5. huhtikuuta 2011

Lempisalaattini tällä hetkellä

Eräs lukijani pyysi salaatin ohjetta (jonka kuva oli sunnuntain postauksessani), joten tässä tulee. :) Sen sijaan, että tekisin tästä perusreseptipostauksen, kerronkin hieman salaatinvalmistukseni taustaa:
Koulussani yhdellä luennolla sanottiin, että mitä tummempi on salaatti, sen parempi. Olen pyrkinyt tähän nykyisin kaikissa salaateissani.
P1080037
Olen Stockmannin Herkusta löytänyt vuonankaalin ja siitä on tullut aivan lempparini. Lisäksi olen viime aikoina ostanut punamangoldinversoa ja pinaattia
P1080040
Nuo ovat olleet salaattini perusta. Olen laittanut niitä suunnilleen saman verran kaikkia. Tämän lisäksi salattiini kuuluu aina muutama tomaatti ja kurkkua. Avocado on myös hyvä lisä ja sitä menee salaattiin aina mikäli sitä löytyy varastosta.
Salattiini tulee yleensä aina joko kalaa (lohi) tai juustoa (feta, vuohenjuusto tai halloumi). Juustona suosin yleensä luomufetaa ja mieluiten vuohenjuustosta tehtyä. :) Mutta yksi Valion juusto (aurajuuston lisäksi) on sellainen, että sitä tulee syötyä joka viikko ja se on Kreivi-niminen... Aivan superhyvää!
Salaatin päälle tulee yleensä oliiviöljyä ja balsamicoa. Tällä kertaa sinne pääsi myös seesaminsiemenet. Tämän lisäksi puristin salaatin päälle myös puolikkaan sitruunan mehut. Ja valmis tekele on tuossa:
P1080043

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos reseptistä! Hyvä tietää myös tuo juttu salaateista, en ole tullut asiaa ennen ajatelleeksi, mutta varsin järkevältä kuulostaa. En malta odottaa, että opiskelut olisivat ohi: voisi panostaa rahallisestikin ruoan laatuun enemmän...

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos ihanasta ja todella inspiroivasta blogistasi! Luin juuri melkein kaikki postaukset putkeen. Varsinkin ruokakuvat ovat kivoja ja blogisi ulkoasu on muutenkin selkeä ja valoisa. Myös bootcamp -kokeilusi on innostava. Aion ehdottomasti jatkaa tämän blogin lukua myös jatkossa:)!
Nuppu

gojiavocado kirjoitti...

Itse olen myös ihastunut vuonankaaliin. Sitä saa onneksi nykyään aika monesta hyvinvarustellusta kaupasta. Myös kotimaiseen vuonankaaliin olen törmännyt, useimmiten kuitenkin taitaa olla italialaista/ranskalaista tms.

Helene kirjoitti...

@Anonyymi Kiitos! Koetan laittaa tänne joitain reseptejä, mitkä ovat edullisia tai hyviä opiskelijan budjettiin. Kiitos inspiraatiosta/ideasta siihen! Tsemppiä opiskeluihin!

Kiitos Nuppu!

@gojiavocado Missä olet tuohon suomalaiseen törmännyt? Se kiinnostaisi kovasti. :)

gojiavocado kirjoitti...

Hmmm... kun nyt muistaisinkin. Olisiko ollut jossakin hyvinvarustellussa Citymarketissa? Ihan satavarma en ole...

Jaa blogikirjoitus kavereillesi