6. toukokuuta 2012

{Vihersmoothien ohje}

Paras aika syödä smoothieita on ehdottomasti aamulla tai päivällä. Jos juon sitä illalla, en meinaa saada unta. Smoothiet saavat minut superenergiseksi ja siinä intoillessa saattaa myös ajantaju kadota kokonaan. Melko usein iltaisin saan myös mielettömän työflown päälle ja sitä ei sitten oikein mikään jarruta. Ja arvaatteko mitä olen juuri tekemässä??? No tietty juon juuri smoothieta ja kello on jo seitsemän. Ei siis mitään järkeä. :D
Mutta kun himotus iski. Tästä voi oikeastaan syyttää Matkatarta, sillä hän laittoi kommenttiboksiin kyselyä vihersmootheista…. No tietysti vihersmoothiet sitten kummittelivat mielessäni koko päivän ja äsken oli sitten tehtävä yksi sellainen.Ainekset tämän päivän vihersmoothieeni olivat:
- puolet pinaattiboksista (sellainen baby-pinaatti laatikko)
- puolikas kurkku
- puolikkaan sitruunan mehu (puristettuna)
- vettä arviolta 1l
- 2 salaatinlehteä (ihan muodon vuoksi laitoin)
- yksi varsi basilikaa (ei siis koko kimppua, ainoastaan varsi)
- yksi varsi mintunlehtiä (ei siis koko kimppua, ainoastaan varsi)

Smoothien superfood-lisänä tällä kertaa (laita ihan mitä superfoodeja haluat mukaan):
- macaa
- lucumaa
- chia-siemeniä
- hampunsiemeniä
- kuivattua nokkosrouhetta
- hamppuproteiinia

Siinäpä tämän illan jutut. Nyt alan valmistautua ensi viikkoon avaamalla kalenterini ja kurkkaamalla mitä kaikkea mielenkiintoista on edessä tulevalla viikolla.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos kivoista smothie-vinkeista. Nayttaa tuo vihersmoothie aika hurjalta. Onko hyvaa? Viime vuonna mulla oli paalla detox-kuuri ja tein aika paljon erilaisia viherjuomia silla seurauksella etten ole niihin sen jalkeen koskenut. Pitaisi taas aloittaa varovaiset kokeilut ;-D

Matkatar kirjoitti...

Kiitos kiitos ohjeesta, varmasti aion kokeilla tässä ohjettasi kunhan ehdin kauppaan. Kyllähän tuonnekin voi varmaan sekoitella kaikkea mitä kaapista löytyy... :)

HelloHelene kirjoitti...

@Anonyymi On hyvää ainakin minusta, tosin olen noihin sen verran tottunut.. Ehkä kaikki eivät pitäisi.

@Matkatar. Nimenomaan. Kannattaa sekoitella kaikkea mitä kaapista löytyy. :) Sitruuna on minusta noissa jotenkin tärkeä, jotta saa sen maistumaan kirpeälle. Omalle maulleni se on tärkeä juttu vihersmoothieissa. :)

Hanna kirjoitti...

Mulla on sulle blogissani tunnustus!

Jaa blogikirjoitus kavereillesi