19. syyskuuta 2011

Hummusta kiitos!

Sunnuntaiaamuna laitoin kikherneet veteen lillumaan kahdeksaksi tunniksi (8 numeroina tähän vielä ihan varmuudella, ettei kukaan lue että 2 :)).
P1120285
Tämän jälkeen keitin niitä noin tunnin miedolla lämmöllä.
P1120343
Tämän jälkeen lisäsin kikherneisiin (poistin veden ensin) vähän vettä, chiliä, yhden limen mehut, 2rkl oliiviölyä ja ripaus suolaa ja sekotin kaikki ainekset tehosekottimessa ja voin kertoa, että hyvää tuli.  Namnamnam. :) Voin siis suositella tätä reseptiä ja etenkin pidin tuosta limen mausta siinä. Mitoista sen verran, että minulla taisi olla chiliä noin 1tl, suolaa hieman enemmän ja kikherneitä noin 200g (puolet kikhernepaketista).
P1120350
Ja voila, siinä on valmis tuote. Arvatkaapa minkä edessä se on? Se selviää ensi postauksessa. :)

6 kommenttia:

Mustikkatyttö kirjoitti...

Kiva, selkeä ohje!Sulla on usein postauksissa tosi raikkaita kuvia, joita on mukava katsella! :)

Anonyymi kirjoitti...

Mihin sä tuota käytät? En tiedä, mitä se on, mutta kuulostaa ja näyttää hyvältä!

Helene kirjoitti...

Kiitos Mustikkatyttö! :)

@Anonyymi Tuota voi käyttää levittenä leivän päälle tai vaikka porkkanoiden dippaukseen. Hyvää ja terveellistä. :)

Anonyymi kirjoitti...

En kyllä puhuis "hummuksesta" kun joukossa ei ollut lainkaan tahinia, joka kuitenkin on kikherneiden ohella "oikean" hummuksen perusraaka-aine.. Kikhernetahna voisi olla kuvaavampi nimitys..

Helene kirjoitti...

@Anonyymi Kiitos ohjeistuksesta: :) Kävin tänään ostamassa tahinia, jotta saisin ensi kerralla sitten tehtyä hummusta. Kaikkea sitä oppii... Luulin että hummuksne pääaineena on tuo kikherne. :D

Anonyymi kirjoitti...

Toivottavasti ostit Utekramin luomu tahinia, on muuten ihan järisyttävän hyvää vaikka sellaisenaan syötynä! Valmistettu kuorimattomista seesaminsiemenistä ja ruususuolasta, ei lainkaan lisäaineita tai muuta turhaa huttua! Ja tuo ihan mielettömän hyvän lisäsäväyksen just hummukseen. Kandee kokeilla myös muuten juustokuminaa, garam masalaa, paprikamaustetta ja chiliä hummuksessa ;)

Jaa blogikirjoitus kavereillesi