28. heinäkuuta 2012

Parapähkinämaito ja smoothieresepti

Tänään keksin hyvän uuden idiksen. Saattaa olla, että muut ovat tämän jo kekanneet aikoja sitten. Mutta kerrotaan nyt kuitenkin... Ensin kuitenkin hieman alustusta uusille lukijoille... Olen tehnyt paljon smoothieita, joihin olen laittanut mantelimaitoa. Mantelimaidon tekeminen tulee kuitenkin suhteellisen kalliiksi ja sitten siitä jää aina niitä jämiä, joille en ole keksinyt fiksua tarkoitusta. Tänään sitten aamulla tulin ajatelleeksi, että mitä jos tekisinkin parapähkinämaitoa kun niitä sattui olemaan kotona. Lisäksi parapähkinät ovat erinomaisia seleenin lähteitä. Parapähkinämaitoon jätin kaikki pähkinät ja näin hukkaa ei syntynyt. Eli noin 5dl vettä laitoin 4 parapähkinää ja hyvää tuli.
Tässä hieman infoa seleenistä, joka mm.:
  • ehkäisee tulehdussairauksia
  • suojaa syöpää aiheuttavilta aineilta
  • lisää elimistön vastustuskykyä
  • huolehtii maksan toiminnasta
  • pitää yllä silmien, ihon ja hiuksien terveyttä.
 Lähde: Antioksidantit.com 
Tämän aamun mansikka/mustikkasmoothien resepti:
1dl mustikoita
1 banaani
10 mansikkaa (osa isoja ja osa pieniä)
2cm vaniljatankoa pilkottuna
4 parapähkinää
5dl vettä
Superfoodeina tällä kertaa 1rkl chia-siemeniä, 1tl hamppuproteiinia, 1tl brahmia, 1tl tulsia ja 1rkl Cocovin smoothie mixiä.
Ja tästä tuli erinomaista. Jopa Teppo kehui hyväksi, vaikka siinä olikin lucumaa, brahmia ja tulsia, joiden mausta hän ei oikein pidä yleensä.
Loppuun vielä kaupunkilaisille kuva viljapellosta ja siitä missä kohtaa luonnossa nyt mennään. Nämä kuvat nappasin eilen Viikistä.
Mukavaa lauantaita kaikille! Tänään onkin vapaapäivä myös allekirjoittaneella ja tavoitteena on vain tehdä ruokaa ja siivota. Ehkä lukea jotain kirjaa vaikka puistossa.

2 kommenttia:

Dzinni kirjoitti...

Alpro-merkkistä mantelimaitoa saa kaupoista. Jos mantelimaitoa tekee itse, voi suodattamalla/siivilöimällä jääneet "jämät" käyttää esim. leivonnassa ja tehdä niistä terveellisiä muffinsseja.

Täällä oma hyvä vihersmoothieohjeeni, joka sopii pinaattia vihaavillekin:

http://dzinninajatuksia.blogspot.fi/2011/04/viherruokaa.html

Tervetuloa blogiini kurkkaamaan muutenkin!

HelloHelene kirjoitti...

Kiitos Dzinni! Meillä on ollut aina silloin tällöin ostettuna tuota mantelimaitoa. Se litran purnukka tuntuu vain kovin isolta meidän käyttöön.

Käyn tutustumassa smoothie-vinkkiisi. :)

Jaa blogikirjoitus kavereillesi