7. elokuuta 2011

Kvinoaa kiitos!

Tässä taas yksi ruokaresepti. :) Ja pääaineksena on tällä kertaa kvinoa tai quinoa (miksi sitä haluaakin kutsua)... :) Siitä on tullut yksi lempiruoka-aineista ja se korvaa nykyisin lähes aina riisin tai makaronin. Kvinoan valmistus on helppoa. Keität sen samaan tapaa kuin riisin (ohje pussissa, vaihtelee hieman sen mukaan mikä laatu on kyseessä). Kiehumisaika se on yleensä noin 12 minuuttia.
P1100721
Kuvan kvinoassa oli mukana linssejä, mutta suosittelen oikeastaan enemmän niitä missä ei ole linssejä.
Samaan aikaan kun kvinoat kiehuvat, laitan yleensä pannulle paistumaan sipulia, paprikaa ja joskus inkivääriä sekä valkosipulia. Myös tomaatti ja pinaatti sopivat mainiosti sen kanssa. Tämä menee nykyisin aina ihan fiilispohjalta ja sen mukaan mitä jääkaapista löytyy.
P1100728
Hieman liian vetistä tuosta tuli (laitoin vettä mututuntumalla). Onneksi veden saa pois helposti vaikka siivilällä.
Kun kvinoa on valmista sekoitan ne kaikki pannulla. Laitan mausteeksi suolaa ja pippuria, mutta yleensä vasta lautasella, koska silloin Teppo ja minä voimme molemmat määritellä sen kuinka paljon ja mitä mausteita haluamme.
P1100731
Kuten kuvasta näkyy, mukaan tuli hieman raejuustoa ja persiljaa. Hyvää oli. :) Suosittelen kaikkia teitä kokeilemaan kvinoaa. Sitä löytyy isommista kaupoista ja ainakin Ruohonjuuresta ja Punnitse ja Säästä -kaupoista. Kyseisen pussin ostin Kampin K- tai S-Marketista (se mikä on ostoskeskuksen sisällä). Menen noissa kaupoissa aina jostain syystä sekaisin. :) 

8 kommenttia:

wilma kirjoitti...

Hei, huuhteletko kvinoat ennen keittämistä?
Pussin kyljessä niin käsketään tehdä, mutta siivilästä ne menevät läpi joten itselläni kvinoa kokkailut on laiskuuteni takia jäänyt vähemmälle. Nyt tekisi mieli ottaa ruoka-aine kunnolla käyttöön, mutta mietin, miten ne kannattaisi huuhdella.. Onko vinkkiä? Ehkä jotain harsoa käyttäen?! :)

Helene Auramo kirjoitti...

Moikka wilma! :) Huuhtomisen voi musta tehdä ihan samalla tavalla kuin teen riisien kanssa, eli kattilassa huljuttaen ja ylimääräisen veden aina kallistamalla pois kattilasta. Tuolla tapaan menee vain vähän hukkaan... En tiedä oikein muutakaan tapaa, joen vinkkejä otetaan vastaan! :)

wilma kirjoitti...

Niinpä tietysti! Miten en edes ajatellut sitä.. kiitos! :D

Nora kirjoitti...

Moi Helene.
Kvinoa on ihan huippua, todella proteiinipitoista ja täyttävää. Minä käytän kvinoaa myös leivonnassa jauhona.

En ole koskaan pessyt kvinoaa ennen keittämistä. En tiedä miten vaikuttaisia lopputulokseen, mutta en ole nähnyt tarpeelliseksi.

Yksi suosikkiresepti kvinoalle on, kun sekoittaa sen keitettynä punajuurisoseen, paistetun jauhelihan ja sinihomejuuston kanssa (mukaan voi laittaa myös yhden kananmunan) ja laittaa uuniin puoleksi tunniksi. Tulee helppo ja hyvä laatikko.

Tessa kirjoitti...

Hei,
minä huuhtelen kvinoan aina. Kerran unohdin, ja kyllä, se todella vaikutti makuun...

Helppo tapa huuhdella on laittaa haluttu määrä siivilään ja laskea sitten vettä siitä läpi. Myös linssit saa huuhdeltua samalla tavalla helposti.

Anonyymi kirjoitti...

mulla on niin tiheä siivilä, että siitä ei kyllä mene muu kuin vesi läpi :)
Quinoasalaatti on hyvää. en muista onko tää netistä vai jostain kirjasta:
Quinoasalaatti

* 1 1/4 dl quinoa
* 2,5 dl lihalientä
* aurinkokuivattua tomaattia
* persiljaa silputtuna
* kurkkua kuutioituna
* purjoa t. kevätsipulia pilkottuna
* 3 rkl oliiviöljyä
* 1/4tl valkosipulia puristettuna
* 3 rkl sitruunamehua
* suolaa, pippuria
Päälle laitan usein kylmsavustettua tai graavilohta.
-Helinä

Tiikeriankka kirjoitti...

Kylläpä näyttää hyvältä! Olen kaupassa töissä ja aina toisinaan noita hyllyttelen, miettien että mitä kvinoasta voisi tehdä... Otan ehdottomasti kokeiluun!

Löysin blogisi ihan äskettäin, ja ihastuin heti sen raikkaaseen ilmeeseen. :)

Edna kirjoitti...

hui ku näyttää hyvältä! :)

Jaa blogikirjoitus kavereillesi