30. maaliskuuta 2011

Miten ihon saisi pidettyä nuorekkaampana?

Silmieni alle on tullut ensimmäinen juonne. Se on vain kasvanut ja kasvanut ja tiedän, ettei se tule siitä koskaan lähtemään. Minusta tulee vanha... Vanheneminen ei haittaa minua, se on oikeastaan ihan kiva juttu. Yksi juova ei ole ollenkaan paha juttu, sillä muuten olen vielä melko nuoren näköinen.... Tai niin ajattelen, sillä minulta kysytään edelleen papereita kaupassa. :D En tiedä silmänympärysvoiteista yhtään mitään, sillä en ole niitä koskaan käyttänyt. Nyt kun ikää on jo 28, pitäisikö niitä alkaa käyttää? Vinkkejä otetaan vastaan!
P1070737
Supermalli Miranda Kerr kertoi joitain vinkkejä hyvään ihoon omassa blogissaan ja tässä nyt kolme asiaa listattuna ja omat kommenttini lisättynä niihin:
a) Lopeta tupakointi
Tiedän, että tämä voi olla vaikea päätös. Tupakoin ennen (vanhempani eivät tätä koskaan ole tietäneet, joten tuossa se nyt tuli sanottua. Sori siitä. :D). Lopetin sen kokonaan elämäntaparemonttini seurauksena. Poltin aina kuukausia putkeen ja sitten lopetin kuukauden verraksi. Etenkin lomamatkat olivat pahimpia, sillä sorruin aina polttamaan siellä... Joskus poltin jopa yli 10 tupakkaa päivässä. Koin sen sellaiseksi rauhalliseksi hetkeksi kiireiden keskellä. En osannut oikein muuten pysähtyä tai niin ainakin selitin itselleni.
Kun aloitin terveelliset elämäntavat, tupakointi loppui kuin seinään. Yhden tupakan olen polttanut joulukuun jälkeen ja se maistui pahalta. En voinut edes polttaa sitä loppuun. Nyt uskon, että olen päässyt siitä kokonaan eroon. Mieleni ei tee tupakkaa ollenkaan. Suosittelen lopettamista kaikille lukijoilleni koko sydämestäni. Se vie rahaa (minkä voisi käyttää vaikka smoothieisiin) ja vanhentaa ihoasi. Muista haittavaikutuksista voit lukea täältä.
b) Vähennä alkoholinkulutustasi
Tämä on ollut minulle vaikea pala (siis lopettaa ihan minimiin), sillä olen kyllä juhlistanut viikonloppuja edelleen, vaikka olenkin ollut muuttamassa elämäntapojani... Viikonlopun juhlimiset voisi ja pitäisi vähentää minimiin...
Toinen asia, mikä liittyy tähän on oluen juomisen lopettamisen vaikeus, sillä pidän oluen mausta ja sen korvaaminen punaviiniin tai valkoviiniin ei tunnu hyvälle idealle. Siiderit oli helppo lopettaa, mutta olut... Voih, kun en haluaisi olla ilman. Tämän kanssa on siis taisteltava vielä hetki.
Hyviä viinejä voi maistella silloin tällöin lasillisen. Esimerkiksi punaviini on ihan hyvä vaihtoehto ja yksi lasillinen päivässä on joidenkin asiantuntijoiden mukaan ihan ok. Drinkeissä taas on todella paljon yleensä sokeria, joten ne olen kyllä lopettanut lähes kokonaan. Viimeksi taisin juoda mohiton tammikuussa.
P1070942
c) Kahvi
Kahvin juonnin lopettaminen oli minulle sellainen asia, että sen oli loputtava kuin seinään, olin niin pahasti kahvikoukussa. Kolmen kuukauden kahvittomuuden jälkeen voin sanoa, että kahvia ei enää tee mieli ollenkaan. Olen löytänyt ihanat erilaiset teet. Niitä on niin monta eri lajia ja eri makua, että jokainen löytää varmasti sen oman lempparinsa. Mirandan blogissa annetaan käytännön vinkki: Jokaista yhtä kuppia teetä/kahvia varten kannattaa juoda kolme kuppia vettä. Kuulostaa hyvälle ja konkreettiselle vinkille. Teetä juon nykyisin noin kolme kuppia päivässä. Ehkä sitäkin voisi vielä vähentää...

Miten on lukijoideni laita näiden asioiden suhteen?

14 kommenttia:

jarna kirjoitti...

A ja B hanskassa, en juo enkä polta, kahvia sitten menee pari kuppia ja teetä iltapäivällä. Iltaisin juon yrttihaudukkeita.

Sammy kirjoitti...

silmänympärysvoiteet ovat ehkäiseviä, joten niitä olisi kannattanut alkaa käyttää jo 15-vuotiaana. voi vielä toki ehkäistä tulevia juonteita yms. mutta tuon uurteen saat pitää itselläsi varmasti.

kiva blogi sulla :)

Helene kirjoitti...

@jarna mainiota, että homma sujuu sinulla. :) Mitä yrttihaudukkeita juot?

@Sammy Kiitos! Osaisitko suositella jotain hyvää voidetta? Kun tänään menen kotiin, voisin matkalla käydä ostamassa jotain voidetta... :D

Sammy kirjoitti...

niinkin hullulta kun kuulostaa, eräs intohimoinen kosmetiikankäyttäjä ja samalla kosmetiikanmyyjä kertoi, että parasta on Pirkka silmänympärysvoide! ei ole hinnalla pilattu :)

tulevaisuudessa voit vaikka etsiä ekologista vaihtoehtoa silmänympärysvoiteeksi!

Kaoka kirjoitti...

Tupakoinut en ole koskaan ja alkoholinkäyttö on aika hyvin hallussa; olen lopettanut kokonaan sellaisen "otanpa saunakaljan" -juomisen ja juon vain kun on juuri joku juttu mitä juhlistaa (n. 2x puolessa vuodessa)

..Mutta se kahvi. En voi edes kuvitella elämää ilman kahvia, varsinkin erikoiskahvit ovat minulle pala taivasta <3 Taidan tämän paheen sallia itselleni, vaikka mistäs sitä koskaan tietää miten mieli muuttuu :)

Anonyymi kirjoitti...

Moi! Unohdit kertoa mitä pahaa kahvi saa aikaan iholle?! Vai muttuiko postaus ihonhoitovinkistä sittenkin joksikin sun eliminoidut paheet top-3 listaksi ;)

Helene kirjoitti...

@Sammy, pitää ehkä testata tuota ensi kerralla. :) Tänään päädyin pitkän kierrokseni jälkeen ostamaan Cliniquen tuotteen.

@kaoka, wow, hienoa kuulla, että olet saanut alkoholinkulutuksesi noin minimiin. Pitää itse siirtyä samoille linjoille. :)

@Anonyymi Nuo pääpointsit otin Mirandan blogista, johon linkkasin... Tässä se, mitä hänen blogissaan sanottiin: "Caffeine. As much as we all love a great cup of coffee or tea, it’s best to stick to one a day, maximum. It can be dehydrating to skin, not to mention make you anxious, thanks to the stimulating nature of caffeine. For each cup of coffee or tea, drink three glasses of filtered water. Your skin will thank you for it." http://www.koraorganics.com/blog/live-in-my-skin/all-things-organic/organic-certification/top-tips-for-skin-fitness/

Helene kirjoitti...

Kofeiiniton kahvi olisi ilmeisesti ok... :)

Sammy kirjoitti...

olikos Cliniquen All About Eyes Rich? se on nimittäin kys. henkilön parhaimmilla listoilla!

http://ostolakossa.blogspot.com/

tuossa on blogin osoite, sieltä löytyy vaikka mitä ihanaa

Anonyymi kirjoitti...

En kyllä ymmärrä, miten kahvi muka vanhentaa. Päinvastoin. Aivoja se ainakin nuorentaa, laskee riskiä sairastua Alzheimerin tautiin ja moniin muihinkin suuresti. Kannattaa lukea uusia tutkimuksia aiheesta, eikä uskoa vanhoja höpinöitä, joilla ei ole mitään tieteellistä perustaa. Vedenjuonti toki liittyy yhteen kahvin kanssa, poistaahan se nestettä. Kohtuus tietysti kaikessa, ei sitä kahviakaan tarvitse pannukaupalla juoda päivässä, pari mukillista riittää.

S kirjoitti...

Suosittelisin jättämään kemikaalimössöt kauppaan :) Esim. kaakaovoi (siis se vaalea versio, ei sama kuin kaakaomassa) sopii hyvin silmänympärysiholle.

Tästäkin olen tykännyt (itse kyllä käytän vain silmänympärille+kaulalle, jostain syystä toimii noissa muttei koko iholle levitettynä): http://www.iherb.com/Quantum-Nutrition-Labs-Premier-Colostrum-Cream-1-5-oz-43-ml/24368?at=0

Anonyymi kirjoitti...

Kahvi ei vanhenna ihoa, eikä edes aiheuta nestevajausta jos kahvia juo säännöllisesti. Tämä tutkittua tieteellistä tietoa. Kofeiini parantaa aineenvaihduntaa ja kestävyyttä urheilusuorituksissa. Vain niiden, jotka juovat hyvin harvoin kahvia tulee nauttia samalla vettä. Kahvihan on itsessään jo vettä. Suodantinkahvi on terveellisintä, koska kahvin huono rasva (kolestroli) jää suodattimeen. Pari kuppia päivässä ei tee pahaa millään tapaa. Toki jos itse ei halua juoda tai ei keholle sovi niin ei ole pakko juoda. Mutta kannattaa lukea mitä tieteellisesti on tutkittu asioista eikä vaan uskoa mitä joku ex.malli kirjoittaa :)

Peppi

Helene kirjoitti...

Kiitos Peppi & muut kommenteistanne! Minun pitää selkeästi kaivaa kaikki uusimmat tutkimustulolset esiin ja etisä koulun materiaaleista lisää tästä asiasta... Taisin hieman sokeasti uskoa Mirandan blogia... Mutta hyvä että asia tuli selväksi. :)

Sari kirjoitti...

Moi!
Olen itsekin lukenut paljon Miranda Kerrin terveys vinkkejä ja hänen orgaanisesta tavasta elää. Itse olen yrittänyt parantaa elämäntapojani kun poltan ja juonkin aika usein, ainakin joka viikonloppu. Tupakoinnin lopettamiseen olen yrittänyt kaikkea! Sähkötupakka on auttanut melko paljon mutta alkoholin juonti tuntuu senkuin kasvavan suhteessa siihen plajon poltan. Onko kellään samanlaista kokemusta? Ja varsinkin sosiaalisissa tilanteissa on vaikeaa olla ilman alkoholia.

Jaa blogikirjoitus kavereillesi