22. huhtikuuta 2012

{Kaalisipsit - ohje}

Kaalisipsit ovat superhyviä. Oikeasti. Namnamnam. Aivan mielettömän hyviä. Voittavat perunalastut mennen tullen. Söin niitä ensimmäisen kerran kuukausia sitten kiitos Pirkon, joka oli valmistanut niitä erääseen hyvinvointitilaisuuteen. Painoin tuolloin ohjeen huolellisesti mieleeni ja tein niitä sitten heti seuraavana päivänä... Huonolla menestyksellä tosin. Ne menivät kokonaan pilalle (sillä en malttanut kuivata niitä) ja en sitten kehdannut niistä surkastuneen möykyn näköisistä sipseistä tänne kirjoittaa. :D
Noh, hetki sitten päätin kokeilla Ruohonjuuren kaalisipsejä (joiden hinta oli yli 6€!!!). Kaikenlaisiin humputuksiin minäkin itseni päästän tuhlaamaan rahojani. Mutta puolustukseksi pitää kyllä sanoa, että ne olivat kyllä todella maukkaita.

Koska 6€ pienestä sipsilaatikosta on melko suolainen hinta (kuvassa kaikki tuohon hintaan saadut sipsit), on minusta fiksumpaa opetella niiden tekeminen kotona. Tässä ohje, jonka lainasin täältä.
  • 1 nippu lehtikaalia
  • 1 ruokalusikallinen oliiviöljyä
  • 1 teelusikallinen suolaa (Lempparisuolani on harmaa Celtic-suola)
  1. Laita uuni 175 asteeseen. 
  2. Irrota kaalin lehdet ja tee niistä sipsin kokoisia paloja. Pese ja kuivaa kaali (muista kuivata kunnolla!!! Tämä kohta meni minulla viimeksi pieleen ja koko homma meni mönkään siksi). Valele kaalit oljyssä ja ripottele suola. 
  3. Paista sipsit uunissa leivinpaperin päällä noin 10-15 minuuttia. Niin kauan että reunat hieman ruskistuvat.
Olisiko teillä muita hyviä vinkkejä kaalisipseihin?

7 kommenttia:

Vanilla- Ninja kirjoitti...

Namm.. kuulostaa hyvälle! Ihanaa että on tuollaisia herkkuja keksitty, varsinkin kun itse on vielä kaalin ystävä :P

Eámanë Ringëril kirjoitti...

Tätä pitää kokeilla!

Anonyymi kirjoitti...

loistava keskintö kaalisipisit kyllä! myös pähkinäiset versiot kuulostavat herkulta (en ole maistanut vielä). tässä ohjeessa tehdään kuivurilla mutta varmaan uunissa onnistuvat nämäkin:

http://www.netplaces.com/raw-food-recipes/breads-crackers-and-snacks/curried-kale-chips.htm

maija

Anonyymi kirjoitti...

mistä sä oot löytänyt lehtikaalia? jostain syystä ei osu silmiin, ainakaan perus s-kaupoissa...

HelloHelene kirjoitti...

@Anonyymi. En löytänyt mistään lehtikaalia vaikka kuinka hain viime viikolla. Olisin nimittäin halunnut tehdä tuota vaikka kuinka paljon. Kokeilin viimeksi kiinankaalilla (juuri se kerta kun se meni pilalle). Pitää kysyä Pirkolta ohjeet, mistä hän oli noita tehnyt.

Gurmee kirjoitti...

Mä kuivasin kaalinlehtiä kuivurilla ihan sellaisenaan. Hyviä tuli ja nättejä - raikkaan vihreitä! :)

annemi kirjoitti...

Olen nähnyt näitä kaalisipsejä paljon jenkkiblogeissa, kivaa että ovat rantautuneet Suomeenkin. Pitääpä kokeilla tätä, tykkään kauheasti juuressipseistä ja lehtikaali on hieman vieras juttu muutenkin, pääsisin samalla kokeilemaan uutta :)

Jaa blogikirjoitus kavereillesi