18. syyskuuta 2011

Punaiset linssit ja kukkakaali

Huomenta! Sunnuntai on parhaassa vauhdissaan. Olen levännyt ja syönyt hyvin. Tänään tein uuden kokeilun linssien kanssa ja resepti löytyi gogreen-linssien takakannessa.
P1120288
Ohje on seuraava:
200g gogreen punaisia linssejä
1 kukkakaali
2rkl oliiviöljyä
1 tl kuminansiemeniä
2rkl raastettua inkivääriä
1/2 tl maustekurkumaa
1tl jauhettua chiliä
1tl currya
3dl vettä
P1120295
Kuumenna öljy pannulla ja ruskista mausteet (kumina, inkivääri, kurkuma, chili ja curry). Kuullota sekoittaen noin 30 sekuntia ja lisää joukkoon punaiset linssit. Lisää 3dl vettä ja anna kiehua hiljalleen 3-4min. Pilko kukkakaali ja lisää pannulle linssien kanssa. Lisää tarvittaessa vähän vettä ja anna hautua 10min. Tepon kommentti oli, että kukkakaali olisi voinut olla pidempään. Itse pidin siitä että se ei ollut vielä pehmeää. Ohjeessa olleiden mausteiden lisäksi lisäksi lisäsin suolaa ja soijaa sitten kun ruoka oli lautasella. Minusta tuosta tuli oikein hyvää ja voin suositella.
P1120300
Tuo mausteseos oli muuten todella hyvää ja aion jatkossa käyttää sitä myös muissa kokkailuissani. Onko teillä muuten omaa lempparimausteseostanne? Itselläni se on vielä hakusessa, mutta tuosta ylläolevasta voisi kehitellä jonkin uuden version. 

3 kommenttia:

Nora kirjoitti...

Oih, näyttääpä hyvältä ja varmasti maistuu. Minäkin tykkään tehdä mausteseokset itse ennemmin kuin ostan niitä valmiina. Sambal Oelekia ei silti voita mikään ja Poppamiehellä on aivan mieletön Vampyree, eli valkosipuli-chilimurska.

Mun lempparimakuja ovat ehdottomasti inkivääri, korianteri, tommaattimurska, chili, hunaja ja valkosipuli sekoitettuna keskenään.

Olet muuten saanut tunnustuksen blogissani. :)

Helene kirjoitti...

@Nora Sambal Oelek on ihan uusi juttu minulle. Pitää testata. Onko sinulla tuo korianteri mausteena vai raakana? Ja missä suhteessa nuo ovat?

Kiitos myös tunnustuksesta! :) Hetken meni siihen, että löysin oikean blogisi: http://noranblog.blogspot.com/ :) Aloin etsiä treeniblogistasi sitä tunnustusta. :D

Nora kirjoitti...

Oi, anteeksi, unohdin tarkentaa blogin. :)

Teen yleensä tuoreista (inkivääri, valkosipuli, chili), jos vaan mahdollista, mutta korianteri on parempi jauheena, jos hieman paistaa mausteita. Tuoretta korianteria käytän kyllä sitten päällä. Suhteista voisin sanoa, että peukalon kokoinen pala inkivääriä, pari valkosipulin kynttä ja yksi chilipalko. Teelusikallinen korianterijauhetta ja hunajaa ja pari ruokalusikallista tomaattimurskaa tai -pyreetä. Suolaakin voi vähän laittaa tuomaan makuja enemmän esille. Aijai, tuli ihan vesikielelle kirjoitaessa!

Tuota sambal oelekia voi käyttää chilin korvikkeena, kun on chilitahnaa, jos ei ole tuoretta. Sanoisin, että yksi teelusikallinen vastaa yhtä palkoa. :)

Jaa blogikirjoitus kavereillesi