22. tammikuuta 2012

Härkäpapurouhe pastakastike

Pyrin välttämään pastaa ja valkoista riisiä. Jos on kova riisinhimo, käytän kotona täysjyväriisiä. Siinä on vain yksi huono puoli ja se on sen keitinaika, mikä on 45 minuuttia. Huh. Se tuntuu arkena liian pitkälle ajalle. Kvinoa vie tässä suhteessa voiton, sillä sen keittämiseen menee aikaa ainoastaan 15 minuuttia. Lisäksi kvinoa (tai quinoa) on erittäin proteiini- ja mineraalirikas siemen. Siitä on tullut vuoden aikana minulle yksi lempi ruoka-aines ja voisin syödä kvinoaa joka päivä.
P1140093 Ostin viime viikolla Mustapapurouhetta ja tänään testasin sitä lihan korvikkeena. Voin suositella. Oli todella hyvää ja veikkaan, että tulen käyttää sitä joka viikko. Aiemmin olen käyttänyt lihan korvikkeena soijarouhetta. Jostain syystä olen kuitenkin kehittänyt sitä kohtaan jonkin asteisen kammon. Teimme yhteen aikaan sitä ilmeisesti liikaa kotona, sillä emme kumpikaan (Teppo + minä) enää syö sitä.
P1140092 Tänään tein ruoaksi seuraavan nopean ruoan ja niistä aineksista, joita Teppo toi kaupasta.

  • 1 purkki Rainbown kidneypapuja chilikastikkeessa 
  • 1 purkki Rainbown Sisilia-pastakastiketta
  • 1dl luomu härkäpapurouhetta (yllä olevassa kuvassa tuo valkoinen on härkäpapurouhetta)
  • 1dl vettä

Paistoin tämän paistinpannulla noin 15 minuuttia. Lopussa lisäsin vasta tuon pastakastikkeen (10 minuutin kohdalla).
P1140097 Lopputulos oli hyvää. Parempaa se olisi ollut, jos sen olisi kokonaan itse maustanut, mutta meni se noinkin. Ainakin Teppo tykkäsi erittäin paljon. Ja olihan sen teko ihan supernopeaa ja helppoa. Hyvä perus arkiruoka.

Muutama kommentti kuitenkin seuraavista tuotteista:
Rainbow kidneypavut chilikastikkeessa
En suosittele ostamaan tätä. Sen sijaan siis suosittelen ostamaan vastaavan tuotteen mielummin ilman mausteita ja lisäämään suolan ja chilin itse. Kyseinen purkki sisältää muunnettua maissitärkkelystä sekä suolaa. Ostan yleensä papuja ilman suolaa, sillä voin sitten itse lisätä omaa Celtic-suolaani.
Rainbow Sisilia-pastakastike
En suosittele ostamaan tätäkään. Tai siis itse en sitä ostaisi kaupasta. Se sisältää myös muunnettua maissitärkkelystä sekä suolaa (1,3%). Tämän lisäksi siinä on vielä sokeria. Korvaisin kyseisen ihan perus tomaattimurskalla ja lisäisin siihen sipulia sekä valkosipulia. Mausteeksi suolaa, chiliä ja pippuria. 

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mistä tuollaista mustapapurouhetta voi ostaa? Minulle on tuttu vain härkäpapurouhe ja se on myös parempaa kun soijarouhe (yöks).

Anonyymi kirjoitti...

Riisin sijasta voi keittää myös kotimaisia vaihtoehtoja: spelttiä,Torino-ohrahelmiä tai -täysjyväohraa.

Jaa blogikirjoitus kavereillesi