1. marraskuuta 2011

Mitä lukijat toivovat?

Tein muutama viikko sitten pienen kyselyn blogiini liittyen. Halusin kuulla siitä, minkälaista sisältöä tänne blogiini toivotaan. Samalla sai jättää allekirjoittaneelle risuja ja ruusuja. Tulokset näyttivät tältä:
Eli eniten toivottiin ruokareseptejä (70%), toiseksi tuli opiskeluun liittyviä juttuja (51%), kolmanneksi luovuuteen ja inspiraatioon liittyviä postauksia (45%), neljänneksi ystävyyteen ja parisuhteeseen liittyviä kirjoituksia (43%). Tämän lisäksi erillisessä kommenttiosiossa pyydettiin urheiluun liittyviä juttuja enemmän. :) Ruokajutut ovat sinänsä jännä juttu, sillä en tehnyt ruokia ollenkaan ennen kuin aloitin elämäntaparemppani ja olen opetellut niiden tekoa vasta viime joulukuusta lähtien. En siis koe olevani missään nimessä mikään superkokki, mutta ehkä juuri se kiinnostaa. Reseptini ovat yleensä helppoja ja en mielestäni niissä erikoisemmin hifistele.
P1120088
Tässä vielä muutama poiminta ruusuista:

 • monipuolisuudesta, elämän eri osa-alueita on mukana. niin työhön kuin vapaa-aikaankin liityvissä aiheissasi on paljon yhteistä omien kiinnostuskohteideni kanssa ja tykkään kovasti siitä että et ole blogissa rajautunut mihinkään tiettyyn rooliin. blogin lukeminen on sujuvaa, kirjoitukset ovat sopivan mittaisia ja on kiva että mukana on paljon ja hienoja kuvia. kiva myös että kyselet kiinnostuksia lukijoilta näin!  
 • Elämäntapamuutos, joka tuntuu onnistuvan (kaikissa blogeissa näin ei käy)
 • Mm. siitä, kun esittelet uusia ruokalöytöjäsi. Ja siitä kun kerrot mitä olet oppinut opiskellessasi health couch:ksi. Ja toisaalta on kiva, että kirjoittelet myös muista aihepiireistä, vaatteista jne.
 • Pidän asenteestasi elämään ja hyvinvointiin, siitä että olet aktiivinen ja teet paljon töitä ja silti vaikutat onnelliselta. Tämä kun tuntuu olevan aika harvinaista..
 • Selkeä ulkoasu, helppolukuinen blogi. Tykkään lukea sellaisten ihmisten blogeja, joita itse katson ylöspäin ja joita arvostan ihmisenä. 
P1120353
... Ja risuista:


 • Ajoittainen lähdekritiikittömyys
 • En nyt sanoisi, että mitään tarvitsisi sinänsä muuttaa, koska blogisihan on jo tosi hyvä... mutta joskus olisi mukavaa lukea kirjoituksia, joissa poraudut oikein perusteellisesti ja syvällisesti johonkin tiettyyn asiaan.
 • Sinulla on todellakin ytimekkään ilmaisun taito ja monethan tykkäävätkin lukea nimenomaan lyhyehköjä postauksia. Mutta joskus, kun heität jonkun tosi kiinnostavan teeman esiin ja kirjoitat siitä vain lyhyesti, tulee olo, että sinulla olisi varmaan todella paljon annettavaa keskusteluun, mutta haluat ehkä hieman pidätellä itseäsi. Siihenhän sinulla on tietysti kaikki oikeus ja ymmärrän, että siinä on etunsa, ettei lähde hirveän analyyttiseen ja pitkälliseen, avoimeen pohdiskeluun omista näkemyksistään täällä netissä. Aikakaan ei välttämättä riitä.Itse kuitenkin lukisin sellaistakin sinulta mielelläni. Tuntuu nimittäin, että sinussa on paljon, paljon enemmän syvyyttä ja ulottuvuuksia ja kykyä analysointiin ja pohdiskeluihin kuin mitä haluat, jaksat tai uskallat täällä meille paljastaa...Mutta varmaan se on tietoinen valinta ja blogisi siis on mainio jo näin. Ps. Työsi kuulostaa niin mielenkiintoiselta, että lukisin myös siitä mielelläni paljonkin samoin adoptioon liittyvät aiheet kiinnostavat. Tepostakin voisit kertoa enemmän,heh, jos hän suostuu... :)
 • Joskus ruokajuttuja tuntuu olevan liikaakin, vaikka se taitaa olla yksi olennaisimmista osista tätä sun elämääs! Itse en ole koskaan oikein resepteistä innostunut ja jos olen, niin sillonkin jostain jälkiruuista... Olisikos sulla hyviä jälkkärireseptejä? :D Sekä joskus taisin mainita sun kivijutun ohella, etten tykkää jos menee liikaa huuhaa-puolelle. Valitettavasti joskus nämä 'äärimmäiset' terveyttä kohottavat jutut, kuten sinunkin, joskus sisältävät hieman huuhaa-puolta tai niitä tulee vahingossa itselleen kalasteltua.
 • Pitkistä bloggausväleistä/tauoista :-D 
 • hmm.. Heti ei tullut mieleen mitään, eli suurimmaksi osaksi pidän blogista paljon. Mietittyäni "epäsäännöllinen postaustahti" tuli mieleen miinuksena. Tarkoitan sitä, että välillä postauksia tulee lähes joka päivä, ja välillä on pitkiä katkoja. Ymmärrän tottakai, että bloggaajalla on "oikeakin" elämä, mutta kun nyt jotain miinusta piti keksiä.. :)  
 • Resepteihin voisi ottaa selkemmän linjan. Nyt kaikki reseptit ovat erilailla. Reseptejä olisi hempompi lukea, jos niissä oli yhtenäinen linja ja raaka-aineet ja ohjeet erottuisi selkeästi muusta tekstistä. Kuvat resepteissäsi ovat loistavia ja auttavat ymmärtämään reseptin vaiheita. 
P1100732
Näiden lisäksi toivottiin lisää kuvia kaneista (toive toteutettu aiemmin ja alla on vielä yksi kuva siitä mitä Papu näyttää kun se joko a) vaatii silitystä tai b) herkkupaloja). :D ja yksi lukija halusi kuulla enemmän Teposta, joten hänestä myöhemin sitten enemmän. :) Otan näitä kommentteja huomioon. Etenkin tuo reseptien helppolukuisuus oli sellainen asia, joka on helppo toteuttaa, joten aloitan sen noudattamisen tästä päivästä lähtien.
P1120202
Kiitos kaikille kommenteista ja inspiraatiosta. Arvonnan voittajalle on ilmoitettu sähköpostitse jo hetki sitten ja hän vastasikin sähköpostiin (lahjani ei tosin ole viel ähtenyt hänelle, joten ostan jotain kivaa Intiasta). :)

Ei kommentteja:

Jaa blogikirjoitus kavereillesi