21. huhtikuuta 2012

{Hullutusta}

Juuri kun olin päättä nyt etten ostaisi yhtään uusia kirjoja ennen kuin muutama vanha on luettu, sorruin Hulluilla päivillä sitten ostamaan kaksi uutta kirjaa (sai niin edullisesti, selittelin itselleni). Tuli muuten huomattua samalla myös se, että Hulluille ei kannata missään nimessä mennä kaverin kanssa (ainakaan sellaisen, jonka kanssa päädytte yllyttämään toinen toisianne ostamaan vaikka mitä). Mukaani tarttuivat mm. uudet salihousut, sukkia, oliiviöljyä, salipyyhkeitä ja tryffeleitä. Jooh, tryffeleitä. :)
Olen muuten sellainen ostaja, että heti kotiin tultuani, minun on suorastaan pakko pukea kaikki uudet jutut päälle. Tänään olenkin sitten ollut kotona salihousuissa ja noissa uusissa sukissa. Pyyhkeitä en sentään ole vielä käyttänyt. :D


... Sitten viikon löytöön. Ostin Kimmo Takasen "Tunne lukkosi - Vapaudu tunteiden vallasta" -kirjan. Eräs tuttuni suositteli sitä minulle sillä vaadin itseltäni usein liikoja). Kun satuin huomaamaan sen Akateemisen hyllyssä, en voinut vastustaa kiusausta. Kirja ja minä tepastelimme suoraan kaupan kassalle ja kone sanoi 9,90€.
Tässä kirjan takakannen teksti:

Vaaditko itseltäsi kohtuuttomia? Uhraatko omat tarpeesi? Joudutko toistuvasti hankaliin tilanteisiin ihmissuhteissasi? Tiedätkö järjellä, että jokin toimintatapasi on sinulle haitallinen, mutta et pysty muuttamaan itseäsi?

Tunne lukkosi -teos auttaa sinua tiedostamaan tunne-elämän lukkosi ja niiden vaikutuksen elämässäsi havainnollisten kuvausten ja esimerkkien avulla. Se opastaa sinua uudella tavalla ymmärtämään menneisyytesi vaikutuksen nykyhetkessä ja auttaa sinua näkemään vaihtoehtoisia ratkaisumalleja elämäsi haasteissa. Kirja auttaa sinua vihdoin saamaan sen, mitä sisimmässäsi olet aina todella halunnut.

Kirjassa on kattavat kuvaukset kaikkien 18 tunnelukon piirteistä sekä testejä, joilla voit kartoittaa tunnelukkosi ja niiden alkuperän. Kirja tarjoaa useita skeematerapiaan pohjautuvia käytännön harjoituksia, joilla voit itse auttaa itseäsi vapautumaan lukoistasi.

Kirjan tekijä Kimmo Takanen on yksi skeematerapian edelläkävijöistä Suomessa. Hän pitää yllä suosittua nettisivustoa www.skeematerapia.fi, ja toimii terapeuttina ja kouluttajana.

Tutustu kirjaan osoitteessa: http://lue.wsoy.fi/tunne-lukkosi/


Nyt siirryn juomaan sitruunavettä ja seuraamaan haukan silmin sitä kun Teppo valmistaa parsapastaa... Hauskaa lauantaita!

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Itse pesen aina kaikki uutena (käytettynä tietenkin myös, mutta eri syystä) ostetut vaatteet. Myös evira suotittelee pesemistä, etenkin suoraan ihokontaktiin tulevien tuotteiden kohdalla, kuten aluspaidat ja lakanat.

Uusissa vaatteissa on todettu olevan erilaisia kemikaalijäämiä. Niitä tulee tekstiileihin esim värjäyksen yhteydessä. Tekstiileihin saatetaan lisätä myös esim. homehtumista ehkäiseviä ja palonsuoja-aineita. Molemmat (home ja tulipalo) ovat mahdollisia vaaroja suurissa keskusvarastoissa, joissa tuotteita säilötään ja niitä vastaan suojaudutaan täsmäasein.

Nämä lisättävät kemikaalit taas sisältävät ftalaatteja, myrkkyjä joiden on todettu aiheuttavan syöpää ja lisääntymisongelmia, sillä ne kehoon päästessään toimivat hormoonien tavoin ja sotkevat ihmisten ja eläinten normaalia hormonitoimintaa. Hurjaa!

Tietenkin saa ostaa uusia vaatteita ja ihastella niitä heti päällä! Kerron kuitenkin tästä, kun blogisi aihe on terveellinen ja ekologisuuteen pyrkivä elämäntapa, ja on pieni vaiva pestä uudet vaatteet, ennenkuin varsinaisesti ottaa ne käyttöön.

HelloHelene kirjoitti...

Voi eiii!!! Ääh, tuota en olisi halunnut tietää. :) On meinaan niin ihana pukea nuo uudet vaatteet päälle.
Kiitos kuitenkin tämän jakamisesta. En ole tuota yhtään ajatellut ennen.

onnenlahteet kirjoitti...

Olen lukenut Tunnelukko-kirjan. Se on hyvä. Viikon löytö indeed :)

Jaa blogikirjoitus kavereillesi