9. toukokuuta 2011

Jalkakylpy kotona on arjen luksusta

Tämä ei ole oma ideani vaan se on valmentajani Jukan vinkki. Hän kertoi tästä yksi aamu bootcampissa ja koska omat varpaani olivat niin koppuraiset ja törkeässä kunnossa, päätin testata tätä. Ja vitsit kun en ole keksinyt vähään aikaan mitään yhtä ihanaa hemmottelujuttua (ja hintakin on lähes nolla, mitä nyt vettä ja suolaa joutuu käyttämään). Voin siis todellakin suositella tätä!
Wild feet
Ohje tulee tässä:
a) Laita matala ympäri täyteen kuumaa vettä (sellainen että jalat mahtuvat sinne)
b) Lisää siihen 1-2rkl suolaa (itse olen laittanut 2rkl ja jaloissa tuntuu aina todella hyvälle jalkakylvyn jälkeen).
c) Keksi joku rentouttava tai mukava asia, jota voit tehdä samalla kun jalkasi rentoutuvat noin 10 minuuttia. Itse olen samalla joko lukenut kirjaa tai sitten katsonut joitain sarjoja kuten Stargate Atlantista (eka tuotantokausi on menossa). Myös pelkkä rentouttavan musiikin kuuntelu voi olla hyvä vaihtoehto. Yksi oma lemppari rauhallinen kappale on tämä alla oleva Nils Frahmin Ambre (tässä linkki Spotify-listaani).

Tämä on ollut minulle aivan loistava juttu oppia. Ensinnäkin korppujalkani ovat parantuneet ja kehtaan varmasti alkaa käyttää sandaaleita heti kun kesä tulee. Toiseksi se rentous, jonka olen kokenut tuon jalkakylvyn jälkeen, on aivan uskomaton.
Mutta koska viisaus asuu myös monissa blogini lukijoissani, niin kaipaisin hieman lisävinkkejä tähän. Eli miten te olette tehneet oman jalkakylvyn kotona?

11 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Heipsan,
mulla on jalkakylpy muuten samanlainen kuin sulla, mutta lisään siihen kauppojen jalkakylpysuolaa. Niissä on yleensä kevyesti piparmintun tuoksua sekä viilentäviä ominaisuuksia.
Sen jälkeen hyvää jalkarasvaa ja jalat on esittelykunnossa :)

t. R

Helene Auramo kirjoitti...

Kiitos R! Pitää miettiä jalkakylpysuolan ostoa, mutta jotenkin olisin tällä hetkellä kiinnostunut tekemään sen kylvyn kokonaan itse. :)

Eli olisikohan mukaan järkevä laittaa jotain mintunlehtiä yms.? :) Tai hunajaa?

blueberry kirjoitti...

mintunlehdet varamsti toimivat, samoin kuin se hunaja, tai kesällä esim. koivunlehdet.
Itse tosin lisään myös jalkakylpyyn kaupan jalkakylpysuolaa, ja rasvaan sen jälkeen jalat piparminttuvoiteella, tuntuu tosi hyvältä ja viilentältä :)

Inka kirjoitti...

Hei Helene! Ihan alkuun kiitos inspiroivasta blogistasi! Löysin tämän muutama päivä sitten :)

Ihan vasta luin jostain että kristallisuolaa kannattaisi laittaa kylpyveteen. Siinä on paljon enemmän ihoa ravitsevia mineraaleja kuin tavallisessa suolassa, josta on suurin osa mineraaleista lähtenyt pois kaikenmaailman käsittelyissä. En ole vielä kokeillut, mutta tarkoitus olisi!

Helene Auramo kirjoitti...

@Blueberry kiitos vinkistä! Pitää kokeilla seuraavaksi mm. tuota hunajaa. :)

@Inka Kiitos! :) Hyvä kun toit asian esiin. Himalajan kristallisuolaa olen itselleni laittanut.. Itselläni ei ollut sen kummempaa tietoa siitä, että mitä suolaa kannattaisi laittaa. Kotona on vain tuota suolaa... :)

jarna kirjoitti...

Itse laitan jalkakylpyyn n. 1/2-2dl kunnon rakeista merisuolaa, edullista ja just hyvää jaloille. Kristallisuolaa en raskisi arvokkuutensa takia laittaa. Käsittelemätön merisuola on aivan yhtä mineraalirikasta. Upotan jalat siihen rakeille ja hissuksiin liikuttelen suolan seassa, saa kivaa mikrohierontaa samalla. Laittelen myös fiilispohjlata Frantsilan 100% eteerisiä öljyjä, tänään oli laventeli, ja piparminttu tai eucalyptys käy, samoin kataja ja koivu jne. 5 tippaa/kylpy.

jarna kirjoitti...

Niin ja eteerisistä öljyistä voi itse tehdä jalkavoiteita. Loistava tulee esim. hyvästä oliivi-tai manteliöljystä, johon laittaa muutaman tipan eteeristä öljyä. Riippuu haluaako virkistävää ja viilentävää (piparminttu, eucalyptys), verenkiertoa elvyttävää (kataja), rauhoittavaa ja rentouttavaa (laventeli)tai kenties tasapainottavaa (bergamotti, neroli) vai jopa afrodiisista (ruusu, neroli).

Myös perusvoiteisiin voi eteerisiä öljyjä laittaa ja valmistaa kasvovoiteet ja vartalovoiteet itse. Tuo jalkaöljyksikin sopiva öljypohjainen sopii myös hierontaöljyksi.

Eteerisistä öljyistä voi itse valmistaa hyttyskarkoitteen, vaatteiden huuteluaineen, täikarkotteen hiuksiin, herpekseen, finneille ja muille iho-ongelmille antibakteerisen hoidon jne. Kannattaa perehtyä!

Anonyymi kirjoitti...

Hei Helene!!

Tein esimerkkisi innoittamana itselleni eilen jalkakylvyn ja kyllä tuli ihana olo, niin "pienestä" asiasta :)

Peppi

Jukka kirjoitti...

Harmaa käsittelemätön merisuola on mineraleiltaan vahvin. Uskon että aina kun Helene puhuu suolasta niin hän puhuu aidosta suolasta eikä valkoisesta natriumkloridista. Kylpysuolat voi olla hyviä mutta käsittelemätön merisuola on 14 miljardin vuoden evoluution muovaama joten voi olla että siinä juuri oikeat mineraalit oikeassa suhteessa;) vuorisuola on aika pitkälti sama, mutta merisuola on vielä rikkaampi. Esim urteiram 3€ kilo :)

Soikku kirjoitti...

Minä olen myös harrastanut jo jonkin aikaa jalkakylpyjä silloin tällöin. Minulla on yleensä tapana (yrittää) meditoida samalla, kantsii koittaa! :)

Anonyymi kirjoitti...

Miten evoluutio vaikuttaa suolaan?

Jaa blogikirjoitus kavereillesi