29. maaliskuuta 2012

Pari ruokakuvaa ja äänipostaus

Salut! Tässä hieman eilisen ja tämän päivän ruokakuvia.
P1140460
Eilen söin illalla feta-lohisalaatin, joka näkyy kuvassa. Aineksina siinä oli salaattia, kurkkua, fetaa, lohta, tomaattia, seesaminsiemeniä, hampunsiemeniä, suolaa, pippuria ja oliiviöljyä.
P1140463
Tänään minulla oli lounaspalaveri Juuressa ja siellä söin luomuporsasta. Voin suositella. Oli erinomaista.
Päivän muut kuulumiset tulee taas äänimuodossa:
Sitten vielä sellainen juttu, että tarvitsisin hieman apua. Aihe liittyy ihan muuhun kuin tähän blogiin. Etsin nimittäin työharjoitteluun Aalto-yliopiston projektiin viestinnän ammattilaista: "Communications Trainee" -nimikkeellä. Linkin takaa löytyy lisätietoa. Saa vinkata eteenpäin! Ja blogista löytyy myös yksi toinenkin vapaa työpaikka ja kolmas on tuloillaan... Kunhan saamme sen kirjoitetuksi. :)

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kuuntelin ekan äänipostauksesi. Tykkäsin. Olet paljon vakuuttavampi korvin kuultuna.

Sanoit postauksessasi, että vaikka työ on se asia elämässäsi, jota kohtaan tunnet suurinta intohimoa, ne asiat eivät täällä hellohelenissä näy. Kuienki postauksessa jos toisesa on juttuja tyyliin "pistinpä taas yhden Oy:n pystyyn" ja "lounaspalaverissa sitä ja töissä tänään tätä".

Seuraan blogiasi lukeakseni elämäntaparemppasi edistymisestä ja etenkin siksi, että välilä uskallat puhua jostain asioista niin, että ne koskettavat. Blogisi arvokkain sisältö on minulle se, kun jaat tuntojasi, turhautumisiasi, hämmennystäsi, aitoa iloasi tai joskus myönnät, ettet ole täydellinen ja että et tiedä valmiiksi kaikkea.

Noista työjutuista paistaa sellainen pätemisen tarve, joka on kiusallista, tunnen myötähäpeää. Ikäänkuin olisit hukassa.

Toivon että pidät äänipostauksessa antamasi lupauksen ja juttelet niistä duuniasioista niissä toisissa blogeissa. Tämä blogi olkoon vain sen ihanan hellohelenen, joka unohtaa olla esittämättä mitää, on vain aito oma itsensä <3

Helene kirjoitti...

@Anonyymi Moikka! Kiitos pitkästä kommentista. :) Kiva kun tykkäsit äänipostauksesta. Olen nyt inostunut niiden tekemisestä jostain kumman syystä. Tänään höpöttelin itsekseni luovuudesta kymmenisen minuuttia ja tulin oppineeksi yhtä sun toista.

Harmi että olet kokenut myötähäpeää ja että olisin hukassa. Minulla on paljon asioita meneillään tällä hetkellä, mistä en voi täällä puhua ja ne voivat näkyä ulospäin siltä, että olisin hukassa, sillä palaset eivät loksahtele täysin paikoilleen.

Työjutut yritän jatkossa pitää kyllä muualla, mutta veikkaan että niitä tulee tänne aina silloin tällöin kun ne ovat kuitenkin iso osa elämääni ja vaikuttavat hyvinvointiini suuressa määrin.Tuo Oy-juttu nyt tuli tänne ihan siitä syystä etten saisi taas kuulla jossain vaiheessa siitä urputusta jossain muodossa. :D En nimittäin jaksaisi yhtään alkaa perustella/kommentoimaan/puolustelemaan sitä sen kummemmin.

Anonyymi kirjoitti...

HelloHelene- moodi, johon haluat taas blogissasi äänipostauksesi mukaan päästä, se alkoi kiinnostamaan! Miten ajattelet sen? Onko ja haluatko blogisi olevan terveysblogi vai pikku hiljaa yhä enemmän lifestyleblogi?

Tämä tuli mieleen mm lisääntyneestä sisustukseen liittyvien juttujen määrästä, esim lamppujen ja mattojen esittelyistä ja uusimmasta postauksestasi eli maalijutusta. (Siinä olikin kivoja värisävyjä esillä.)

Sitten vielä pari muuta mieleeni tullutta juttua blogistasi:

Luen aika monia downshiftaamiseen, hidastamiseen,leppostamiseen, slowlifeen( vai miksi sitä nyt kutsuisi) liittyviä blogeja. Tämä blogisi on jännää vastapainoa niille, koska olet niin supertouhukkaan ja tehokkaan kuuloinen. Sinulla, jos kellä tuntuu olevan monta rautaa tulessa ja paljon tehtäviä ja töitä.

Mietin kumpihan lause kertoo totuuden: Less is more vai More is more. Lienee yksilöllistä. :)

Toinen juttu: Kirjoitit 25.4 viime vuonna blogiisi:"Koulussamme käytetään "circle of life" -kuviota oman elämän hallinnan työstämisessä (kuva alla, se löytyy mm. tästä kirjasta). Kun täytin kuvion ensimmäisen kerran joulukuussa oli minulla isot puutteet kahdessa sen osassa."

"Toinen puutekohta oli kaaviossa kohdassa "spirituality". Tämä kohta oli minulle haastava, sillä en oikein tinnyt mistä lähteä eteenpäin. Kyselin koulumme foorumeilla vinkkejä ja minulle ehdotettiin meditointia ja luonnossakävelyä. Bootcampissa meditoidaan joka aamu muutamia minuutteja. Siellä tehdään erilaisia meditaatioharjoituksia, mutta jotenkin minulla on ollut hankaluuksia keskittyä. Työjutut tulevat aina mieleeni."

En silloin saanut aikaiseksi kommentoida, mutta nyt tekee mieli sanoa aiheesta jotain. Jäi jotenkin korvan taakse raksuttamaan, että voiko spirituality eli (henkisyys/hengellisyys)-asiaa lähestyä suorittamisen kautta.

Eikö "spirituality" oikeasti ole todella kokonaisvaltainen asia, joka vaikuttaa koko ihmiseen, hänen syvimpiin tuntoihinsa ja olemukseensa.Ei kai sitä voi ottaa vain yhtenä osiona, joka yritetään rukata noin vain kuntoon. Eikö se ole se syvin asia meissä, joka määrää millaisia ihmisiä olemme, mitkä ovat arvomme ja tavoitteemme miten koemme itsemme ja osamme maailmankaikkeudesa. Ulkoisella suorittamisella emme pääse yhteyteen näitten asioitten kanssa.

Kuten huomasit blogisi on herättänyt minussa paljon ajatuksia. On ehkä usein yllättävää, mitä kaikkea kirjoituksistamme poikii toisten ajattelussa. Itse ainakin olen usein kokenut niin. Kiitos kiinnostavasta blogistasi! :)

Mirella

Anonyymi kirjoitti...

Heips! Lifestyle-blogi, terveysblogi vai joku muu? Mitä se HelloHelene-moodi oikeastaan siis on sinun mielestäsi Helene? Olisi kiva tosiaan kuulla mielipiteesi siitä, kun kerran puhuit HelloHelene-moodista äänipostauksessasi. :)

HelloHelene kirjoitti...

@Mirella sinulla oli tuossa monta hyvää pointtia, josta ajattelin tehdä erillisen postauksen kun minulla on aikaa. Etenkin tuo "More is more" -ajatus tuntui minun kohdallani osuvan nappiin. :)

@Anonyymi Tein juuri erillisen postauksen siitä, että mitä on HelloHelene-moodi. :)

Jaa blogikirjoitus kavereillesi