5. toukokuuta 2011

Elämäntaparemonttiin motivaatiota ja ajateltavaa

Jos olet joko a) sitä tyyppiä, joka tällä hetkellä jahkailee sen suhteen, että pitäisikö alkaa elää hieman terveellisemmin tai sitten b) sitä tyyppiä, joka aina välillä tsemppaa täysillä ja aina toisinaan motivaatio on nollassa. Tämä postaus on kirjoitettu juuri sinulle. :) Haluan, että ajattelet muutamaa asiaa jo tänään ja pysähdyt jokaisen seuraavan lauseen kohdalla:
P1080983
1) Sinä ansaitset sen, että olet terveempi.
2) Kroppasi ansaitsee sen, että annat sille terveellistä ravintoa, jotta se jaksaa ja voi paremmin.
3) Kroppasi ansaitsee sen, että harrastat liikuntaa.
4) Aika, jolloin sinun tulisi aloittaa elämäntaparemontti on nyt, ei huomenna tai viikon päästä. Sen aika on tänään. Mutta voit tietysti aina aloittaa askel kerrallaan. Mieti, mitä voisit jo tänään tehdä eri tavalla.
5) Kun syöt parempilaatuista ruokaa, voit paremmin ja jaksat enemmän. Saat lisää tunteja päivään.
7) Elämäntaparemontti kestää läpi elämän. Se on elämäntapa, ei dieetti.
P1080750
Muuta asiaa
Ja koska uusia lukijoita on tullut jonkin verran, niin teille hieman blogini taustaa... Olen omistanut tämän blogini kaikille niille, jotka haluavat aloittaa terveellisemmän elämän. Haluan, että blogini pysyy kannustavana, mutta tavoitteenani on myös tuoda esiin haastavia asioita. Oma elämäntaparemppani ei ole missään nimessä ollut helppoa, vaikka 8 kiloa onkin tuntunut lähteneen melko vaivattomasti näin jälkikäteen katsottuna. Toivon, että saatte blogistani vinkkejä omaan elämäänne ja yritän jakaa niin paljon tietoa kuin mahdollista (ja kerkeän).
Tiedän kuinka vaikeaa elämäntaparemontin aloittaminen on. Se on iso muutos. Omani alkoi joulukuussa 2010 ja se on ollut elämäni yksi parhaita päätöksiä. Nyt toivon, että olisin ymmärtänyt aloittaa sen jo paljon nuorempana. Elämäni laatu on parantunut rutkasti. :) Seuraavaksi lenkille! Olen jo urheilukamatkin päällä. :D
P1080064

9 kommenttia:

jarna kirjoitti...

Tänään kannattaa aloittaa, juuri tänään. Mutta pieninkin askelein pääsee perille, ei hätää. Itse tulin just iltakävelyltä, olipas se ihanaa.

Katri kirjoitti...

Olen uusi lukija ja jonkinlaista elämäntaparemonttia tehnyt hiljalleen jo vuoden verran. Blogistasi löysin inspiraation viimeiseen puristukseen. :) Joten iso kiitos!

kaninkatse kirjoitti...

Päädyin tänään blogiisi ensimmäistä kertaa ja bongasin bootcamp-treenit, kiitos vinkistä! Täytyy tulla kokeilemaan, olin tässä just miettinytkin että pitäisi kokeilla aamuliikuntaa, luin vasta jostain jutun että tutkimuksissa on havaittu että lapsilla koulupäivän aloittaminen liikunnalla tuo dramaattiset vaikutukset keskittymisessä ja energiassa.

Lisäksi mesta on vain puolen kilometrin päässä! :)

Rei kirjoitti...

Tosi inspiroiva blogi, kiitoksia tästä! Haluaisitko muuten jakaa noita sun salaattien reseptejä..? :D

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos tästä blogista. On ollut mielenkiintoista seurata elämäntaparemonttisi etenemistä. Kuitenkin tämä tehokkuusajattelu tökkii minua. Älä ymmärrä väärin, olen hyvin iloinen puolestasi, sillä olethan löytänyt elämääsi uutta energiaa ja hyvää oloa! Ehkä elämäntaparemonttilaisen kannattais myös pysähtyä miettimään syömänsä ruoan laadun lisäksi elämänsä laatua, vaikkapa sitä, mistä voisit luopua, jotta saat enemmän sitä mitä tunnet tarvitsevasi? Oletko esim miettinyt mitä asioita mahdollisesti pakenet pyrkimällä olemaan mahdollisimman tehokas?

emma kirjoitti...

Hieno postaus, kiitos! ^__^ ja alkoipas tehdä tosi paljon mieli tota sun salaattia ja vesimeloneja <3 nams.

ainosi kirjoitti...

tän postauksen myötä sait musta just uuden lukijan :> oon tota tyyppiä b, mutta nyt yritän tehä tästä terveellisemmästä elämästä oikeasti mun elämää eikä vain mitään parin kuukauden kestävää vaihetta.
insiproiva postaus!

http://rosigluftslott.blogspot.com

Taina - MoveMe kirjoitti...

Moikka! Suht tuoreena lukijanasi haluan antaa sinulle palkinnon jonka olet jo saanut :) http://movemeliikuttaa.blogspot.com/

Helene kirjoitti...

@Jarna Kiitos kommentistasi! Juuri näin! :)
@Katri Kiitos! Mahtavaa kuulla. :)
@kaninkatse Mielenkiintoista! Tuon voin uskoa! :) Bootcamp on nykyisin Hakaniemessä (se vielä selvyytenä), joissain vanhoissa postauksissani taitaa lukea, että Sörnäisissä (siellä se oli ennen):
@Rei Kiitos! Yritän laittaa heti kun kerkän ja teen taas kotona jotain salaatteja. :)
@Anonyymi. Kiitos kommentistasi. Sait minut ajattelemaan asioita ja kirjoitan tästä postauksen joko tänään tai sitten ihan lähipäivinä. :)
@emma Kiitos! :) Minullekin tuli nyt vesimelonihimo. :D
@Ainosi Kiitos! Ihana vesimelonikuva sun blogissa! :)Pitää ostaa noita sydänmuotteja! :)
@Taina-MoveMe Kiitos! :)

Jaa blogikirjoitus kavereillesi