26. lokakuuta 2011

Vastauksia Anonyymin kysymyksiin by Hele & Teppo

Aina silloin tällöin saan tänne blogini kommenttiosioon erilaisia kysymyksiä ja kommentteja anonyymeiltä. Eilen minulle tuli seuraavanlainen kommentti: "...Relaa jooko vähän. Pidän paljon blogistasi ja siksi haluaisin kysyä, osaatko olla välillä ihan vaan tekemättä mitään? Nautitko sellaisesta? Mitä jos mokaat? Osaatko antaa itsellesi anteeksi? Entä näätkö itsesi kauniina, hyvänä, riitävänä? Osaatko antaa ihmisille lämpöä ja rakkautta?". Kysymykset olivat minusta hyviä ja ajattelin vastata niihin ihan erillisellä postauksella. :) Kyselin niihin myös Tepon näkemykset kun hän sopivasti makoili tuossa vieressä sohvalla. Hän ei vastatessaan tiennyt, että kirjoittelin niitä tätä blogia varten. :D Kysyin kuitenkin häneltä jälkikäteen vielä näiden julkaisuun erillisen luvan. Lupa myönnettiin.
P1100442
Osaatko olla välillä ihan vaan tekemättä mitään? 
Helene: Osaan, mutta en pidä siitä. Tykkään olla koko ajan liikkeessä. Olen ollut sellainen aina. Tietysti aina toisinaan pyrin rauhoittumaan ja se on vaikka kävelyä Tallinnassa, joogaamista (nyt kun olen siitä innostunut) tai Egyptissä rannalla loikoilua. Jos saisin kuitenkin valita, tekisin mielummin jotain luovaa tai vaikka opiskelisin kuin vain olisin tekemättä mitään. Aina jos vain istun tekemättä mitään alan heti miettiä kaikkea mitä kivaa voisin olla tekemässä ja sitten ne jutut vievät mukanaan. :D
Tepon vastaus kysymykseen: Et todellakaan osaa olla paikallaan.
Nautitko sellaisesta? 
Helene: Nautin tästä tavasta miten elän elämääni tällä hetkellä. Se ei sovi kaikille, mutta minulle se sopii.
Teppo: Et tee asioita, koska et haluaisi olla paikallaan. Haluat saada aikaan jotain ja siksi et ole paikallaan.
Mitä jos mokaat? Osaatko antaa itsellesi anteeksi?
Helene: Mokaan joka päivä jossain jutussa. Se on ihan ok. Otan opikseni. Se missä en tykkää mokata on pelit, eli en tykkää hävitä niissä ollenkaan. Minua siis näkee harvemmin pelaamassa mitään muuta kuin Mastermindia tai shakkia. :D Saatan joskus olla jostain pelin häviöstä itselleni vihainen pitkään. :D
Teppo: Osaat.
Entä näätkö itsesi kauniina, hyvänä, riitävänä? 
Helene: Näen, mutta koen että olen matkalla aina johonkin suuntaan. Pidän siitä ajatuksesta. Esimerkiksi nyt en malta odottaa sitä, että vatsalihakseni tulevat näkyviin ja rasvaa palaa treenien myötä. Koen myös että olen riittävä itselleni, muille en välttämättä. Olen esimerkiksi ollut melko huono vastaamaan sähköposteihin ja muihin viesteihin viime aikoina (niitä tulee melko paljon) ja aina silloin tällöin koen, että en tässä suhteessa ole riittävä. Minulla ei vain ole aikaa kaikelle. Tuo nyt ei ole mikään superiso ongelma, mutta se vaivaa minua aina toisinaan. Mitä tulee hyvyyteen, uskon että kaikki ihmiset ovat pohjimmiltaan hyviä.
Teppo: Et vaikka olet tosi kaunis. Haluat muuttaa itsessäni kokoajan jotain.

Osaatko antaa ihmisille lämpöä ja rakkautta?
Helene: Uskon niin. Ennen kyllä välitin muista aivan liikaa ja otin monien murheet itselleni kannettaviksi. Enää niin ei käy kovin usein, eli kai olen siinä suhteessa kylmentynyt hieman. Ja kun joutuu vetämään yritystä, se kylmettää kyllä. Pääsee/joutuu näkemään kaikenlaista porukkaa ja tietty naiivius katoaa. Tämä on tavallaan harmillista.
Teppo: Olisi sulla parannettavaa siinä... :P
... Tuosta alkoi sitten piiiitkät keskustelut himassa... :D Eli en suosittele tällaisia parisuhdekyssäreitä. Seuraavaksi siirryn tästä antamaan lämpöä muille kodin asukkaille.

7 kommenttia:

More To Love!-Mimmi kirjoitti...

Haha, Tepon suusta se totuus kuullaan ;)

Anonyymi kirjoitti...

ihana postaus. mä kyllä tykkään sun blogista juuri sellaisena kuin se on. enkä ole ajatellut että olisit joku täydellisyyden tavoittelija tai mitä anonyymi nyt omalla kommentilla tarkoittikaan. mun on myös vaikea olla vaan, mutta elämäntilanne on pakottanut siihen (alle kouluikäiset lapset, työ, opiskelu). mut välilä iskee morkkis siitä, miten olisin voinut senkin ajan urheilla/siivota/opiskella/leikkiä tms... oli nyt vähän sekava viesti, mutta siis oli ihanan vilpitön postaus.

-riikka

MouMou kirjoitti...

Ihana postaus!:D<3

Päivityksiä kirjoitti...

hauskoja ajatuksen paikkoja meille itse kullekin! täytynee tehdä kotona gallup :)

HelloHelene kirjoitti...

@Mimmi :D

@riikka Kiitos! :)

@MouMou :D <3 takas.

@Päivityksiä Miten meni gallup kotona?

Anonyymi kirjoitti...

Helene, minä olen saanut sinusta blogiasi nyt tovin luettuani sellaisen kuvan, että olet aivan mieletön tyyppi :)! Voisin kuvitella, että on haasteellista bloggareille kirjoittaa ajatuksistaan sellaisina kuin ne ovat "neutralisoimatta" niitä, jotta eivät herättäisi tuohtumista. Sinä vaikutat onnistuneen pitämään kiinni mahtavasta omasta itsestäsi :). Aina löytyy porukkaa, jota alkaa oikein ärsyttämään, jos bloggari vaikuttaa tehokkaalta, aina hyvän tuuliselta, ulkonäköönsä satsaavalta tms. Sellainen ilmeisesti latistaa (?) Voih... Mutta sillehän ei oikein mahda mitään :). Go Helene ja paljon tsemppistä, puhtia ja hyviä enrgioita syksyysi :)!

Helene kirjoitti...

Kiitos Anonyymi! :)

Jaa blogikirjoitus kavereillesi