2. marraskuuta 2011

NLP-tutustumista ja tarjous lukijoille

Tapasin hiljattain Eevi Vepsän. Hänen kanssaan keskustelimme hyvinvoinnista, liikunnasta ja NLP:stä. Hän veikkasi, että minä minä voisin olla kiinnostunut kyseisestä asiasta ja siinä hän osui oikeaan. Olen aina silloin tällöin törmännyt NLP:hen elämässäni, mutta Eevin tapaamisen jälkeen kiinnostukseni aihetta kohtaan on kasvanut entisestään. Sen seurauksena olen ostanut jo kaksi aiheeseen liittyvää kirjaa. Niistä tuossa alla hieman enemmän.

Mitä on NLP?
NLP tutkii kokemuksen esitystapaa neurologiassa (Neuro), tapaa kommunikoida itsensä ja muiden kanssa (Lingvistiikka, linguistic) ja sitä kuinka voimme muuttaa tavanomaisia ajattelutapoja, kommunikointia ja käyttäytymistä (Programming, ohjelmointi). NLP on prosessi, jolla opimme kuinka ajattelemme, kommunikoimme ja käyttäydymme, jotta voimme alkaa ajatella, kommunikoida ja käyttäytyä fiksummin.
NLP:tä on kuivailtu “asenteena”, “metodina” ja “teknologiana”. NLP on asenne, joka mahdollistaa sinulle onnellisen, tuotteliaan sekä menestyksekkään elämän. Se on metodologia, joka mahdollistaa hyvin menestyksekkäiden ihmisten mallintamisen eri aloilla. NLP:n perusperiaate on, että mitä tahansa joku toinen ihminen pystyy tekemään, sinä voit oppia tekemään saman asian, kun ymmärrät kuinka henkilö ajatteli ja käyttäytyi. NLP on teknologia, joka sisältää tiedot ja taidot, joilla voit parantaa elämänlaatua. -NLP Opisto

Ensimmäinen kirja, jonka ostin oli itse NLP-tekniikan keksijän Richard Bandlerin kirja "Get the Life You Want: The Secrets to Quick and Lasting Life Change with Neuro-Linguistic Programming".
P1120977
Tässä muutama siteeraus kyseisestä kirjasta:
"Since most problems are created by our imagination and are thus imaginary, all we need are imaginary solutions"
"When people create anything, they must create it first in their mind by imagining what it is going to look like."
NLP:ssä pyritään vaikuttamaan etenkin noihin kuviin ja ajatuksiin joita me luomme itsellemme mielessämme. Tämä kirja on ollut mielenkiintoinen ja olen jo alkanut käyttää joitain siinä mainittuja tekniikoita. Olen alkanut tiedostamaan paremmin sitä, minkälaisia mielikuvia luon päässäni, ovatko ne  lähellä vai kaukana, positiivisia vai negatiivisia jne. Joitain mielikuvia olen jo alkanut muokkaamaan mielessäni.
Toinen kirja, jota olen lukenut on Roger Ellertonin: "Live Your Dreams... Let Reality Catch Up: NLP and Common Sense for Coaches, Managers and You"
P1120975
Tässä muutama siteeraus kyseisestä kirjasta:
" Each morning when you get up, you can either ask yourself: "I wonder what my day will bring," or "What do i choose to bring to my day?". The choise is yours." 
"The best way to achieve your outcome is to act as if you have already achieved it - live your dreams now and let reality to catch up. "
Sitten seuraa tarjous/mainos. :) Sain nimittäin NLP-opistolta (Eeviltä) tarjouksen lukijoilleni, eli jokainen joka ilmoittautuu päivän NLP Tutuksi kurssille, saa mainitessaan HeleneA 10 euron alennuksen.

Koulutus sisältää (poimittu NLP-opiston nettisivuilta):
  • NLP:n perusperiaatteet
  • Tehokkaita keinoja, joita voit heti hyödyntää elämässäsi
  • Uudelleenohjelmoimaan itseäsi tavalla, jolla saat uskomattoman positiivisia tuloksia elämässäsi sekä työssäsi
  • Tekemään itseesi haluamiasi hyviä muutoksia
  • Teet parempia päätöksiä
  • Enemmän energiaa
Koulutuspäivän hinta on 49 euroa, sis. alv 23%. Ja HeleneA-alennuksella sen saa siis 39 euron hintaan.
Päivä alkaa kello 9:00 ja loppuu n. klo 16:00. Aamukahvit ja teet ovat tarjolla jo klo 8:30 alkaen.
Koulutuspäivät ja paikat ovat:
19.11. klo 9.00, Tampere, UKK Instituutti, Kaupinpuistonkatu 1
24.11. klo 9.00, Helsinki, Vattuniemenkatu 5
26.11. klo 9.00, Helsinki, Vattuniemenkatu 5
Onko kukaan teistä tutustunut NLP-tekniikkaan? 

7 kommenttia:

jarna kirjoitti...

Kiitos tästrä edusta, käytin sen oitis hyväkseni=)

Mukavaa päivää sulle Helene! ♥

May kirjoitti...

Oot Helene ihana kun tuot aina välillä tänne blogimaailmaan jotain uutta, mistä en oo kuullukaan. Mukava aina lukea uusista tavoista kehittää itseään. Kiitos! :)

Anonyymi kirjoitti...

Miksi Ystäväiseni pitää pyrkiä menestykseen? Eikö se ole päättymätön tie,jolla mikään ei riitä? Oravanpyörä jonka luo itse itselleen?

Tämä varmaan kuullostaa sinusta ihan typerältä, mutta minä ajattelen niin, että elämässä voi kokea aitoa tyytyväisyyttä vain vapautumalla juuri tuosta ja lakkaamalla tavoittelemasta yhtikäs mitään. Sitten vasta on vapaa ja kun on kaikesta vapaa vain taivas on rajana kaikelle mitä teet!

Minna kirjoitti...

NLP:ssäkin näyttää olevan koulu- tai kuppikuntia. Olen NLP-yhdistyksen suosittelemalla NLP practitioner-kurssilla. Mitenköhän se eroaa NLP-opiston kurssista muuten kuin kestonsa puolesta (16 päivää vs 5)?

HelloHelene kirjoitti...

@jarna Kiva! Ehkä nähdään tuolla. :)

@May Kiva kuulla! :)

@Anonyymi Kiitos ajatuksestasi. :) En koe että olen luomassa itselleni oravanpyörää. Jos tekee sitä mitä nauttii niin on onnellinen ja minulla se on usein uusien ideoiden toteuttamista. Minulle tavoittelu on yksi osa onnea. Myös pieni hetki voi luoda tämän tunteen. Tänään olen täällä Intiassa kokenut monia onnen hetkiä vain olemalla. Nautin siitä kun haaveilen ja keksin uusia ideoita joita voisin tehdä. Onnea on minulle se että on paljon mahdollisuuksia ja koen että olen koko ajan tienristeyksissä. Niin paljon mahdollisuuksia.

@Minna en osaa sanoa, pitää kysyä Eeviltä. :)

Johanna kirjoitti...

Hitsi kun nuo päivät eivät sovi..ehkä joskus toiste. Mielenkiintoista!

NLP Opisto kirjoitti...

@Minna

NLP Yhdistyksen ja NLP Opiston kurssit ovat varmasti erilaisia, koska taustalla ovat eri kouluttajatkin.

Kuppi- tai koulukuntakeskusteluun en osaa ottaa kantaa, kun ainahan asioita voi tulkita niin monella eri tavalla. Siispä tässä vähän tietoa meidän NLP-koulutuksista :)

NLP Opiston koulutukset ovat NLP:n kehittäjän, Richard Bandlerin hyväksymiä sekä hänen henkilökohtaisesti suosittelemia. Richard Bandler allekirjoittaa ja hyväksyy henkilökohtaisesti kaikkien kurssilaistemme todistukset.

NLP Opiston Peruskurssi (Licensed Practitioner of NLP) kestää 7 päivää ja NLP:n kehittäjän suositusten mukainen koulutusohjelma takaa sen, että osallistujilla on kaikki tiedot ja taidot hallussa, jotta NLP:tä voi soveltaa helposti jokapäiväisessä elämässä.

Koulutuksissamme on aina 100% tyytyväisyystakuu, joten mikäli peruskurssi ei täyttäisi osallistujan odotuksia, saa kurssin aikana milloin tahansa rahat halutessaan takaisin :)

Mikäli on mahdollisuus, kannattaa tullakin tutustumaan johonkin meidän edulliseen tai joskus jopa ilmaisiin tilaisuuksiin, niin erot tulevat varmasti käytännössä selviksi :)

Ja annan mielelläni mitä tahansa lisätietoja :)

Terkuin, Sami Minkkinen, NLP Opisto

Jaa blogikirjoitus kavereillesi