29. heinäkuuta 2012

Kesäkurpitsaresepti

Käväisin perjantaina palstalla ja nappasin sieltä mukaani kesäkurpitsan. Mietin, että mitä siitä sitten tekisin ja päätin kehittää hieman uusia reseptejä. Joten tässä tulee:
Helen kesäinen kesäkurpitsakeitto (tai moska :D)
  • 2/3 kesäkurpitsasta
  • puolet chevre-juustosta
  • 1 valkosipulin kynsi pilkottuna
  • 1/2 dl raastettua parmesanjuustoa
  • kaksi aurinkokuivattua tomaattia pilkottuna
  • 2 sipulia
  • 5dl vettä
  • 1-2tl suolaa
  • 1 tl mustapippuria
  • öljyä paistamiseen
Paista kesäkurpitsa ja sipuli öljyssä noin 10 minuuuttia. Lisää vesi ja anna kiehua noin 10 minuuttia. Lisää sitten juustot, valkosipuli ja aurinkokuivatut tomaatit. Anna kiehua noin 10 minuuttia ja sekoita hyvin. Survo lopuksi sauvasekottimella. Ruoka on valmis.
Tästä tuli aivan superhyvää kotiruokaa. Jos siitä haluaa keittomaisemman, kannattaa laittaa mukaan enemmän vettä. Nyt siitä tuli suhteellisen paksua ja menisi tuollaisena vaikka pastakastikkeena.
Ja mikä oli kaikista hienointa, oli se että kesäkurpitsa oli omalta maalta ja tomaatit sekä öljy Kreikasta. Tämä ei tietysti ole kaikista terveellisin resepti, sillä mukana on paljon juustoa, mutta välillä voi hieman herkutella. :) Loput kesäkurpitsasta meni sitten vuokaruokaan, jonka reseptin nappasin täältä.
Laitoin pilkottuja aurinkokuivattuja tomaatteja tuohon päälle ja nehän tietysti paloivat poroksi, eli ensi kerralla ripottelen ne vasta kun otan ruoan uunista. :)

4 kommenttia:

Helinä kirjoitti...

Tämä resepti tuli hyvään saumaan :D, KIITOS! Kävin aamulla katsomassa kesäkurpitsapenkkiäni viikon loman jälkeen (heinäkuun loppupuolelta eteenpäin on huono aika lomailla kurpitsojen kannalta, heinäkuun alussa taas rikkaruohot räjähtää käsiin) ja sieltä löytyi 6 jättiä, lähtiessäni en edes huomannut niin paljon alkuja.

HelloHelene kirjoitti...

Ihanaa! :)

Dzinni kirjoitti...

Hyvännäköinen paistos :) Laitan itse joskus laakeaan vuokaan vuorotellen kesäkurpitsaa, pihvitomaatinsiivuja ja kesäkurpitsaa ja jokaiseen väliiin jotakin juustoa. Päälle yrttejä ja uuniin.

Kesäkurpitsasta saa muuten herkullisen sosekeiton, joka tillillä maustettuna on todella hyvää:

http://dzinninajatuksia.blogspot.fi/2011/12/kesakurpitsa-tillikeitto.html

Anonyymi kirjoitti...

Näitä täytyy testata. Kiitos resepteistä, Hele!

-Veera- :)

Jaa blogikirjoitus kavereillesi