3. tammikuuta 2012

Päivän ostoskassi

Myönnän hitusen häpeissäni, että minulle on tullut muutama kilo lomien aikana. Nyt onkin siis aika saada ne ylimääräiset kilot pois. Päätin aloittaa uuden vuoden sillä, että ostin aattona terveellisiä ruokia lähikaupasta. Nyt laitan pastaa hieman vähemmälle ja karsin makeita. Tässä ostokseni:
P1130924
Huomionarvoisia juttuja ovat minulle ruusukaali ja parsakaali. Minulla on ollut viime aikoina hirveä kaalihimotus ja eilen sekä toissapäivänä söin noita sellaisenaan (keitettynä tietysti). Sitten tämän viikon uutuutena on minulle fenkoli. En ole koskaan tehnyt fenkolista mitään. Olisiko teillä jakaa hyviä reseptejä?
Bulgarian jogurtti on myös ollut suosikkini viime aikoina. Syön sitä hunajan kanssa. Namnamnam... Nytkin alkoi tehdä mieli kun kirjoitin siitä. :D Se on ainoa jogurtti jota olen syönyt viimeisen puolen vuoden aikana. Pidän siitä, että se on tuollainen pieni purkki. Ennen ostin isompia jogurttipakkauksia, mutta ne meni minulla lähes aina vanhaksi. Nämä säilyy hitusen pidempää.

8 kommenttia:

Tessa kirjoitti...

Jos mahdollista, niin ruusu- ja parsakaali kannattaa ehdottomasti höyryttää! Omia suosikkeja niin, ja pysyy ravinteet paremmin tallella kuin keittäessä.

HelloHelene kirjoitti...

@Tessa. Joo, kiitos vinkistä. :) <3

Anonyymi kirjoitti...

En yleensä kommentoi mitään, mutta pakko sanoa, että tykkään sun blogista tosi paljon! :) Olen itse kiinnostunut myös hiljattain terveyteen liittyvistä asioista, ja blogi on sen takia hyvin mielenkiintoinen ja saan täältä hyviä vinkkejä. Jatka samaan malliin. :)

T. Eva

Anonyymi kirjoitti...

Bulgarian jogurttia löytyy myös hunajan makuisena! Rakastuin itse siihen, kun olin pitkään syönyt tuota sinistä ja sitä sitruunan makuista. Mielestäni todella hyvin kaikki, mutta hunajasta tuli ainakin oma lemppari! :)

HelloHelene kirjoitti...

Kiitos Eva! :)

@Anonyymi Joo, muistaakseni siitä sen idean sain alunperin. :D Tykkään kuitenkin mielummin itse laittaa siihen sen luomuhunajan kuin sitten ostaa se tuollaisena valmiina. :) Niin takaan ainakin hunajan luomulaadun. Ja sitten voin laittaa sitä hunajaa juuri sen verran kuin haluan juuri sillä hetkellä.

Saara kirjoitti...

Heissan Helene! Fenkoli on ihanaa uunissa paahdettuna. Heitän mukaan porkkanaa, palsternakkaa, reilut ripsaukset timjamia ja rosmariinia, kunnon loraus oliiviöljyä ja päälle vielä hieman juoksevaa hunajaa. Kaikki uuniin 225°c 20minsaa tai niin että kasvikset pehmeitä. Ihan tautisen hyvää, halpaa ja helppoa. Kai vielä terveellistäkin :)

HelloHelene kirjoitti...

@Saara Arvaa lähtikö uuni päälle samantien. :D

Anonyymi kirjoitti...

Jamie Oliverin jossain ensimmäisistä kirjoista oli yksinkertaisen fenkolisalaatin ohje, muistaakseni siinä oli vain fenkolia ja retiisiä ja kastiketta.
-Helinä

Jaa blogikirjoitus kavereillesi