7. syyskuuta 2011

Lihaa vai ei? (Ei herkille)

Terveiset täältä tenttiin lukujen seasta! :) Hieman on ollut kiirusta töiden ja opiskelujen keskellä.
Tänään haluan jakaa blogissani tämän videon lihatuotannosta. Täytyy myöntää että hetken aikaa mietin sitä, että viitsisinkö jakaa sitä täällä blogissani sen ollessa niin järkyttävä. Haluaisin blogini pysyvän positiivisena ja jotenkin viime aikoina tänne on tullut muutama negatiivisempi postaus. Lisäksi veikkaan että tämä video saattaa herättää taas tunteita kommenttiosiossa ja toivonkin, ettei kukaan nyt alkaisi urputtamaan minulle tuon jakamisesta. :) Haluan tuoda esiin erilaisia näkökulmia ja en ota kantaa siihen onko tilanne oikeasti kaikkialla (mm. Suomessa) noin paha. Jos olet herkkä, en suosittele katsomaan videota.

Itse syön kalaa ja pääosin luomulihaa. Syön juustoja ja munia. Käytän myös jonkin verran maitotuotteita. Jos olen tilaisuudessa, jossa on lihaa (ei luomua), syön sitä valittamatta. "Aina jonkin verran voi fuskata" on ollut mottoni. Tosin tuon videon jälkeen pitää miettiä tämä fuskauskuvioni ehkä hieman uudestaan...

Ajatuksia videosta?

5 kommenttia:

Janina kirjoitti...

Tää on ihan kamalaa :( En tiedä oletko nähnyt semmoista elokuvaa kuin Food inc? Samasta aiheesta siis, laajemmin käsiteltynä. Se elokuva kyllä muutti omaa suhtautumista eläintuotteita kohtaan.

Anonyymi kirjoitti...

En halua katsoa videota, koska tiedän että menisi yöunet. En ole syönyt lihaa enää vuosiin, kalaa tosin silloin tällöin ja kananmunia ja maitoa. Mutta koen tekeväni jo tarpeeksi enkä halua pahaoittaa mieltäni koska tiedän kuinka hirveä tuo video varmasti on. Erityisen "hyviä" nuo olisivat katsottavaksi ihmisille, jotka eivät tiedä tai ole välittäneet aiheesta aiemmin niin pistäisi vähän ajattelemaan.

Anonyymi kirjoitti...

toi video oli ihan kauhee. oikeesti. pisti todellakin miettimään.

Piia kirjoitti...

Minusta on hyvä juttu, että tietämys tehotuotannosta ja vaihtoehtoisista ruokavalioista on kasvanut niin paljon. Kun 12 vuotta sitten rupesin kasvissyöjäksi Pohjanmaan perukoilla, minua pidettiin lähinnä kahjona tai muuten vaan vaikeana. Nykyisin on paljon helpompaa. :)

Vielä, kun ihmisten tietämys jalostuisi oikeiksi teoiksi! Suomalaiset syövät kuitenkin lihaa enemmän kuin koskaan ja enemmän kuin Syöpäliiton mukaan olisi edes terveellistä.

Toivottavasti nämä videot auttavat siirtämään ajatuksia tekoihin asti, vaikka ne rankkoja ovatkin. Loppujen lopuksi lihan poisjättäminen omasta ruokavaliosta on hirmu helppoa. Aina löytyy vaihtoehtoja lautaselle.

Helene kirjoitti...

Kiitos kaikille kommenteista!
@Janina en ole nähnyt... PItäisi ehkä katsoa.
@Anonyymi Ei todellakaan kannata katsoa jos tietää että yöunet menee... Minulla tuo video kummittelee vieläkin mielessäni.
@Anonyymi. Tiedän! :(
@Piia Toivon samaa. Etenkin toivon että ihmiset alkaisivat siirtymään luomuun. Juuri luin koulussa tutkimustuloksia, joiden mukaan alle 10% eläinproteiinia olisi ok (siis ei lisää syöpä yms. riskejä). Jos syö lihaa, kannattaisi miettiä oma kanta tähän tehotuotantoon. Itse alan siirtyä koko ajan enemmän ja enemmän luomun kannalle.

Jaa blogikirjoitus kavereillesi