17. toukokuuta 2012

{Edullista opiskelijaruokaa: Kasvispyörykät}

Olen kuullut vaikka kuinka moneen otteeseen lauseen: "En voi syödä terveellisesti kun minulla ei ole siihen varaa". Ymmärrän kyllä sen, ettei ole varaa ostaa joka päivä salaattiaineksia yms. Ja muistan myös hyvin omat nuudelinsyömiseni kauppisaikoina. :) Kaupoista löytyy kuitenkin nykyisin erilaisia tuotteita, jotka ovat luomua, terveellisiä ja edullisia. Tästä sainkin inspiraation aloittaa uuden sarjan nimeltä "opiskelijaruoka". :)
Yksi tälläinen nopea ja edullinen ruoka on kasvispihvit tai -oyörykät. Niitä varten on ostettava kasvispihvijauhe, jota saa mm. täältä.
Kasvispihvijauhe sisältää: esikypsennettyä härkäpapurouhetta, esikypsennettyä hernerouhetta, vehnähiutaletta ja vehnäjauhoa.
Se maksaa 10€/kg pussi. Kasvispihvien teko ei oikeasti ole koskaan ollut näin helppoa (ja samalla vielä terveellistä). Sekoitat tuon rouheen vain veteen (molempia suunnilleen saman verran) ja laitat mukaan suolaa (tai muita mausteita) ja sitten koko homma uuniin. Uunissa ne ovat noin 15-20 minuuttia 225 asteessa. Ja valmista tuli. Näin teen itse usein kasvispyöryköitä. Ja maku on erinomainen! Näiden kanssa menee hyvin vaikka joku jogurttipohjainen kastike ja salaatti.

Eipä muuta tänään. :) Ai niin, minulla on pientä säätöä menossa hellohelene-domainin kanssa. Eli olen uusimassa hieman blogikuvioitani. Tämä blogi pysyy tällaisena täällä ja ei katoa mihinkään (http://hello2helene.blogspot.com). Teen parhaillaan uutta blogidesignia osoitteeseen www.hellohelene.com. Siitä enemmän myöhemmin. :)

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mistä tätä voi ostaa? :)

HelloHelene kirjoitti...

Ostin Kallion Oma Maasta. Mutta veikkaisin, että Ruohonjuuresta saisi noita myös. Niin ja sitten tuosta nettikaupasta, mihin kirjoituksessa taitaa olla linkki. :)

Dzinni kirjoitti...

Itsekin niukan opiskelijaelämän kokeneena voisin antaa seuraavia neuvoja:

- osta Sami Tallgrenin Villivihanneskirja. Gourmetruokaa luonnosta, ja ruoka ei maksa juurikaan mitään

- opettele keräämään ruokaa luonnosta. Lisää täällä www.hortoilu.fi

- käy sienestämässä, kursseja on tarjolla siellä sun täällä, ja esim. suppilovahverot ja kanttarellit tunnistaa hyvin

kerätyt kasvikset voi hyvin kuivata uunissa miedolla lämmöllä. Pakastaminen tuoreena on toinen vaihtoehto.

Et myöskään tarvitse kuntosalikorttia, kunhan seuraat näitä ohjeita.

HelloHelene kirjoitti...

Kiitos Dzinni! :)

Jaa blogikirjoitus kavereillesi