7. marraskuuta 2011

I'm back!

Takaisin ollaan Suomessa. Paluu tähän sumuiseen säähän tuntui kyllä melko karulle. Fiilis Intiassa kun oli jotakuinkin tuon alla olevan kuvan mukainen. Se otettiin Delhissä yksi ilta kun kävelimme Tepon ja Oltsun kanssa yhteen puistoon, jonka nimeä en muista nyt millään.
P1130725
Kotona purin heti matkalaukut ja laitoin keittiön pöydälle kaikki ostamani asiat: teetä, suitsukkeita ja mausteita sekä kirjoja. Fiilistelin niitä ja laitoin heti yhden suitsukkeen palamaan. Oltsulla ne paloivat koko ajan Delhissä (hän siis asuu siellä) ja vaikka olenkin suitsukkeita aiemminkin poltellut kotona, Intiassa niiden merkitys kasvoi entisestään. Ostin noin kymmenen eri suitsukepakkausta (yhteensä joku 300 kappaletta, hehe), joten suitsukkeita on nyt ainakin hetkeksi aikaa kotona. :D Perustelin tätä ostamisen määrää sillä, että tein tuotetutkimusta... Eli että alkaisin tuoda noita Suomeen. :) Katsotaan kuinka käy.
P1130757
Suitsukkeen palaessa taustalle etsin Spotifystä jooga-musiikkia ja se soi tuossa taustalla kun tein ruokaa ja itse asiassa viel nytkin kun kirjoita tätä. Matkan jälkeen oma kukkakaalikeitto maistui ihanalle ja etenkin se tunne kun sain itse valmistaa oman ruokani. Koko viikko kun on tultu syötyä ravintoloissa vaikka mitä kasvis- ja liharuokia. Juu, eli söin myös lihaa pariin otteeseen (lammasta, kanaa ja punaista lihaa). Matkalla en jaksanut paljoa hifistellä ruokien suhteen vaan söin sitä mitä oli ja niin oli hyvä. Ja intialainen ruoka tuli kyllä lempiruoakseni. Se oli aivan täydellistä. Eli en kyllä omia ruokiani kauheasti kaivannut... Mitä nyt salaattia muutamaan otteeseen.
P1130408
Ennen matkaani esitin itselleni täällä blogissa muutaman kysymyksen liittyen matkaani ja haluan niihin nyt vastata:
Mikä oli paras asia koko matkassa?
Se kuinka Intiassa monet eri aistit ovat aivan eritavalla käytössä. Näet paljon värejä ja muotoja, haistat paljon erilaisia tuoksuja ja hajuja sekä maistat aivan uskomattomia makuja.
Mitä opin?
En osaa sanoa vielä että opinko jotain, mutta matka sai minut ajattelemaan ja pohtimaan itseäni ja elämääni hieman eri perspektiivistä. Intiassa pääsi sisälle sellaiseen rauhallisuuteen ja kärsivällisyyteen, jonka toivoisin jäävän minuun.
Muuttuiko käsitykseni maailmasta jotenkin?
Arvostan sitä, että asun Suomessa ja olen saanut osakseni niin paljon mahdollisuuksia verrattuna vaikka katulapsiin joita näin tällä matkallani. Yksi asia, joka kosketti minua oli se kuinka intialaiset ajattelevat monen asian olevan pyhää: lehmät ja mm. elämä yleensä. Täällä Suomessa ei ajatella niin. Muutenkin arvostin Intiassa sitä, että siellä uskonnot ovat läsnä joka puolella ja eri uskonnot elävät sovussa keskenään.
P1130253
Koinko siellä uusia tunteita?
Sellainen kärsivällisyys, johon siellä pääsin oli minulle uutta. Oli ihan ok, että 200 kilometrin matka kesti kuusi tuntia. Oli ihan ok, että hommat kestivät. Minulla ei ollut kiire mihinkään. Olin läsnä.
Mikä oli paras ruoka?
Viimeisen illan Delhin illallinen. Ostimme kolmea erilaista intialaista ruokaa (kanaa, kasvista ja lammasta) sekä riisiä ja valkosipulinaanleipää. Ne olivat aivan täydellisen makuisia.
Mikä oli paras paikka?
Jaipur oli aivan uskomaton paikka. Siellä oli ihana meno ja meininki. Ihmiset mukavia ja nähtävyydet uskomattomia.
P1130545
Mikä oli paras hetki?
Vaikea sanoa... Hmm... Ehkä se kun yksi ilta kävelimme Delhin yössä ja sellaisessa paikassa kun Hauz Khas Village. Siellä oli hyvä fiilis ja olin kivassa seurassa.
Muutuinko siellä jotenkin?
Tähän oikeastaan sama vastaus kuin tuohon, että opinko siellä jotakin. Eli en vielä osaa sanoa. Toivottavasti.
P1130727
Matka oli siis kaikin puolin loistava. Ainoa asia, jonka muuttaisin on se että minulla on noin 30 hyttysenpuremaa. Eli siis matka sujui mainiosti. Nyt sitten uuden matkan suunnitteluun ensi vuodella. Se tulee olemaan näillä näkymin Kerala/Intia.

8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ootko lukenut Elizabeth Gilbertin kirjaa Eat Pray Love - Omaa tietä etsimässä? Suosittelen, aivan loistava kirja.. yhtenä kolmesta matkakohteesta on Intia. Kaikki se itsetutkiskelu ja pohdiskelu mitä siinä kirjassa on, ei voi kuin ihailla :)

Jenna

More To Love!-Mimmi kirjoitti...

Intia on kyllä ihmeellinen paikka. Ja sinne tulee ikävä. <3

Kauniita kuvia!

jarna kirjoitti...

Kivaa että viihdyitte. Itselleni Intia edustaa yhtä niistä maista jonne en ollenkana halua matkustaa. Liikaa kaikkea. Lisäksi olen jeeralla allerginen ja siellähän on jeera kuin meidän valkopippuri, joka ruuassa =D

Päivityksiä kirjoitti...

Alkoi kyllä postaustesi myötä houkutella matkakohteena enemmän kuin ennen. Ihania värejä, voimakkaita.

HelloHelene kirjoitti...

@Jenna. En ole lukenut, mutta elokuvan olen katsonut ja se oli aivan ihastuttava. <3 Pitää ehkä lukea. :)

@Mimmi Kiitos. Minulla on sinne kova ikävä jo nyt. :*(

@jarna Oho, tuota en tiennytkään... Siis tuosta mausteesta en ollut kuullutkaan. Ikävä juttu tuo allergia.

@Päivityksiä Suosittelen! Ihana paikka!

projectlaura kirjoitti...

Tervetuloa takaisin! Mulla on täällä ihan sama meno, suitsukkeet palaa ja joogamusa soi! Olen ihan tosi kiinnostunut auyrvedasta myös ja kokkailen kaikkea ihanaa mausteista. Niin ja joogaan ja meditoin. India calling ilmeisesti. :D

Erica kirjoitti...

Jeera = juustokumina. Meillä käytetään paljon, esim. linssikeitossa ja liharuoissa, myös riisin mausteena.

HelloHelene kirjoitti...

@laura Kiitos! Suosittelen Intiaa! :D Kannattaa matkustaa sinne ehdottomasti! :)

@Erica Kiitos! Pitää testata! :)

Jaa blogikirjoitus kavereillesi