23. maaliskuuta 2012

Ensimmäinen äänipostaus

Heips! Ajattelin kokeilla tällaista äänipostausta tällä kertaa (on itse asiassa ollut minulla mielessä jo hetken aikaa). Aiheena oppimiseni viimeisen vuoden aikana (tajunnanvirtana) ja joitain kommentteja kysymyksiin, joita minulle on esitetty viime aikoina. Paljastan tuossa puheessani myös nykyisen painoni tilan. :D
Puheeni hieman takeltelee, mutta niin saakin kun ekaa kertaa kokeilee tuollaista höpinäpostausta.

12 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Moikka Helene,

Oon seurannut tätä blogia melkeen alusta asti, ja voin sanoa että ainakin mulle se on tuottanut hyvin paljon iloa. Sun kautta oon itsekin oppinut syömään smoothieita ja oon kokeillut uusia reseptejä. TÄYSIN sun ansiosta löysin Bodyrockin, johon oon ihan täysin hurahtanut. Ekologisuus on aihe, joka itseänikin kiinnostaa mutta josta tiedän vähän, joten ois kivaa selvitellä niitä juttuja yhdessä :)

Äänipostaus oli kivaa vaihtelua, enemmän tykkään kuitenkin videoista mutta ymmärrettävää toki on, ettei aina halua olla kameran edessä.

- Ansa

Anonyymi kirjoitti...

Oli kiva kuulla puhettasi!Sinulla on mukavan kuuloinen, miellyttävä äänikin! Jatka vain ihmeessä välillä näitäkin postauksia. :)

Joitain heränneitä ajatuksia:

Eihän kukaan sinua toki täällä blogissasi ole arvostellut Egyptin matkoistasi.(Olen lukenut kommentit mielestäni tarkaan ja en ole ainakaan huomannut.) Huomio on kiinnittynyt suurinpaan intohimonkohteeseesi (kuten mainitsit) eli työhösi ja siihen, ovatko arvot, joista täällä alat puhua tai haluat viestittää linjassa suurimman intohimosi toteuttamistapojen kanssa. Eli täällä nousi kiinnostusta siitä, miten toteutat arvojasi työsi kautta.

Kerrot, että ekologisten arvojen pohdinta on sinulle uutta ja vasta nyt oikeastaan opiskelet niitä esim tuon ekologisesta vuodesta kertovan teoksen kautta.

Hui, olen kyllä aika säikähtynyt! Jo yläasteella ja lukiossahan on tunteja, joilla pohdiskellaan porukalla omia arvoja, yhteiskunnan arvoja ja todellakin myös ekologisia arvoja.

Myös lähes mihin tahansa yliopistokoulutukseen kuuluu usein lukemista, tenttejä ja keskustelutunteja siitä, miten yhteiskunnan arvot voivat näkyä ja miten se oma arvomaailma ihmisellä yleensä muodostuu. Ekologiset näkökulmat ja kysymykset pompaavat kyllä lähes koulussa kuin koulussa esiin jossain muodossa.

Pelottavaa, jos kauppakorkeakoulun voi läpäistä törmäämättä pohdiskeluun siitä,mitä arvoja ja tavotteita yritykset toteuttavat ja mitä itse haluaisi yrittäjänä tai työntekijänä edistää maailmassa. Eipä ihme, että maailma on nykyään tässä tilassa.

On surullista, jos yritysjohtajat ja yritysten hallitusten jäsenet törmäävät näihin arvokysymyksiin vasta sattumalta joitain itse ostamiaan kirjoja lueskellessaan.

Anonyymi kirjoitti...

Jokaisen yrityksen ensimmäinen ajatus tulisi olla, mikä on yritykseni vaikutus maailmaan. Mitkä seuraukset se jättää jälkeensä. Saako firmani/firmamme enemmän hyvää vai pahaa aikaiseksi toiminnallaan. Vastauksesta riippuu kannattaako yritystä perustaa ollenkaan.

Mikäli yrityksen alkuun saattava pääasiallinen vaikutin on lähinnä vain se, että nyt tuli keksittyä businessidea, joka tulee tahkoamaan vielä paljon rahaa, seuraukset ja jälki voi olla sen mukaista.

Arvomme ja vaikuttimemme toimiemme takana ovat se peräsin, joka ohjaa tekojemme suuntaa ja ratkaisee lopputuloksen laadun. Näin on laita myös yritystoiminnan suhteen.

Arvomme välittyvät myös siitä, mitä ja miten kirjoitamme. Luen monia terveyteen ja ravitsemukseen liittyviä blogeja. Eniten innostun niistä, joista huomaa, että kirjoittajan arvomaailmassa maailman- ja luonnontila sekä ihmisten aito hyvinvointi ovat kovempia arvoja edellä. Rahan teko, menestyminen ja materia eivät koskaan tee loppupeleissä niin hyvää ihmiselle eivätkä koko maailmallekaan kuin epäitsekäs kokonaisuuden parhaan ajattelu.Rakkaus toisia elollisia kohtaan ratkaisee ja siitä lähtevät teot, jotka tekevät tämän maailman paremmaksi paikaksi elää meille kaikille.

Joka rakastaa todella toisia ihmisiä ja luontoa, haluaa edistää asioita, jotka ovat ihmisten, eläinten ja luonnon parhaaksi, vaikka tämä sitten rajoittaisikin omien taloudellisten voittojen määrää.

Näistä arvoista ja tavoitteista olisi tärkeää puhua paljon enemmän yliopistoissa ja yrityshautomoissakin. Tosin tiedän, että näistä puhutaan ja kirjoitetaan jo sentään jonkin verran kouluissammekin. Mutta lisäys olisi varmasti tarpeen.

Loppujen lopuksi kuitenkin halu toimia hyvä päämääränä lähtee jokaisen meistä sisältä ja jokainen meistä itse voi sitä halua parhaiten kasvattaa. Toisaalta ainakin itse olen saanut kannustusta ja virikettä positiivisiin muutoksiin keskusteluista toisten ihmisten kanssa.Pidänkin siis tärkeänä, että näitä arvoteemoja pidetään ainakin yleisellä tasolla esillä.

Tiedän ja ymmärrän, että et halua blogiisi mitään firmojesi etiikkaan ja tavoitteisiin liittyviä keskusteluja. Olisi kuitenkin kiinnostavaa ja ehkä jotain hyvääkin aikaansaavaa, että täällä olisi välillä yleisellä tasolla jotain ekologisiin arvoihin ja tavoitteisiin liittyviä pohdiskeluja.

Yhteiskunnan ja viestintäkulttuurimme pohtiminen olisi myös upeaa. Miten maamme mediat ja yritysten ja blogien viestintäkulttuuri edistävät ekologisia arvoja tai jättävät edistämättä on mielestäni pohtimisen arvoinen asia.

Olen huomannut , että monilla terveysbloggajilla ekologisuus ja ihmisten ympäristön ja ravitsemuksen saaminen parempaan kuntoon on se ihan suurin intohimo. Monille terveys-ja ekologisuusasiat ovat omaa päivätyötä tärkeämpi asia. Sinä kerroit, että työsi on taas sinulle se suurin intohimo.

Blogit, joissa ihminen puhuu suurimmista intohimoistaan ovat minusta inspiroivinta tekstiä. Kuitenkin pidän tätäkin blogia erittäin kiinnostavana.

Suurinpana syynä kinnostavuuteen on se, että olen havainnut lahjakkuutesi businessnaisena ja viestinnän ammattilaisena ja tiedän, mitkä voimavarat ja taidot sinulla olisi valjastettavissa ajamaan mediakulttuuriamme ekologisempaan suuntaan. Mitä enemmän yksilöllä on vaikutusvaltaa, sitä enemmän hänellä on vaikutusmahdollisuuksia isojenkin asioiden suhteen.

Sadattuhannet lukevat sosiaalista mediaa, joka johtohahmoja olet. Vaikutat moniin yrityksiin kouluttamalla yritysten johtoa sosiaalisen median vietinnässä. Voit näissä ympyröissä puhua myös arvoviestinnästä.

Mikäli edes konsultti, joka on valittu auttamaan yritysten sosiaalista viestintää koskevissa kysymyksissä ei miettisi ekologisia arvoja ja sitä, mitkä ovat eri yritysten arvot ja suhde ekologiaan ja miten tämän kaiken tulisi näkyä viestinnässä, olisi ekologinen osaaminen yritysmaailmassamme varmastikin vielä pahasti hakusessa.

Anonyymi kirjoitti...

Ps.Anteeksi kirjoitusvirheeni tekstissäni ja hienoa viikonloppua!

Anonyymi kirjoitti...

Hei Helene,

Tosi mukava juttu tälläinen äänipostus. Vastakin lisää kiitos.

Ei kai kukaan ole kommentoinut, ettei muovipussien käyttämisen vähentämisellä tms tavallaan pikkujutulla olisi merkitystä. On vain kommentoitu, että suuremmilla linjaratkaisuilla on VIELÄKIN SUUREMPI merkitys.

Muovipussiasia on monella hyvä alku ja ainahan jokainen ekoteko on askel parempaan suuntaan. :)

Mirtsu

Päivi* kirjoitti...

Äänipostaus oli kiva, nyt puhuit monesta asiasta ja siksi se oli aika pitkä (moni voi ajatella ettei edes jaksa alkaa kuunnella) - ehkä siis lyhyemmät olisivat tehokkaampia ja toimivampia :-)

Erica kirjoitti...

Hyvin toimii :)

Anonyymi kirjoitti...

Äänipostaus oli ihan mukavaa vaihtelua. Toimisi kuitenkin paremmin tiiviimpinä pätkinä. Esim noin 5-6 minuuttia olisi parempi.

Sarita

HelloHelene kirjoitti...

Kiitos kaikille kommenteista! Kirjoitin nyt erillisen postauksen viime päivinä tulleisiin kysymyksiin. :)

aivotaltaassa kirjoitti...

Hei Helene!

Kiva, että olet taas kirjoitellut useammin. Minulla on vain muutama blogi, jonka joka päivä tarkistan uusien postausten toivossa ja tämä kuuluu niihin!

Äänipostaus oli minunkin mielestä hauskaa vaihtelua ja kuten muutkin ovat sanoneet, äänesi sopii hyvin tuollaiseen. Kuulosti luontevalta.. :)

Hyvää alkavaa viikkoa ja kiitos mielenkiintoisesta ja fiksusta blogista!

oruko kirjoitti...

Miellyttävä ra raikas tapa blogista vaihteeksi noin. Asioista saa iha eri kuva kuuntelemalla kuin itse lukemalla. Iltasaduiksi ääniblogaus olisi hieno ;).
Ääniblogilla voisi tietty myös kertoa tarkemmin sivun mahdollisista kuvista jne.

Ja kotipäivänä kuuluukin olla murmelina joten sellaista kuvaa kehiin niin uskottavuus ja autenttisuuspisteitä ropisee ;)

Sarita kirjoitti...

Mielenkiintoni heräsi tuosta kanasta.. Miksi se on niin paha? Oletko tutustunut veriryhmä-ruokavalioon? Mitä mieltä?
Mukavaa kevättä! :)

Jaa blogikirjoitus kavereillesi