10. heinäkuuta 2011

Fiilistelyjä ennen reissua ja tomaattikeiton ohje

Jippiijippiijippii! Huomenna tähän aikaan olen Egyptissä! Minulla on ollut koko viikon aivan uskomaton matkakuume ja kaiken ylimääräisen ajan olen viettänyt netissä selaten Hurgahdaan ja Egyptiin liittyviä sivustoja ja artikkeleja. En voi käsittää sitä, että olen ensimmäistä kertaa kymmeneen vuoteen sellaisella kunnon aurinkolomalla, jossa voin olla tekemättä mitään (yleensä olen aina mennyt kaupunkilomalle)... Tai noh... Tulihan tuossa jo kehitetyä hieman kaikennäköistä aktiviteettia sinne, joten ei se nyt ihan pelkästään löhöilyksi mene. :D Hotellissa on muuten netti, joten veikkaan että tulen tätä blogiakin hieman päivittämään sieltä käsin.

Mitä olen puuhannut eilen ja tänään?
Lomani alkoi perjantaina ja heti lauantaina minuun iski hirveä siivousvimma. Päädyin siivoamaan vaatekaappini ja yksi kokonainen jätesäkki vaatteita lähti serkuilleni. Illalla innostuin vielä siivoomaan olohuonetta ja pesemään pyykkiä monta korillista. Siivous menee kyllä liikunnasta. Aamulla heräsin nimittäin siihen, että pohkeeni ja alaselkäni olivat kipeitä.
P1100117
Tänään tein kotona tomaattikeittoa ja siitä tuli minusta erinomaista, joten on pakko jakaa reseptiä täällä bloginikin suunnalla. Ostin kasan tomaatteja (arviolta 8-10kpl) ja survoin ne ensin tehosekottimessa. Mukaan laitoin hieman sipulia (1 pieni sipuli) ja inkivääriä (1.5cm*1.5cm) sekä nipun basilikaa. Maistelin aina välillä sitä ja kun minusta suhde oli oikea (eikä sipulia ollut liikaa), heitin soseen kattilalle kiehumaan. Mukana laitoin yhden kokonaisen Chevre-juuston, jonka ensi pilkoin. Koska siitä jäi sellaisia isoja kuoripaloja jäljelle, jouduin survomaan keiton vielä kokonaan uudestaan. Mukaan laitoin muutaman teelusikallisen suolaa. Minusta tästä tuli erinomaista! Alla kuvasarja sen tekemisestä:
P1100111
P1100113
Jännä, että survotut tomaatit ovat vaaleanpunaisia, eivätkä punaisia...
P1100115
Ja valmiin keiton kuva olikin tuossa ihan ensimmäisenä.

5 kommenttia:

Mustikkatyttö kirjoitti...

Ihanaa matkaa!Kiva sitten lueskella tunnelmiasi paikan päältäkin!:)

oruko kirjoitti...

Hyvää lomaa -ja kiitos mielenkiintoisista postauksistasi!

Oma blogini on jäänyt täysin unholaan kun on aina niin "kiire"...ja tulee vaan luettua muiden blogeja..no, keskiviikkona täälläkin suunta "löhölomalle" pitkästä aikaa, Atlantin rannalle -ehkä siellä löytyy jotain ideoita miten näppärästi päivittää omaa blogia :)

Epi kirjoitti...

Tää keitto näyttää niin älyttömän hyvältä!! Aion tänään testata, nam!:)

Helene kirjoitti...

Kiitos Mustikkatyttö ja oruko!

Kiitos Epi! Miltä maistui?

Epi kirjoitti...

Oli oikeesti törkeen hyvää!! Ja hei, tää sun blogi on niin ihanan pirtsakka muutenkin!! Toivottavasti et lopeta bloggailua ikinä!;))

Jaa blogikirjoitus kavereillesi