10. syyskuuta 2011

Päivän ruokaostoskuvat ja tomaattikeitto

Tässä muutama kuva eilisen ja tämän päivän ruokaostoksista:
P1120051
Tuo sinappi oli onnistunt löytö Punnitse ja säästä" -kaupasta. Se oli aivan superhyvää ja sai minut innostumaan siitä, että ensi kerralla tekisin omaa sinappia. Ideoita siihen otetaan vastaan! :)
Eilen söin sen kvinoapapuruoan. Tänään taas olen syönyt tomaattikeittoa. Sen sijaan tuon "Vegan Pesto", oli pettymys. Se oli minusta huonoin pesto, jota olen koskaan syönyt. Tosin Teposta se oli ok.
P1120071
Tänään taas kävin ostoksilla "Punnitse ja säästä" -kaupassa, sekä Alepassa. Eilisen ostoksista inspiroituneena päädyin ostamaan sinappijauhetta (pakko tehdä siitä jotain), peston aineksia (pinjansiemenet ja basilika) sekä erään lukijani innoittamana muutaman hamppupatukan, tomaattimurskaa tomaattikeittoon, manteleita smoothieisiin, kanelia nokkosteehen ja kookosvettä.
Näistä taioin sitten 5 minuutissa tomaattikeiton:
- 1 purkki tomaattimurskaa (keitä kiehuvaksi tai ole keittämättä tänään halsin tästä lämmintä)
Sekoita tehosekottimessa kaikki muut ainekset tomaattimurskaan:
- puolikas basilika
- 1-2rkl pinjansiemeniä
- lusikallinen pestoa (ei pakollinen)
- 1tl suolaa
- päälle muutama basilikanlehti
P1120086
P1120088
P1120091
Minusta tästä keitosta tuli hyvää, vaikka siinä ei ollutkaan sipulia tällä kertaa (rakastan sipulia ja yleensä tomaattikeitoissani on sitä aina). Nyt tämä voisi sitten olla viimeinen tomaattikeittoreseptini tässä blogissa... :D Tuntuu, että teen näitä keittoja aina ja joka toinen reseptini on tomaattikeitto. :D Mutta jotenkin minusta on tullut kunnon tomaattikeittofani (ja en malta olla postaamatta näitä reseptejä). Tämä on nykyisin yksi yleisimmistä ruoista, joita syön. Tomaattikeitto on hyvää, helppoa tehdä ja edullista. Sopii siksi myös opiskelijalle. Harmittaa, etten ollut sitä aikoinaan keksinyt vaan söin koko opiskelija-aikani vain nuudeleita.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

mikä se sellainen ravitsemusaiantuntija ja health coach on joka syä pääosin purkkiruokaa? Purkkitomaatteja, purkkipapuja ja kookosvettä purkista??!!

Moni ruoka-aine on nyt sesongissa. Löytyy tuoreet juurekset, kaalit, sienet ja marjat. Tässäpä vähän lisähaastetta kotiruokaviilolle: tee noista kotimaisista tuoreista superfoodeista HYVÄÄ ruokaa ja unohda pakkomielteesi laihtumisesta vähäksi aikaa. Saat pusun palkinnoksi!

Helene kirjoitti...

Kiitos kommentistasi! Tein vastaksestani ihan erillisen postauksen. :)

Miinus Kymmenen kirjoitti...

Tomaattikeitosta saa kyllä parhaan kun jaksaa alusta asti tehdä sen tuoreista tomaateista, kaltata ja hauduttaa pari tuntia. Mulle se on sunnuntai-iltapäivän projekti, ja teenkin sitä sitten kerralla niin ison saavillisen että ruokin koko suvun ja saan annospurkeissa pakkaseen (miten kätevä ottaa töihin evääksi). Mutta työssäkäyvänä pienten lasten äitinä oikaisen itsekin monissa kohdin ruoanlaitossa (ja olen oppinut, että tomaattikeiton jämästä saa kätevästi pastakastikkeen seuraavana päivänä :-p )

Jaa blogikirjoitus kavereillesi