6. maaliskuuta 2011

What did I eat?

Viime perjantaina minulla oli päivällä aivan mieletön nälkä ja en etukäteen ollut suunnitellut lounastani. Päädyin siitä syystä hätäisenä ja todella nälkäisenä Alepaan. Halusin syödä mahdollisimman terveellisesti mutta ilman ruoanlaittoa (oli hieman kiirus). Ostoskoriini valitsin seuraavat tuotteet: Violan tomaattivuohenjuustokeittoa (ei sisällä lisäaineita), luomuruispaloja, vuohenjuustoa (ei lisäaineita) ja luomukevytmaitoa.
P1070690
P1070692
Tämä ei ole se kaikista terveellisin ateria, mutta melko terveellinen. Tässä hieman analyysiä siitä, mitä ajattelen jokaisesta tuotteesta:
Maito
Maidossa pyrin suosimaan luomua ennen muita maitoja. Lisäksi mahdollisimman luonnonmukaista maitoa. Siitä syystä kevytmaito voittaa rasvattoman. Käytännössä maito-ostokseni on aina joku kolmesta alla olevasta ja yleensä aina tuo luomukevytmaito. Maitoa käytän lähinnä leivontaan, mutta juon viikossa muutaman lasillisen sitä aina kun tekee mieli.
P1070613
Leipä
Leivän pyrin tekemään kotona itse, mutta aina se ei yksinkertaiseti ole mahdollista ja aina en vain jaksa. Silloin pyrin suosimaan luomuleipiä ja etenkin täysjyväleipiä. Syön leipää melko vähän, mutta aina joskus sitä vain tekee mieli. Yleensä meiltä löytyy kotoa vain yhtä leipälajia, mutta Teppo osti useamman kotiin jostain syystä. Minä olin tietysti tyytyväinen kun hän toi kotiin vain luomua. :)
P1070742
Valmiskeitot
Pyrin tekemään kaikki keitot kotona. Lempparikseni on muodostunut tomaattikeitto. Valmiskeitoissa on se huono puoli, että niissä on yleensä paljon lisäaineita ja sitten sellaisia aineita, joita pyrin minimoimaan (mm. maissi, porkkana ja peruna). Kyseinen vuohenjuustokeitto oli paras mahdollinen, jonka löysin kaupasta.
Juusto
Juustot ovat kinkkinen juttu, sillä rakastan juustoja ja niistä luopuminen on melko mahdotonta. Siksi olen päättänyt etten luovu niistä ainakaan toistaiseksi. Sen sijaan pyrin keskittymään siihen, että ostan juustoja, jotka ovat ilman lisäaineita ja yleensä suosin vuohenjuustoa. Ehdoton uusin lempparini on Tepon löytämä Minervan feta-juusto Stockmannilta (kuvassa alalaidassa).
P1070673
Nyt kun laitoin tuon feta-kuvan tuohon, pitää vielä sanoa, että pyrin syömään mahdollisimman vähän karjalanpiirakoita (kuvassa), joissa on joko lisäaineita tai valkoista riisiä. Käytännössä en ole löytänyt itselleni vielä hyviä karjanalanpiirakoita ja siitä syystä syön noita tavallisia aina silloin tällöin.
Kuvassa oleva liha on luomunaudanlihaa ja söin sitä myös viime viikolla salaatin kanssa. Alla on siitä kuva. Vitsit kun se oli hyvää. Liha tulee pysymään ruokavaliossani, tosin vain luomuliha.
P1070681
You can see from the photos above some things I ate last week. Not the most healthy stuff, but I tried my best to find quality and organic food from the near grocery store.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Luomuliha on suuri puhallus. Siinä ei välttämättä ole mitään muuta luomua kuin se, että eläin on syönyt luomurehua.

Helene Auramo kirjoitti...

Kiitos Anonyymi kommentistasi! Selvittelen asiaa! :) Mikäli olet oikeassa, se on aika surullinen juttu... Meinaan lihasta pitää sitten vissiin luopua, jollei tiedä täysin missä eläin on kasvanut... :(

Sini kirjoitti...

Pienemmistä lähiruokaa myyvistä putiikeista kannattaa ehkä kysellä lihan perään, voit saada kunnon luomuluomulihaa, ja riista tietty on luomua parhaimmasta päästä.

Sen vain tulin sanomaan, että suosittelen karjalanpiirakoiden tekoa itse jos innostuu leipomaan (täytyy varmaan pistää lähiaikoina ohje blogiin...), yllätyin siitä kuinka helppo oli niitä tehdä, ja maku oli taivaallinen!

Jaa blogikirjoitus kavereillesi