15. huhtikuuta 2012

{Resepti: Parsa-kajottikurpitsa-sipulikeitto}

Hetki sitten kerroin siitä, että otin testiin kajottikurpitsan. Päädyin parsahimoissani tekemään siitä sitten parsakeittoa. Joten vuorossa on sen ohje. Voilà!
P1140677
Tähän ohjeeseen käytin vain nuo valkoiset parsat. Vihreät jäivät odottamaan huomista. Sinänsä varmaan melko sama kummista parsoista tämän tekisi.
P1140703
Parsat kannattaa aina pestä ja sitten kuoria. Leikkaa kannasta noin sentti irti ja sitten pilko pieniksi paloiksi keittoa varten.  P1140713
Heitin pilkotut parsat kattilaan yhdessä sipulien ja kurpitsan kanssa.
P1140717
Kajottikurpitsasta poistin tuon keskiosan. Maistoin sitä ja se maistui jollekin retiisille tai herneelle. Suosittelen myös leikkaaman kuoret irti.
P1140733
Tässä simppeli parsakeitto-ohjeeni:
- nippu parsoja (kuori ja pilko)
- yksi kajottikurpitsa (kuori ja pilko)
- kaksi pientä punasipulia (kuori ja pilko)
- suolaa
- curryä 1tl
- Laitoin vettä niin paljon, että kaikki ainekset olivat vedessä.

Keitin kaikkia aineksia noin 30 minuuttia. Sen jälkeen laitoin ne tehosekottimeen (sauvasekoitin on rikki) ja soseutin. Varoituksen sanana, että kuuman keiton laittaminen smoothiekoneeseen ei ole ehkä kaikista fiksuinta puuhaa. Minun tapauksessani keittoa nimittäin pursui laitteesta ulos... Noh, ei pahasti kuitenkaan. :)

Melko laimeaa siitä tuli, mutta halusin maistaa nuo parsat ja kurpitsat sieltä keitosta. Vitsit kun tästä varmaan nyt lähtee sitten taas sellainen keittokausi minulle.

4 kommenttia:

Little M kirjoitti...

Mä haluaisin oppia kokkailemaan parsajuttuja, joten kiitos tästä keittoreseptistä.

Anonyymi kirjoitti...

Ei kannata poistaa parsoista muutakun noin sentti sieltä alapäästä, yläpää on parasta herkkua, eikä sitä kannata heittää pois!

Anonyymi kirjoitti...

Juu, näin on kuten anonyymi kertoi! Yläpää on parsoissa ihan ihaninta. Se pääjuttu oikeastaan. Mutta kiva, kun otit Helene parsat esille! Tulikin inspis ostaa ja tehdä niistä jotain. :)

Miira

HelloHelene kirjoitti...

@Anonyymit Kääk kuinka nolo moka. Kiitos korjauksesta. Korjasin sen jo tekstiin. :)

Jaa blogikirjoitus kavereillesi