6. tammikuuta 2012

Aika siivota keittiön kaapit (ja muuta höpinää)

Suosittelen siivoamaan keittiön kaapit näin lomapäivän/viikonlopun/uuden vuoden kunniaksi. Niin ainakin minä tein juuri hetki sitten ja sen seurauksena minulla on selkeä käsitys koko viikonlopun ruoista. Löysin kasan linssejä ja papuja (joita en ollut muistanut että oin säilönyt kaapin perälle), teetä (jonka aion viedä töihin), Intiasta ostamiani juttuja (teetä, mausteita ja kastikkeita) sekä erilaisia herkkuja kuten kookoslastuja. Harmikseni huomaisn kuitenkin myös tuotteita, jotka olivat menneet vanhaksi. Tähän kuului mm. avaamaton luomukahvi (voih kun olisin vienyt sen töihin) ja korppujauhoja. Ensi kerralla kaapit tulee siivota muutaman kuukauden kuluttua, jottei noita vanhentuneita tuotteita kertyisi.
P1100694 P1130658 Yksi asia minkä huomasin siivouksen seurauksena oli se, että minulla on nyt teetä aivan mielettömästi. Siis varmasti sen verran että pärjäisin vuoden noilla teemäärillä. Minulla on teetä Intiasta, Egyptistä ja Japanista (kiitos isälle tuliaisista), Yogi- ja Pukka-teetä, sekä testiin tulleita Numi- teetä ja vihreää teetä. "Suomalaiset" teet (alla olevan kuvan teet) päätin viedä työpaikalle, sillä kotona en niitä kyllä varmasti tule juoneeksi, sillä muut teet menevät edelle.
P1130980 Sitten hieman haaveilusta. Keittiönkaappien siivouksen inspiroimana aloin unelmoida meille uudesta keittiöstä. Nykyinen on edellisten asukkaiden jäänteitä ja en siitä ole koskaan pitänyt. Minulla on tämän uuden keittiön suhteen vain ollut visio hieman hukassa ja koko keittiöprojekti tuntuu jotenkin niin isolta ja vaikealta hommalta. Tuntuu hieman oudolta myöntää tuo, että olen tämän suhteen ollut erittäin saamaton, sillä yleensä jaksan puuhata vaikka mitä ja jotenkin voisi luulla että tuo projekti olisi inspiroiva.
Yksi nykyisen keittiön haaste on kanit. Meillä on täällä nimittäin kaksi isoa kaninhäkkiä päällekäin ja jotenkin olen selitellyt itselleni ettei keittöremppaa kannata tehdä ennen kuin kaneja ei ole, sillä uuden keittiön myötä niille tuskin jäisi tilaa. Hahah. Kuinkas hölmöltä selitykseltä tuo kuulostaakaan! :D Veikkaan nimittäin että kanit elävät vielä vuosia, ehkä jopa kymmenen ja sitten kun nuo nukkuvat pois, on uusi varmaan jo kehissä... Miten saisit itseni tsempattua keittiöremppaan? 

6 kommenttia:

May kirjoitti...

Mee käymään Ikean netti sivuilla jossa on muistaakseni joku suunnittelu ohjelma...ei muuta kun mielikuvitus lentämään niin eiköhän se inspiraatiokin löydy kun näät miten uskomattomia mahdollisuuksia sitä onkaan :)

Hilda kirjoitti...

Meillä toteutettiin syksyn aikana kylppäriremppa, mies sitä oikeastaan lähti eteenpäin ajamaan. Mua kesällä ajatus remontista vaan kauhistutti. No nyt kun remppa on takana, olen kyllä todella tyytyväinen, että ruvettiin siihen, vaikka se välillä raskasta olikin. Eli mieti miten mahtavalta se uusi keittiö sitten tuntuu, niin eiköhän se inspiraatio sieltä löydy! :)

Enne kirjoitti...

Me tehtiin keväällä keittiöremppa periaatteella "kaikki uusiksi". Eräänä iltana vietin tuntikausia sisustusblogeissa etsien inspiraatiota unelmakeittiöön, seuraavana keittiöfirmoja vertaillen ja siitähän se projekti lähti etenemään ihan itsestään. Viisi hermoja kiristävää viikkoa ja pari vesivahinkoa myöhemmin meillä oli keittiö, jota edelleenkin jään tuijottelemaan ihastuneesti ja jossa ruuanlaitto on päässyt ihan uusiin sfääreihin!Suosittelen :)

FaerieS kirjoitti...

Mietiskelet sitä, mikä siinä nykyisessä keittiössä ei toimi ja mitkä asiat on sellasia MUST asioita, mitä uudessa paremmassa keittiössä pitäisi olla.

Useampi vuosi sitten ostettiin ensimmäinen oma asunto ja yksi ehdoton kriteeri oli toimiva keittiö. Miehellä oli tietyt asiat mitä hän halusi ja mulla omani. Löydettiin ihana asunto, missä oli vasta tehty keittiöremontti ja josta löytyi kaikki ne elementit mitä me molemmat haettiin. ;)

Veera kirjoitti...

Voi Helene minkä teit, löysin tänään sun blogisi kun aloitin tekemään tuota opinnäytetyötäni (joka liittyy hieman ravintoasioihin ja palveluihin, ja jotenkin eksyin sitä kautta blogiisi...), ja niinhän siinä sitten kävi että jäin tähän niiin koukkuun että opparin tekeminen on ollut aika hiljaista tänään... Mutta siis mahtava blogi, ihania ravinto yms. juttuja, uusia inspiraatioden lähteitä, pirteä tyyli kirjoittaa! Musta tuli oitis sun uusi lukija! :) Jatka samaan malliin! p.s ja paljon mieluummin tämä blogi oli syynä opparini tekemättömyydelle, kuin esim.facebook!:)

Soikku kirjoitti...

Minäkin oon semmoinen teen hamstraaja, että just noita forsmaneita on ollu ikuisuuden kaapissa, kun clipperit, yogit ja pukat menee edelle. :D
Sulla on kyllä kivan positiivinen blogi!

Jaa blogikirjoitus kavereillesi