

Tavotteita ja ajatuksia tältä viikolta.

Tänään kävimme aamulla äänestämässä ja samalla teimme pienen lenkin. Luin eilen yöllä Sports Ladyn blogia ja sieltä nappasin seuraavan idean: voit sauvakävellä
samalla kun mies työntää rattaita. Kaivoin siis pölyttyneet sauvat esiin ja testasin niitä. Tuntui käsissä. Vitsit kun tuli tajuttua, etten ole tehnyt mitään käsitreenejä sataan vuoteen. Tavoitteena on nyt käydä joka toinen päivä tämmöisellä lenkillä. Lähes aina kun Pasi tulee mukaan.

Muuten en olekaan sitten tänään oikein tehnyt muuta kuin viihdyttänyt Milaa. Syötön aikana katsoin samalla katsoin muutaman leffan. Toinen niistä oli Blackfish-niminen dokumentti miekkavalaista. Trailerin voi katsoa täältä. Kyseinen pätkä löytyi Netflixistä ja voin suositella sitä. Päälimmäisenä jäi mieleen sääli näitä vankina eläviä eläimiä kohtaan ja sitten toisaalta niiden älykkyys. Niiden aivot ovat ilmeisesti osittain kehittyneempiä kuin ihmisten.

On ollut ihana huomata muutaman viikon aikana Milan kehityksessä seuraavia etappeja:

  • Hän pystyy ryömimään vatsan päällä pienellä avustuksella. 
  • Mila pystyy kääntämään päätä kun makaa mahallaan.
  • Mila pystyy ponnistamaan jaloilla maasta kun häntä tukee ilmassa. 
  • Minusta on ihanaa kun hän on nykyisin myös hereillä entistä enemmän. Hän on selkeästi aktiivisempi ja läsnä. Enää arki ei ole ainoastaan pääasiassa syömistä ja nukkumista. Nyt mukana on tämä nk. liveaika. Olen yrittänyt keksiä erilaisia tekemisiä hänen kanssaan, joista itselleni on ehkä mieluisin laulaminen ja hänen liikuttaminen rytmissä. Minusta Mila näyttää tykkäävän musiikista ja rytmistä.


Tässä hieman suunnittelin ensi viikon juttuja. Mitään suurta ei ole tiedossa. Olisi kiva jos saisimme Milan huoneen lopulta järjestykseen ja erään välihuoneen kirjahyllyt seinille. Muutama pakollinen juttu on kuitenkin tiedossa:

  • Ensi viikolla on synnytyksen jälkeinen jälkitarkastus. Se on siis noin kuusi viikkoa synnytyksen jälkeen ja jotenkin minusta tuntuu, että se on kovin myöhään. Tosin en osaa oikein verrata muihin. Minulla olisi kauhea hinku lenkille, mutta se ei taida olla vielä mitenkään mahdollista. Siitä siis ajattelin ensi viikolla kysyä. Haluaisin saada raskauskilot pois elokuun alkuun mennessä. Nyt kun kunto alkaa olla jo hyvä, ajattelin aloittaa plänäämisen tätä tavoitetta silmällä pitäen. 
  • Pitäisi hoitaa ristiäissuunnittelut. Ne lähestyvät parin viikon päästä. Ristiäismekko on hoidossa. Se tulee olemaan sama kuin minulla oli aikoinaan. Myös kastemalja on sama. 

Tämän viikon Hip 3:
1) Suihku. En ole koskaan nauttinut suihkusta niin paljon kuin nyt. Syynä on se, että siellä on täysin oma rauha. Alla esittelyssä lempparisuihkutuotteet tällä hetkellä.
2) Laihtuminen. On ihanaa kun on niin paljon kevyempi kuin loppuraskaudessa. Minulta lähti parissa viikossa kymmenen kiloa. On ihanaa kun voi taas kävellä ilman, että sattuu ja tuntuu painavalle. 
3) Vierailu Oopperan kulisseissa. En ollut koskaan tiennyt, että siellä tehdään kaikki puvut ja lavasteet itse. Pakko päästä Oopperaan. Aivan mahtava kokemus. Alla muutama kuva sieltä ja illalliselta:
Mukavaa ensi viikkoa!


Ei kommentteja:

Jaa blogikirjoitus kavereillesi