28. helmikuuta 2013

Mikä hyvinvointilehti on paras? Fit, KG, Kauneus & Terveys vai MeNaiset SPORT

Minuun otettiin yhteyttä ja pyydettiin tekemään postaus suosikkilehdestäni. Ehdotuksesta innostuneena päätin ehdottaa aiheeksi seuraava: Mikä on minun mielestäni paras hyvinvointiin keskittyvä lehti tällä hetkellä? Koska en tilaa tällä hetkellä mitään hyvinvointikategoriaan kuuluvaa lehteä, oli tämä itselleni myös mielenkiintoinen tehtävä. :)


Ja koska en ole Suomessa vaan työmatkalla Dubaissa (terveiset siis vaan täältä ja tiedoksi niille jotka ovat seuranneet päivityksiäni muualla, en päässyt Pakistaniin ja siitä en viitsi sitten sen enempää kertoa kunnes höyryt ovat laskeutuneet ketutuksen takia) oli minulla kerrankin aikaa perehtyä lehtiin oikein kunnolla. Luppoaikaa kun täällä on ollut mm. lentokentillä ja lentokoneissa.


Ennen matkaani käväisin kaupassa hakemassa neljä lehteä tätä postausta varten: Fitin, MeNaiset SPORTin, Kauneus & Terveys -lehden sekä KG-lehden. Oma arvaukseni omasta lempparilehdestäni oli tässä kohtaa se, että Fit voittaisi. Syytä tähän en osaa sanoa, mutta mielikuvani kyseisestä lehdestä oli paras. 


Päätin arvioida kyseiset lehdet seuraavilla kriteereillä, joita itse arvostan hyvinvointilehdissä (tiedon lisäksi tietysti):
  • Ruokareseptit
  • Asuste- ja meikkivinkit
  • Inspiraatio ja hyvä mieli

Ruokareseptit
Minusta ehdottomasti parhaat ruokareseptit löytyivät KG-lehdestä. Siellä oli monta hyvää ja niitä oli paljon, yhteensä yli kolmekymmentä reseptiä yhdessä lehdessä! Muissa lehdissä luku jäi noin kympin paikkeille. Lisäksi tykkäsin KG-lehden ruokakorteista, jotka on helppo irrottaa itselleen. Minusta se oli mukava idea. Se näkyy tuossa alla:


Asuste- ja meikkivinkit
MeNaiset SPORT oli tässä kategoriassa minusta mielenkiintoisin, mutta oikestaan mikään kyseisistä lehdistä ei ollut minusta erityisen onnistunut. Veikkaan, että olen näissä asioissa ehkä liian vaativa. Odotan jotain VOGUEn tyylistä muotiosiota ja sitten toisaalta meikeissä lähinnä luonnonkosmetiikkaa.  

Inspiraatio ja hyvä mieli
Fit ja KG voittivat tässä kohtaa. Tulin niistä hyvälle tuulelle, sillä niistä löytyi paljon mielenkiintoista sisältöä ja kauniita ruokakuvia. :)


Ja sitten halusin listata vielä mielenkiintoisimmat artikkelit kustakin lehdestä:
Kauneus & Terveys - Miten paljon muutoksia kestät? s. 30
MeNaiset SPORT - Ei löytynyt yhtään mielenkiintoista artikkelia koko lehdestä. Yritin kovasti kyllä löytää yhden jutun, minkä olisin voinut nostaa esiin, mutta eih. :/
KG - Eksperttien dieetti  - Ravitsemussuositukset uudistuvat tänä vuonna. s. 78
Fit - Mikä jooga sopii minulle? s. 34


No mikä sitten oli suosikkini? Se tuli yllärinä. Voittaja on (rummutuksia) KG! :) En olisi nimittäin ikinä ostanut kyseistä lehteä sen nimen takia, sillä minusta KG on vain niin pöllö nimi lehdelle. Mutta jos katsoo pintaa syvemmälle, niin lehtihän oli loistava ja etenkin yhdestä edellä mainitusta syystä. Siitä löytyi yli 30 ruokareseptiä, mikä oli noin kolme kertaa enemmän kuin noista muista lehdistä. Eli voittaja on KG-lehti. Toiseksi sijoittui Fit-lehti. Valitettavasti MeNaiset SPORT sekä Kauneus & Terveys eivät olleet minusta mielenkiintoisia lehtiä tilattavaksi tällä kertaa. Ja huomioitavana seikkana vielä se, että tämä arvioini perustui nyt ainoastaan helmikuun lehtiin eli ehkä jo ensi kuussa joku lehdistä on uudistunut. :) 

Täällä vielä tiedot mihin hintaan kyseiset lehdet voi tilata Lehtikuningas.fi:stä (linkkien takaa löytyy hinnat myös lyhyemmille ja pidemmille tilausajanjaksoille):
Ja P.S. Itseäni kiinnostaa myös VOGUE ja sen voi myös tilata kyseiseltä sivustolta.


Nyt jatkan näihin ylläoleviin maisemiin. Huomenna Abu Dhabiin ja sitten takaisin Suomeen. :)

Mitkä ovat omat kokemuksenne? Mikä on paras hyvinvointilehti tällä hetkellä?

8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

KG on myös mun lemppis. :) Mutta harmittaa hieman se, että se jotenkin on ehkä liikaa painoon keskittynyt. Tai siis siinä on noita laihdutusjuttuja ehkä liikaa mulle.

t. Norppali

Lindapien kirjoitti...

Ite tykkään Fitistä ja Me naiset sportista! :)

Tiuku kirjoitti...

Fit ja Me naiset sport :) (Ja kuntoplus)!

Helinä kirjoitti...

Mä olen tykännyt uuden liikkuvaisen elämäntapamuutoksen jälkeen Fit-lehdestä. Tilasinkin sen juuri jälleen hiljattain. Me Naiset sportista tykkään myös (ja Kuntoplussasta)
KG:stä on jäänyt jutut lukematta, lehti kun tuppaa jäädä keittiöön reseptien takia. munkin makuun liikaa painoon keskittynyt.

Anonyymi kirjoitti...

KG on paras myös musta!

Taina - MoveMe kirjoitti...

Kuinkas sattuikaan, minäkin nappasin Fit:n ja KG:n mukaan reissuun ja ehdin toisen arvioida: http://movemeliikuttaa.blogspot.com/2013/02/fit-lehti-arvioitavana.html Lisäksi on vielä tuo KG, josta olen kyllä aikalailla samaa mieltä, ehkä kuitenkin Fit voittaa?

Me Naiset Sport lehteen petyin raskaasti kun se lanseerattiin ja peruin pitkällisen (ex. Sport) tilaukseni. Homma meni jotenkin ihan naisten hössötyslehdeksi, missä seurattiin mitä julkkikset urheilee eikä annettu ohjeita omaan treeniin enää niin kovasti. Tämä voi toki olla muuttunut sittemmin. Kauneus & Terveys ei ollut mukana nyt mulla testissä :)

Velma kirjoitti...

Me Naiset Sportia ja Fitiä olen tilannut molempia, niistä Fit on parempi ja Sport liian naistenlehtimäinen omaan makuuni. Kahta muuta en ole lukenut oikeastaan ollenkaan, pitäisikin testata joskus.

Vanity Beach kirjoitti...

Sport on! :)

Jaa blogikirjoitus kavereillesi