7. elokuuta 2012

Nyt oikeesti...

Luin Nuorten Kriisipisteen blogista järkyttävän jutun: Mannerheimin Lastensuojeluliiton selvityksen mukaan peräti 90% 15-18-vuotiaista tytöistä haluaisi olla laihempia... Tämä on aivan kauhea juttu! Enkä toisaalta yhtään ihmettele tätä tulosta mikäli katsoo tämän (jo vanhan) videon alla:


Nyt kaikki ihanat lukijani, minulla olisi teille pyyntö: sanokaa nuorille (vaikka ihan vain heidän Facebook-sivuillaan) kuinka kauniita he ovat! Kun olette sanoneet ainakin yhdelle, niin klikatkaa alla olevaa ":)" merkkiä. Tehdään päivän yksi hyvä työ.

9 kommenttia:

Lilja kirjoitti...

Nykyään aivan liian moni nuori tyttö kamppailee painonsa kanssa ja sairastuu anoreksiaan. Se on ihan kamalaa, kuinka paljon netti pursuilee anoreksiasta kertovia blogeja. Ihanaa, että joku jaksaa myös puuttua asiaan ja kannustaa nuoria olemaan normaalipainoisia. Luurangot eivät todellakaan ole kauniita.

HelloHelene kirjoitti...

Kiitos Lilja kommentistasi! :)

Kuten olen blogissani jo aiemmin kertonutkin, minulla oli nuorena syömishäiriö ja tämä aihe on siitä syystä erittäin lähellä sydäntäni. Muistan jo 6-luokkalaisena laihduttaneeni... Tämä on erittäin surullinen juttu kaiki puolin. :/

Anonyymi kirjoitti...

Moi!
Tämä ei nyt liity postaukseen mitenkään mutta halusin vain sanoa että löysin juuri blogisi ja se vaikuttaa todella mielenkiintoiselta. Itse olen muutaman kuukauden ajan miettinyt terveellisemmän elämän aloittamista, mutta on vaikea aloittaa tyhjästä. Blogistasi olen saanut jo paljon hyviä vinkkejä ja tuli mieleen kysyä, että tiedätkö jotain hyvää opusta jossa olisi kunnolliset ja selkeät ohjeet päivittäiseen terveelliseen ruuanlaittoon. Kaipaan juuri sitä, että voin tehdä ruuan joka aterialle ja tietää, että se on terveellistä, eikä sisällä mitään pahoja piiloaineksia.

Gemma kirjoitti...

En nyt pystynyt katsomaan videota, mutta minulle tuli tästä aiheesta mieleen tämä mielenkiintoinen artikkeli: http://www.huffingtonpost.com/lisa-bloom/how-to-talk-to-little-gir_b_882510.html

Eli pointtina se, että tyttöjen maailma menee niin helposti jo pienenä ulkonäön arvioimiseen, vaikka hedelmällisempää olisi kiinnittää pienten tyttöjen huomio siihen mitä he tekevät ja tykkäävät tehdä. Olisi ihan hirmu tärkeää pystyä osoittamaan, ettei heidän ulkonäkönsä määrittele heidän arvokkuuttaan tai itsetuntoaan tai onnellisuuttaan pätkän vertaa. Tämä on kuitenkin markkinoijille niin helppo rako -- vedota tyttöjen ja naisten epävarmuuksiin. :( Tärkeä aihe Helene!

Kaoka kirjoitti...

Hassua sekin miten monesti tässä yhteydessä aina vauhkotaan myös siitä, miten "ei se media niitä syömishäiriöitä ja itsetunto-ongelmia tee tai laukaise, kyllä on jossain muualla se vika oltava jos semmoiseen sairastuu!". Varmasti tietyntyyppiset ihmiset ovat herkempiä omaksumaan ihanteita jostain mainoksista ja muista, mutta ei tarvitse varmasti olla mikään erityisen "aivopesuherkkä" jos jo lapsesta lähtien näkee ja kuulee pelkästään tiettyä kauneusihannetta eikä kukaan muista kertoa, ettei ne asiat ihan oikeasti noin mene.

Ja mä ainakin voin hyvin myöntää, että omat syömisvammailut ja muut on tasan johtuneet näistä netin langanlaihoista pro-ana kuvista, ja vielä tänäkin päivänä jos joskus eksyn selailemaan tiettyjä sivustoja, tulee sellainen kutina että "entä jos minäkin, on tätä läskiä kyllä kertynyt..".
Olen kuitenkin ehkä vähän ristiriitaisesti sitä mieltä, että ei näihin mitään sensuuria pidä alkaa soveltaa, ennemminkin pitäisi lisätä kaikkiin medioihin niitä ihan normaaleja ihmisiä. -Ei vain superlaihoja tai superpullukoita.

Anonyymi kirjoitti...

Tämä ei ole asia, joka on yhdellä "olet kaunis" -kommentilla kuitattu. Kukin blogaaja miettiköön omaa toimintaansa roolimallina.

Nyt kun otit tämän itse puheeksi, uskallanpa heittää sulle Helene haasteen: kerro välillä myös niistä ruokailuhetkistä, kun olet syönyt rennommin. Siis mulloinkin, kun silloin kun on ollut kyseessä erikoistapaus, kuten juhlaillallinen ravintolassa.

Ruokapostauksesi perusteella syömisistäsi saa kummallisen kuvan. Minun silmääni syömäsi ruoan energiapitoisuus on melko matala ja niissä vältellään rasvaa ja hiilihydraatteja. Oletan, että haluat taustasi tähden tukea terveellistä ja normaalia syömistä lukijakunnassasi, joten muista, että myös epäterveelliset herkut kuuuvat NORMAALIIN syömiseen.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllähän media luo osaltaan melkoisen ulkonäkökeskeistä maailmankuvaa. Usein nuorisolle suunnattua mediaa seuratessa tuntuu kuin se miltä näyttää olisi hyvin iso ja oleellinen asia elämässä. Niin kuin pään ja sydämen sisältö ei olisi juuri mitään ulkoisen rinnalla.

IndieDaysin yhtenä omistajana varmaan toivon mukaan haluat pohtia millaista viestiä ulkoisen ja ulkonäön tärkeydestä sekin kanava on välittämässä eteenpäin.

Laihuuden ihannointi on osa tätä suurempaa ongelmaa eli pinnallisuuden ja ulkoisen vaikutelman tärkeyden ylikorostumista tässä nykymaailman menossa.

Mymmeli

Anonyymi kirjoitti...

Hei!

Huomasin, että blogisi kohta KUKA OLEN ja LISÄTIETOJA sinusta kohdassa TÄÄLLÄ ovatkin tyhjenneet. Oletko muuttamassa niitten sisältöä entisestä vai aiotko yleensäkin vähentää infon määrää, jota kerrot blogissasi esim työstäsi toimitusjohtajana ja yrittäjänä useammassakin firmassa?

Minusta juuri ne tiedot ovat olleet kiinnostavia ja juurikin ne tiedot ovat saaneet minut erityisesti lukemaan blogiasi. Onhan kiintoisaa lukea nuoren naisjohtajan ajatuksia ja seurata terveystietoisen yrittäjän arkea ja juhlaa.Olen myös utelias havainnoimaan, miten aiot soveltaa ja sovellat oman eettisen arvomaailmasi ja ekologisen ajattelusi elämääsi myös johtajana ja yrittäjänä. Se antaa blogiisi oman erityisen, ajatuksia herättävän ulottuvuutensa. :)

Annuska

HelloHelene kirjoitti...

@Anonyymi Kiitos kommentistasi ja kysymyksestäsi. IIN-nettisivuilta http://www.integrativenutrition.com/ voi ladata ilmaiseksi yhden hyvän kirjan. Laitan siitä jutun ulos huomenna tai ylihuomenna, jossa tarkennan tätä hieman.

@Anonyymi Otan haasteesi vastaan. :)

@Mymmeli Kiitos kommentistasi. Katsotaan, jos Indiedaysiin saataisiin joku juttu tästä aiheesta.

@Annuska Kiitos tiedosta! Asia on korjattu. Tuo oli joku bugi ja nyt ne tiedot on taas näkyvissä. :) En olisi itse tuota huomannut ollenkaan, joten kiitos vielä kerran. Tarkoituksellani en piilottaisi noita tietoja. :)

Jaa blogikirjoitus kavereillesi