4. joulukuuta 2011

Kokemuksia NLP-koulutuksesta

Olin viime viikolla NLP Opiston kurssilla Tepon kanssa. Täällä blogissanikin oli siihen liittyvä tarjous meneillään ja itse pääsin testaamaan kyseistä kurssia veloituksetta. Päivän aikana käytiin Sami Minkkisen opastuksella läpi NLP:n keskeisiä perusperiaatteita. Päivään kuului paljon esimerkkejä, joissa hän jakoi henkilökohtaisia kokemuksiaan esiintymiskammosta ja myyntitaitojen kehittämisestä. Lisäksi teimme muutamia harjoituksia ja etenkin nuo harjoitukset kolahtivat minuun. Voin rehellisesti sanoa, että opin itsestäni ja ajattelustani yhden merkittvän asian. En nyt täällä halua mennä siihen mistä on kyse sen syvemmin, mutta mikäli saan sen korjattua, elämäni tulee helpottumaan paljon. Opiskelujen tekeminen yhdessä Tepon kanssa oli myös minusta erittäin hyvä idea. :) Viime viikolla puhuimme useaan otteeseen siitä mitä olimme oppineet ja miten voisimme hyödyntää niitä oppeja parisuhteessamme.
Flower dream
Tärkeä asia minkä opin eilen liittyy mielikuviin ja niiden muokkaamiseen. Kun vaikka ajattelen kesämökkiämme, syntyy siitä minulle päähän kuva, näen sen isona ja kirkkaana. Jos oikein keskityn, kuulen laineet ja tuulen sekä lintujen äänen. Pystyn tuntemaan lämpimän tuulen ja näkemään ihmisiä tekemässä ruokaa ja jossain kauempana veneen.
Sama tilanne on kaiken suhteen. Niistä syntyy mielikuvia ja se mikä tässä on tärkeää on se, että näitä mielikuvia pystyy muuttamaan. Negativiisia mielikuvia voi muuttaa esimerkiksi pienemmäksi, mustavalkoisiksi ja heittää vaikka roskakoriin. Hyviä mielikuvia voi taas vahvistaa.
Minulle herätys oli se (nyt sitten päädynkin hieman kertomaan, vaikkei tarkoitukseni ollut... :D), etten ollut koskaan ajatellut kuinka pahoja mielikuvia minulle voi syntyä tietyistä asioista. Näiden mielikuvien tullessa mieleeni, saatan joutua pieneen paniikkiin. En ollut koskaan ennen ajatellut, että nämä mielikuvat olisivat olleet minulle niin voimakkaita ja että joutuisin paniikkiin juuri näiden mielikuvien takia. Viime viikonkonloppuna aloin jo muuttamaan erään tilanteen mielikuvaani ja se on ollut poissa sen jäkeen. En nyt usko, että se ihan noin helposti olisi lähtenyt pois, mutta varmasti useammalla työstökerralla saisin nuo paniikkini aiheuttajat pois kokonaan.

Kun IIN-opintoni päättyvät tässä kuussa, aion harkita personal trainerin opintojen lisäksi myös NLP-koulutusta. Sen verran kiinnostavaksi tuon koin. Onko teillä kokemuksia NLP:stä?

5 kommenttia:

Matkatar kirjoitti...

Hei!

Ihana kuulla kokemuksiasi NLP:stä. Olen aina ollut kiinnostunut siitä ja minua harmitti kovasti, kun en päässyt kyseiselle kurssipäivälle mukaan.

Itse olen vähän liiankin kova välillä murehtimaan asioita, joten positiiviset ajatusmallit olisi kiva oppia.

Toivottavasti pääsen joskus vastaavaan tapahtumaan (miksei niitä järjestetä kuin Helsingissä ja Tampereella?) tai NLP- terapeutille henk.koht.

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos kun kuitenkin jaoit tuon asian mistä et päättänyt kertoa :) Jotenkin se kolahti tosi kovaa, ja ihan ku mun ajatuksia ois ollut tuossa sun tekstissä kun kerroit paniikista ja mielikuvista. Ehkäpä saan itsekin juuri tuolla tavalla helpotettua joitain tilanteita. Joten kiitos vielä! :)

Jenna

NLP Opisto kirjoitti...

Tässä muuten oikea linkki Samin Linked In Profiiliin :)

http://fi.linkedin.com/in/samiminkkinen

HelloHelene kirjoitti...

@Matkatar Suosittelen testaamaan ainakin tuon yhden päivän verran tai sitten vaikka lukemaan jonkin kirjan aiheeseen liittyen.

@Jenna Kiva, että tykkäsit. Noita paniikkeja mulle tulee ehkä noin 3 kertaa vuodessa. Eli ei onneksi kovin usein. Toivottavasti saat omaa paniikkiasi hallintaan.

@Sami Kiitos korjauksesta. Oikea linkki on nyt laitettu sinne. :)

Anonyymi kirjoitti...

Olen lukenut blogiasi puolisen vuotta. Eniten on kiinnostanut opintosi ja luomuaiheet. Tämän NLP kirjoituksen ansiosta vietin eilen mielenkiintoisen vapaapäivän samaisella kurssipäivällä. Kiitos ideasta, kannatti reissata Lahdesta asti Minkkisen oppiin.
-Virpi

Jaa blogikirjoitus kavereillesi