25. lokakuuta 2011

Hot hot hot in Helsinki

Olen nyt kokeillut ensimmäisen kerran elämässäni hot-tuntia ja se tapahtui tämän viikon testiviikollani Esportissa. Tulin testanneeksi Hot BodyBalancea ja HotFlowJoogaa. Ja pakko kyllä sanoa, että nuo tunnit ovat sellaisia, missä hikikarpalot virtaavat ja kuntoni/taitoni eivät riittäneet mitenkään. Varsinkin tämän päivän tunnissa en voinut kuin ihmetellä sitä mihin opettaja ja monet muut ryhmäläiset pystyivät. En ole muuten tottunut siihen että ihollani oikeasti valuisi noita hikikarpaloita, mutta tuolla tunnilla siltä ei voinut välttyä. Eli salissa on 35-38 astetta lämmintä ja sen kyllä huomaa. Minusta suorastaan lensi hikikarpaloita. Aluksi olin hitusen huolissani siitä, että miten jaksan olla noin kuumassa, riittääkö happi jne. Mutta kyllä se riitti. Sanoisin että nuo tunnit ovat olleet minulle kaikista rankimpia koko tällä testiviikolla. Ja voin todellakin suositella kokeilemaan. Käsitykseni joogasta on myös muuttunut täysin. Ennen meinasin vain nukahtaa tai tylsistyä tunnille, mutta nyt minuun on kyllä purrut joogakärpänen. Eli pakko vissiin alkaa harrastaa joogaa (en olisi ikinä uskonut, että sanoisin niin). :D
Loppurentoutus oli aivan mahtava tuollaisessa kuumuudessa. Kun laitoin silmät kiinni, pystyin melkein kuvittelemaan sen, että olin jossain etelässä rantalomalla. Jos musiikkina olisi vielä ollut aallot, niin silloin kokemus olisi ollut täydellinen.
P1100369
BodyBalance-tunnin jälkeen olin totaalisen punainen. Siis aivan järkyttävän näköinen. Kun menin kotiin metrolla toivoin vain koko ajan ettei kukaan tuttu tulisi vastaan. :D
Tässä vielä tuntien kuvaukset:
BodyBalance (Les Mills) Joogaan pohjautuva kehon ja mielen yhdistävä harjoittelumuoto. Tunnilla tehtävät liikkeet kehittävät kehon tasapainoa, voimaa, liikkuvuutta ja rentoutta. Tunti on Les Mills konseptin harjoittelumuoto, joka toteutetaan Hot Fitness Studiossa.
HotFlowJooga 75 Tehokas ja dynaaminen joogatunti, joka pohjautuu Hatha Vinyasa Joogaan. Tunti koostuu dynaamisista liikesarjoista ja asanoista, joilla lisätään kehon liikkuvuutta sekä voimaa. Sopii aikaisemmin joogaa harrastaneille. Kesto 75 min.

Kuva on otettu viime kesän Hurghada-matkaltani, eli ei liity hotstudioon mitenkään. 

10 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Joo hot-tunnit on kyl ihan hc:tä jos ne vain tekee kunnolla! Esim.joogasta saa niin paljon tehokkaampaa kun vain liikkeet tekee oikein eikä löysäillen tai "virheellisesti". Ekoilla kerroilla ei tietty vielä ole asanat hallussa mut se on niin tärkeetä sekä kropan että tehokkuuden kannalta et oppii tekee liikkeet oikein.
Miten sulla tuntui menevän asanat? oletko ennen harjoittanut joogaa?

Helene kirjoitti...

@Anonyymi ei kovin hyvin menneet kun en ole lajia harrastanut. :P Mutta hurahdin kyllä tuohon joogaan nyt melko lailla. Oli ihan milettömän siistiä. :)

Satu kirjoitti...

Kiva, kun kävit Helene. :) Lupaan, että kyllä se siitä lähtee, kunhan vaan käyt säännöllisesti. :) Satu

HelloHelene kirjoitti...

Kiitos Satu! :) Missä kaikkialla sinä vedät tunteja? Suositteletko hotjoogaa vai normijoogaa?

Satu kirjoitti...

Moikka,

Opetan Esportilla sekä Studio Yinissä. Pidän myös yksityistunteja. HIMAjoogaa vedämme studio tulijoogassa. :)

Suosittelen ehdottomasti kumpaakin! Laita meiliä, niin voin kertoa enemmänkin, jos kiinnostaa. satu@himajooga.com

xxx

Anonyymi kirjoitti...

Hot-tunnit vaan on tosi rajuja, kannattaa ihan kokeilla normaalia joogaa. Josta saat saman efektin kuin hotissa, mutta ilman ulkopuolelta tulevaa teennäistä lämpöä. Lämmön tulisi tulla sisältäpäin ja hiki virtaa kyllä niissäkin:-)

Anonyymi kirjoitti...

Moikka Helene! Kiva, kun olet löytänyt joogan. Kannattaa
vaan yrittää löytää kokenut opettaja ja hyvä paikka. Nyt tänne Suomeen ja Eurooppaan, kun on rantautunu kaikenlaista millä ei ole mitään tekemistä joogan kanssa ja sitä kuitenkin nimitetään joogaksi. Tämä on jopa vähän vaarallista ja ihminen voi tällaisilla tunneilla vahingoittaa fyysisen ja henkisen kehonsa. Ja sieltä voi olla vaikea päästä terveenä pois. Jooga kun ei ole pelkkaa asana-jumppaa, vaan se on paljon laajempi kokonaisuus ja kokonainen elämän tapa. Toivottavasti jatkat joogan parissa ja löydät hyvän opettajan, joka pystyy ohjaamaan sinulle myös muutakin kuin asanoita. Om Shanti

Anonyymi kirjoitti...

joogaa on and off the mat. Niin se menee. On se sitten hottia tai ei, löydä hyvä opettaja ja näyttää siltä, että olet löytänytkin.

Erica kirjoitti...

Joo, jooga on ihanaa ja muuttaa ihmistä!
Mä olen on ja off- joogannut viimeiset 10 vuotta. Aktiivisesti ehkä 5 vuotta. Oikean hengityksen olen löytänyt vasta äskettäin :)
Etsi tosiaan Sinulle sopiva opettaja ja mahdollisuuksien mukaan ota vaikka ensin vähän yksityistunteja? Sitä voi jankata vaikka aurinkotervehdyksen kolmea ekaa liikettä 2 tuntia putkeen pelkästään, tärkeintä olisi juuri liikkeiden puhtaus, laatu - ei määrä.

Jos joogassa tuntee vaan "olevansa asanassa", niin sitten ei tee oikein. Kaikki asanat ovat dynaamista työtä, ymmärrät mitä tarkoitan kun jatkat vähän pidemmälle :)

Ihanaa viikonloppua Sinulle!

HelloHelene kirjoitti...

@Kaikki kiitos kommenteista! Teillä oli paljon hyviä pointteja. Missä olette käyneet tunneilla?

Satu oli minusta aivan loistava ja pidin tuosta hot-joogasta todella paljon. Se jotenkin sopi minulle. Yksityistunnit kuulostivat kanssa melenkiintoiselle vaihtoehdolle. Pitää harkita kun kotiudun täältä Intiasta. Ylihuomenna takaisin Suomessa.

Jaa blogikirjoitus kavereillesi