6. toukokuuta 2012

{Mustikkasmootien ohje ja muutama huomio}

Joku kyseli smoothievinkkejä ja toinen sitä, että miten hamppuproteiinin maun saisi piiloon. Tässä tulee taas yhden smoothien vinkki ja sanoisin, että tämä on nyt ollut sellainen smoothie, jota olen syönyt noin pari kertaa viikossa. 

HelloHelenen mustikkasmoothie mantelimaitopohjalla • 10 - 15 dl mantelimaitoa (veden määrä riippuu siitä kuinka vetistä haluat smoothiesi olevan. Toisinaan syön todella sakeaa ja joskus vetisempää. Päivät vaihtelevat. Ohjeen lopussa mantelimaidon teko-ohje) 
 • 1 pussi mustikoita
 • 1 banaani
 • 1 cm vaniljatankoa (leikkaa saksilla pieniksi paloiksi
 • 1tl suolaa
 • superfoodeja oman maun mukaan. Jos et käytä lucumaa, lisää 1rkl hunajaa makeuttamaan smoothietasi. 


Oma superfood-lisäykseni smoothieisiin on ollut viime aikoina seuraavanlainen:
 • 1 - 2 rkl CocoVin Smoothie mixiä (sisältää mm. lucumaa)
 • 1 tl brahmia
 • 1tl tulsia
 • 2tl hamppuproteiinia
 • 2rkl chia-siemeni
Sekoita kaikki aineet tehoisekottimessa. Jos smoothie on liian paksua, lisää vettä. 


Mantelimaidon teko
Mantelimaito valmistuu veden ja mantelien sekoituksella. Eli osta pussillinen kokonaisia manteleita ilman kuoria. Laita mantelit veteen ja sekoita tehosekoittimessa. Siivilöi mantelijämät pois seoksesta ja jätä jäljelle mantelimaito. Tämä toimii hyvänä smoothien pohjana.
 
Sitten pari huomiota, jota olen tehnyt viimeisten parin kuukauden aikana:
a) Mantelimatito ei ole tarpeellista mustikkasmoothieissa. Pärjää ihan hyvin ilman sitä (jos siis miettii maun kannalta) ja säästää pari euroa.
b) Makeutusaineita ei tarvita (steviaa, agavea) smoothieihin. Paras on hunaja ja mikäli laittaa paljon lucumaa (sekä banaanin), ei makeutusta tarvitse vaan lucuma tekee smoothiesta makeaa.
c) Brahmiin ja tulsin makuun tottuu ja ne ei enää tietyn ajan jälkeen maistu pahalle (mikäli alussa vierastat niiden makua). Etenkin tulsista alkaa tykkäämään. Jostain syystä minulle tulee siitä usein mieleen kokis.

Mukavaa sunnuntaita kaikille!

5 kommenttia:

Jenni kirjoitti...

Äh, minun on jo iät ja ajat pitänyt kokeilla mantelimaidon tekemistä, mutta aina se on jotenkin jäänyt... pakko pian kokeilla! :)

Paljonko mantelimaitoa tulee pussillisesta manteleita? Entä kauanko se suunnilleen säilyy jääkaapissa? Onko sulla vinkkejä mantelijämän käyttämiseeän, toimisikohan leivonnassa? :)

HelloHelene kirjoitti...

@Jenni Se riippuu paljonko vettä laittaa mukaan. Sanoisin, että noin 1-2 litraa. En ole säilyttänyt sitä koskaan jääkaapissa kun olen aina käyttänyt sen saantien smoothieihin, joten en osaa tuohon oikein vastata.

Mantelinjämiin minulla ei ole vinkkejä. Olen tuota itsekin miettinyt. Aina hieman harmittaa heittää niitä roskiin... Jos jollain olisi tuohon vinkkejä, se olisi hieno homma! :)

Matkatar kirjoitti...

Entäs vihersmoothiet? Olisiko sinulla jotain yleisvinkkejä niiden tekoon? Minä teen lähes päivittäin jo näitä marja ym. smoothieita, mutta en ole vielä oikein keksinyt alkaa tehdä vihersmoothieita...ne näyttävät kuvissa aika hurjilta. Minkähän makuisia ovat?

Jenni kirjoitti...

Tässä googlettelin vinkkejä mantelijämien käyttämiseen, ja löysin tällaisen sivuston: http://almondpulp.com. En vielä ehtinyt kovin tarkasti selailla, mutta tuolla näyttäisi olevan reseptejä esim. leipiin, kräkkereihin, kekseihin... kannattaa vilkaista! :)

Taina - MoveMe kirjoitti...

Törmäsin itse tällaiseen mantelijämän käyttöohjeeseen (ihan vika tuossa postauksessa): http://aistitasolla.blogspot.com/2011/10/palleroita-pyorykoita.html

Jaa blogikirjoitus kavereillesi