26. maaliskuuta 2012

Uusi yritys

Tänään aamulla heräsin päänsärkyyn, mikä on minulla erittäin harvinaista. Join paljon vettä (ja toivoin, että se loppuisi), mutta se oli hieman sitkeämpää sorttia. Kuitenkin iltaan siirtyessä se on nyt lähes kadonnut. Yritin netistä etsiä tietoa päänsäryistä, mutten löytänyt mitään mielenkiintoista. Yleensä aina olen päässyt siitä eroon vain vettä juomalla. Pyrin välttämään päänsärkylääkkeitä, joten en ottanut niitä tänään.
P1140145 Noh, en antanut sen häiritä päivän menoja. Aloitin aamulla työt ja edessä oli paljon hommia. Puoleen päivään mennessä olin jo käväissyt postissa, pankissa, ottamassa uuden liittymän ja perustanut uuden osakeyhtiön. Eli uusi firma tuli synnytettyä tänään. :) Se tulee olemaan ihan vain Yleinen Oy (omistan siitä 100%), joten se ei ole mikään kummoinen, mitä kannattaisi edes juhlistaa. Mutta hauska juttu sinänsä on se, että koska en halunnut sen nimen olevan Helene Auramo Oy, nimi tulee olemaan HelloHelene Oy (mikäli se menee Patentti- ja Rekisterihallituksessa läpi). :D
Ja jotten joudu nyt tästä asiasta mihinkään ryöpytykseen haluan sen tuoda esiin jo etukäteen. HelloHelene Oy ei tule liittymään blogiini vaikka nimi onkin sama. Joku nimi oli vain keksittävä. Jos jossain vaiheessa tekisin hyvinvointiin liittyviä asioita (jotka liittyvät blogiini), perustin sitä varten aputoiminimen osakeyhtiölleni HelloHelene Wellness. Mutta nyt ei kannata huolestua, että blogistani tulee kaupallinen tai että se olisi kaupallinen. Tällä osakeyhtiön nimellä ei ole merkitystä tähän blogiin. Jos haluaisin tienata blogillani, sen voisi ihan yhtä hyvin tehdä toisen nimen alla. Tulipas pitkä paapatus tästä.
Iltapäivällä minulla oli työtapaaminen ja söin keiton lounaaksi. Sen jälkeen puuhastelin kotona erilaisia työjuttuja ja sitten kaverini Kaitsu kävi pyörähtämässä meillä. Äsken teimme Tepon kanssa paprika-herkkusieni-feta-pitsaa, josta söin kaksi palaa.
Seuraavaksi siirryn löhöämään sohvan puolelle. Ostin muuten uuden kirjan "Vastuullinen liiketoiminta" kaikkien viime päivien keskustelujen inspiroimana… Se on vaikuttanut mielenkiintoiselta ja ehkä minulle tulee nousemaan siitä joitain ajatuksia. Että sellaista tänään. :) Kiva päivä kaiken kaikkiaan. Huomenna olenkin sitten työmatkalla Kotkassa ja sitten kouluttamassa yrittäjiä.
Tässä vielä samaa juttua äänipostauksena. Koska äänitin sen vasta sen jälkeen kun kirjoitin tämän blogipostauksen tuli siitä ehkä hieman robottimainen. :D

9 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ihan uteliaisuuttani kysyisin, että minkä takia vältät särkylääkkeiden käyttämistä?

Päivi* kirjoitti...

Hei nyt annat piipittäjien olla omassa arvossaan ja pitää tunkkinsa, ei sun tarvii kaikkia valintojasi selitellä lukijoille. Case closed ;-)

HelloHelene kirjoitti...

@Anonyymi Pyrin käyttämään kaikkia lääkkeitä mahdollisimman vähän. Käytän vain hätätapauksissa. Päänsärky lähtee minulla yleensä aina vain sillä että juon vettä. 98% tapauksissa minulla on ollut kyse vain siitä tai liian vähästä unesta. Miksi siis syödä lääkkeitä kun voi vaan juoda vettä tai nukkua. :)

@Päivi :D

Anonyymi kirjoitti...

Tuosta blogien kaupallisuudesta ja asian negatiivisesta leimasta, jonka nostit Helene esiin, tekee mieli sanoa jotain.

Ei kai se jonkin blogin kaupallisuus sinänsä itsessään tee blogista automaattisesti huonoa tai jotenkin tuomittavaa,vaan blogin niin kuin minkä tahansa muunkin jutun arvon ratkaisee se edistetäänkö toiminnalla hyviä vai huonoja juttuja.

Esim CoCovin-blogi on minusta hyvä homma, vaikka kaupallinen onkin. Siellä annetaan terveellisiä reseptivinkkejä ja edistetään tietoisuutta superfoodeista ja muista terveysjutuista ja mainostetaankin vain terveellisiä asioita.Ja tämä kaupallisuus on reilusti esillä ja tunnustettu.

Samoin, mikäli jossain mainostetaan puhtaasti luonnontuotteisiin nojaavia luomukampaamoita tai luonnollisia myrkyttömiä hiusvärejä, se on minusta aivan hienoa. Toivon niiden käytön todellakin vain lisääntyvän maassamme.

Mutta jos jossain blogissa tai muulla sivustolla mainostetaan myrkkykemikaaleja sisältäviä hiusvärejä, joista moni on sairastunut ja jopa kuollut, niin se onkin jo toinen asia eli minusta ennemminkin harmillista ja jopa epäeettistä toimintaa.

Eli ei kaupallisuus itsessään ole huono homma vaan sisältö ratkaisee.

Brändäys on toinen hieman kaupallisuutta muistuttava juttu esim bloggauksenkin yhteydessä. Useinhan monet vaikuttajat, esim poliitikot bloggaavat pääasiassa siksi, että muokkaisivat itsestään positiivista mielikuvaa tavallaan brändäten itseään. Näin he sitten saavat paremmin ääniä vaaleissa.

Joku muu voi brändätä itseään saadakseen enemmän jotain muuta vaikutusvaltaa, asiakkaita tms. Tälläinenhän ei ole mitenkään väärin, mutta joskus se voi kyllä olla jotenkin rasittavan tuntuista.

Bloggaukselle voi olla monia mahdollisia eri motiiveja. Osa niistä voi olla itsellekin piilossa, koska edes omiakaan vaikuttimiaan ei voi koskaan täysin ymmärtää.

Tuosta Päivin kommentista vielä: Mitä "piipitystä" täällä blogissa on muka ilmennyt? Eivätkös kommentoijat ole nostaneet täällä esiin tärkeitä eettisiä ja ekologisia kysymyksiä ja teemoja.Jos ne eivät miellytä bloggajaa, hän voi poistaa ne tai jättää vastaamatta.Kommenttiosiot ovat lukijoiden heränneitä ajatuksia varten ja bloggaaja voi sitten itse päättää, miten suhtautuu kommentteihin.Minusta Helenellä on ollut hyvä tyyli suhtautua ja vastata kommentteihin.

Siiri

Anonyymi kirjoitti...

Hih Päivi: Mitä muuta blogin pitäminen oikeastaan onkaan kuin yhtä selittämistä ja selittelyä.

Selittely = yrittää selittää jotakin (kiusallista asiaa) monisanaisesti

Milloin blogeissa tuodaan helppoja asioita sulattaa esille, milloin vähemmän helppoja, mutta omaa elämää ja ajatuksia, sitä niissä on yleensä tapana selittää ja usein selitelläkin.

Sitten lukijat jatkavat aiheesta kommenttiosiossa ja selittävät tai selittelevät omia näkemyksiään, kysyvätkin välillä mokomat. Ja ei sitten muuta kuin jälleen selittämään/selittelemään, jos siltä tuntuu.

Eiköhän se selittely ja selittäminen ole luontainen osa ihmisten elämää. Sitä kauttahan me kaikki voimme paremmin ymmärtää toinen toisiamme. :)

Terveisin yks Selittelijä

Anonyymi kirjoitti...

Heips: Selittää ja selitellä ovat kaksi hiukkasen eri asiaa.

Selittäminen on oikeastaan neutraalimpi termi (kuin selitteleminen), mutta jos jokin asia tuntuu vaivaavan itseä tai muita, niin oman kannan kertominen ja perusteleminen tulkitaan usein tällöin selittelemiseksi. Kun joku on siis jotenkin puolustuskannalla, niin silloin kommunikointi tulkitaan helposti selittelemiseksi.

.Voisihan ihmettelyihin tai kysymyksiin vastaamisen ottaa vain ihan neutraalisti selittämisenäkin. Selitellä-sanalla ei ole niin kiva kaiku.Selittämisellä taas huomattavasti mukavampi. :)

Nimimerkki: Did You get it? ;)

Marja Hiiskanen kirjoitti...

Itsekin käytän vettä päänsärystä eroon pääsemiseen ja yleensä se toimii ihan hyvin..

Anonyymi kirjoitti...

Mie käyttelen kylmiä kääreitä ja makoilen pimeessä hiljaa.Hyvä niitä maksaa rasittavia särkylääkkeitä on kartella!

- Mie

Anonyymi kirjoitti...

Minun vatsani ei siedä enää lainkaan päänsärkytabletteja. Sairaalassa ollessani söin niitä kipuun tarvittaessa ja kun pääsin sairaalasta kotiin sain hankkia lääkärin kautta lääkettä vatsan suojaamiseen. Sen jälkeen olen ehkä kerran ottanut buranaa tai vastaavaa vain todetakseni ettei vatsa kestä.
Pienen jomotuksen vaan kestän.
Vettä en ole tietoisesti kokeillut :)Täytyy seuraavalla kerralla katsoa mitä tapahtuu.
-TH

Jaa blogikirjoitus kavereillesi