27. toukokuuta 2012

{Uusi blogi ulkona}

No niin. Nyt on uusi blogi ulkona (pientä säätöä teen sen kanssa vielä hetken aikaa). Ja kylläpäs minua jännittää se, että mitä sanotte siitä. Kirjoittelin sinne jo valmiiksi viime viikon aikana muutamia postauksia, jotta sen juju selviäisi paremmin. Halusin samalla hieman pohtia sen rakennetta ja muutenkin varmistua siitä minkälaisen designin haluaisin sille. Suosittelen lukemaan uuden blogini ensimmäisen postaukseni täältä ja sitten muut aikajärjestyksessä. Tai sitten voi suoraan hypätä About-osioon.Kieli on tuossa nyt molemmat suomi ja englanti. Aina ensiksi kirjoitan postauksen englanniksi ja sen jälkeen saman (tai saman suuntaisen jutun suomeksi). Olisin nyt erittäin kiitollinen jos antaisitte tuosta kommentteja. Miten minun tulisi tehdä tuon kielen suhteen? Tiedän, että teistä moni haluaa, että blogini on suomeksi, mutta olisiko tuo paha jos se olisi molemmilla kielillä? Kun kuitenkin nuo treenivideotkin tulevat englanniksi? Ja jotenkin minulla on sellainen olo, että haluaisin aloittaa vuoropuhelua myös ulkomaisten bloggaajien kanssa, kuten omien kurssikavereideni... Nythän he eivät ole ymmärtäneet tämän blogin sisällöstä oikeastaan mitään.

Joten nyt voi vielä vaikuttaa. Kommentteja/parannusehdotuksia jne. saa laittaa kommenttiosioon. Kiitokset tuon luonnista vielä Tepolle, joka auttoi sivuston koodauspuolessa. :)

6 kommenttia:

ElizabethRinne kirjoitti...

Tulen seuraamaan sua sinne! : --- ) Oma mielipiteeni on se, että mitä kansainvälisempi meininki, niin sitä parempi! Itse kirjoittelen englanniksi ja suomeksi -ja aina omanlaisena eli en sanasta sanaan mikä vaatii aikaa enemmän kuin yhdellä kielellä (englanti sujuu kuin valssi johtuen siitä, että käytän sitä enemmän muutenkin kuin suomea mutta periaatteessa kaksi eri tekstiä eli aikaa menöö enemmän).

HelloHelene kirjoitti...

Kiva kuulla! Katsotaan jos palautteen perusteella pitäisi siirtää nuo suomenkieliset tekstit ensiksi... Mutta katsotaan. Kuuntelen mielelläni teidän lukijoiden kommentteja! :)

Anonyymi kirjoitti...

Hyvältä näyttää! Minulle oikeastaan on ihan sama millä kielellä blogi on ja melkein vielä kivempi, kun on tuo englanninkielinen ensin, niin tulee aina vahingossa luettua se. :D

Kommentoin tänne samalla tuota uuden blogisi business-osiota: minä tykkään! Tuntuu, että tässä maassa monesti terveellisemmät valinnat elämässä kytkeytyvät heti jonnekin downshifting/oravanpyörästä hyppääminen -sektorille. Mielestäni ihan hyväksyttävä motiivi on myös se, että huolehtii terveydestään, koska haluaa ammatillisessa mielessä enemmän intoa ja energiaa tehdä niitä mielekkäitä juttuja. En kyllä ymmärrä myöskään sitä, että miksi joidenkin mielestä yritykset ja kaikki kaupallisuus on automaattisesti heti tosi pahapaha.

En kommentoinut tuonne Kuka siellä luuraa -postaukseen mitään, niin lisätään tähän perään samoilla vauhdeilla taustatiedoksi, että olen 24v ja koulutukseltani pian valmistuva diplomi-insinööri. Tästä voi ehkä päätellä, miksi näkökulmani on tämä. :)

-Julia

Anonyymi kirjoitti...

Hauskat sivut, tykkään siitä että on noin kokonaisvaltaiset ja tosiaan "pilke silmäkulmassa" tehdyissä kategorioissa. :) - Emmi

Maija kirjoitti...

Hei Helene,

Haastoin sinut vastaamaan kyselyyn. Käyhän katsomassa jos kiinnostaa: http://maakutsuu.blogspot.com/2012/05/haastan-sinut.html

Anonyymi kirjoitti...

Hello!
Olen lueskellut tätä blogia aika paljon, mutten ole huomannut, että kommenteissa missään olisi kirjoitettu, että business itsessään on mitenkään pahaa. Kaikki kaupankäyntihän on bisnestä ja lähes kaikkien tarvitsee aina ostaa jotain ja joskus myydäkin. Bisnes on ihan tavallinen ja luonnollinen asia.

Sen sijaan kommenteissa on ollut kriittisyyttä sitä kohtaan, että monesti bisneksessä menestyminen ajaa eettisten asioitten edelle.

Esim jos nyrittäjä sanoo olevansa ekohenkinen tuntuisi kaksinaismoralistiselta, että hänen omistamansa firma markkinoisi ja mainostaisi esim syöpää aiheuttavia hiusvärejä ja meikkejä. (L'oreal yms)

On vanha tapa syyttää kritisoijia ihan muusta kuin , mitä he itseasiassa kritisoivat ja näin ollen kääntää katseet pois itse ongelmasta. Se ei kuitenkaan pitemmän päälle kannata.

Bisnestä tuskin kukaan itsessään halveksii. Sen sijaan katseemme kohdistuvat bisneksen arvoihin ja niitä todellisia arvoja viestiviin tekoihin.

Torilla luomutuotteitaan myyvä mummokin tekee bisnestä. Bisnes itsessään on aika neutraali juttu.

Jaa blogikirjoitus kavereillesi