3. toukokuuta 2011

Resepti: Terveellinen mantelimaitosmoothie mustikalla (tai mansikalla)

Olemme Tepon kanssa syöneet tätä mantelimaitosmoothieta monta kertaa viikossa siitä lähtien kun opettelimme sen tekemisen noin kolme viikkoa sitten. Ohje tulee tässä:
P1090033
Tarvitset:
100g manteleita
8dl vettä
1.5 cm vaniljaa (tai vaniljasokeria jos vaniljatankoa ei löydy)
100g mustikoita
2 banaania
1rkl hunajaa
(Vapaavalintaisesti mm. macaa, lucumaa, brahmia, hampunsiemeniä yms.)

Mantelimaidon teko
Tarvitset siihen ainoastaan yhden pussin manteleita (200g) ja 8dl vettä. Sekoita ne tehosekoittimessa ja siivilöi mantelin jämät pois mantelimaidosta. Se on siinä. Ei vaikea homma. :) Tämä on todella hyvä pohja erilaisille smoothieille.
P1090035
P1090042
P1090044
Lisää mantelimaitoon puoli pussia mansikoita tai puoli pussia mustikoita sekä vaniljaa (pilko 1.5 cm vaniljatangon palanen pieniksi paloiksi). Jos sinulta ei kotoa löydy vaniljatankoa, voit käyttää myös vaniljasokeria, tosin se ei ole yhtä terveellistä. Lisää kaksi banaania ja ruokalusikallinen hunajaa.
P1090045
P1090050
Lisää mukaan superfoodeja, jos niitä löytyy kotoa. Tänään meillä meni tähän hampunsiemeniä, macaa (1rkl), lucumaa (1rkl) ja brahmia (1/2 tl).
Sekoita juoma tehosekottimessa ja se on valmis tarjoiltavaksi.
P1090051
Ja sama juoma ilman mustikoita ja mansikoiden kera:
P1090022

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

kiva resepti! harmi, että harvat noista kuvista kun laitat toimii : /

Eemi kirjoitti...

Sama vaiva kuin anonyymilla ylla, ainoastaan 3 kuvaa nakyy minulle :(

Mutta mantelimaito on kylla nannaa, itse laitan viela makeutukseksi muutaman taatelin tehosekoittimeen manteleiden kaveriksi :)

Helene kirjoitti...

Kiitos kommenteista! Toivottavasti ne näkyvät nyt! :) Harmittaa tuo Flickr. Käytän kuitenkin tuota Premium-tiliä, josta vielä maksan. :O

Manna kirjoitti...

Blogissani on sinulle tunnustus, käypä kurkkaamassa. :)

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos kivasta blogista! Voikohan tuota banaania korvata millään tässä ohjeessa? En ole sitä vieläkään oppinut sietämään.

Ak kirjoitti...

Kiitos, kiva resepti.
Olisi kiva kuulla mitä kaikkia "superfoodeja" käytät, Helene.
Ja että pidätkö jotain taukoja esim Macan käytössä? Sitähän ei suositella käytettäväksi monta kuukautta putkeen, jos siis olen saanut oikeaa tietoa?

Arietta kirjoitti...

Haluaisin kokeilla tuota mantelimaitoa, mutta en ole löytänyt mistään kuorittuja luomumanteleita. Kuoritko itse mantelit vai ostitko kuorittuna?

Olen nähnyt myös sellaisen ohjeen mantelimaitoon, että manteleita liotetaan ensin vedessä yön yli ja sitten vasta blendataan liotusvedessä ja siivilöidään. Mutta näköjään se onnistuu hyvin myös noinkin. :)

Jaa blogikirjoitus kavereillesi