16. tammikuuta 2012

Osuuskauppa Oma Maa

Aina silloin tällöin Kallio pääsee yllättämään minut ihanuudellaan. Tänään kävi niin kun kävelin kotiin työpalskusta ja sitten päätin piipahtaa matkanvarrella ihan ekstempore ruokakaupassa nimeltä Oma Maa. Kyseessä on siis Tuusulan paikallisten viljelijöiden omistama osuuskunta, jonka tarkoituksena on tarjota terveellistä, tuoretta, ekologista ja lähellä tuotettua ruokaa. Paikka oli pieni, viihtyisä ja ihastuttava. Alla muutama kuva:
P1140044

P1140048 Mukaan tarttui kasvispihvit pakkasesta (2kpl yhteensä 2,70€). Ne syötiinkin juuri äsken ja jopa Teppo piti niistä (tätä epäilin hieman etukäteen). Hän sanoi hetki sitten, että syödään niitä huomennakin. :D Pihvien valmistus oli ehkä maailman helpointa. Laitoimme ne tunniksi sulamaan pöydälle ja sitten paistettiin (tai Teppo paistoi) oliiviöljyssä 5 minuuttia kummankin puolen.
P1140056
Noiden lisäksi ostin härkäpapurouhetta (10€) ja hampunsiemeniä (10€). Olen laittanut hampunsiemeniä aina silloin tällöin sämpylöihin ja smoothieisiin. Kaupasta ostin myös hamppuleivän ja se on oikeasti aivan superhyvää (hintaa oli 3,50€). Siis ehkä parasta leipää vähään aikaan.
Nyt suuntaan tuohon sohvan puolelle katsomaan (mitäkäsmuutakuin) Stargatea (hehe). Kiitos kaikille vinkeistä eiliseen scifinmetsästyspostaukseeni. :) Nappasin sieltä seuraavaksi sarjaksi näillä näkymin joko Aliaksen (kiitos merikukka) tai sitten Farscapen (kiitos Minttu ja Iines). 

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kookosöjyä kannattaa käyttää myös paistamisessa! :) Oon kuullu että oliiviöjykin on pahaa kamaa paistamisessa.

HelloHelene kirjoitti...

Kiitos kommentista! Hyvä pointti tuo kookosöljy! :) Jonkin verran tulee myös sitä käytettyä. Tuosta oliiviöljyn paistamisesta en nyt heti muista että olisin lukenut sen olevan haitallista. Pitää kaivella materiaaleja.

Jaa blogikirjoitus kavereillesi