24. syyskuuta 2011

Kysymys: Millä voi korvata lihaliemikuution?

Olemme tekemässä lasagnea ja ohjeessa on lihaliemikuutio, jota emme haluaisi käyttää. Onko hyviä vinkkejä siihen millä mausteilla yms. sen voi korvata? Kiitos jo etukäteen. Tiedän että joku lukijoistani tietää tähän vastauksen. Teiltä kun olen niin monesti saanut vaikka mitä hyviä vinkkejä: :)
P1120505

7 kommenttia:

Erica kirjoitti...

Esim. Hakaniemen hallista Reinon lihasta, tai vaikka Stockalta saa ostettua sellaisia liha-, kala- ja kana-liemiä litran pöniköissä. Aitoja liemiä, ei lisä-, tai säilöntäaineita :)

heinis kirjoitti...

Olit Talouselämän välissä tulleessa Opinion Leader -lehdessä! :) Great!

Anonyymi kirjoitti...

Stockalla törmäsin vähän aikaa sitten Järvikylän Yrttejä edustavaan konsulenttiin, joka piti lyhyen, mutta erittäin informatiivisen tietoiskun yrttien käytöstä ruuanlaitossa. Hän suositteli kokeilemaan lipstikkaa lihaliemen sijaan, jos haluaa tervellisemmän vaihtoehdon ja samalla välttää natriumglutamaattia. Lipstikka on kuulemma lihaliemikuutioiden alkuperäinen mauste ja noin 1/3 ruukullista tuoretta lipstikkaa vastaa yhtä lihaliemikuutiota. En ole itse vielä ehtinyt kokeilla mutta ajattelin kyllä testata!

terveisin
Maria :)

Helene kirjoitti...

@Erica Kiitos vinkistä!

@heinis Totta... Tai siis niin kuulin. :D Haastis tehtiin jo jokunen hetki sitten. :)

@Maria. Pitää testata tuota.

jarna kirjoitti...

Lipstikkaa minäkin olisin alkanut ehdottaa, sen lisöksi jauhettuja sellerin siemeniä voi kokeilla. Nopsaa tottuu.

Kastikkeisiin voi laittaa tattijauhoa, siitä tulee umamin maku, jota lihaliemikuutioilla tavoitellaan.

Alkuun muutos tuntuu hiukan oudolta, mutta pien et enää takas vaihda!

Anonyymi kirjoitti...

En ole laittanut koskaan lasagneen mitään liemikuutioita, en entisessä elämässänikään. Yleensä laitan tinjamia, basilikaa ja oreganoa suolan, musta- ja viherpippurin ja muskotin lisäksi. viimeksi tänään :)

Lipstikka on kyllä tosi voimakas, ainakin omasta maasta otettuna, isosta lehdestä riitti neljäsosa ja sekin oli vähän liikaa.
-Helinä

Helene Auramo kirjoitti...

Kiito jarna ja Helinä kommenteista!

Pitää tuota tattijauhoa kokeilla. :)

Jaa blogikirjoitus kavereillesi