28. maaliskuuta 2011

Apua kaivataan ostojen kanssa!

Lueskelin eilen hieman CrazySexyDiet-kirjaani ja sain siitä inspiraation kirjoittaa tänne hieman kevään suunnitelmistani. :) Join eilen appelsiinimehua ensimmäisen kerran kolmeen kuukauteen (ja ihan hyvältä se maistui, ei tietysti niin hyvältä kuin itsepuristettuna). Tämän seurauksena aloin miettimään sitä, että ehkä minun olisi aika ostaa mehukone. Kun vielä sama aihe osui kirjassa silmääni, aloin pohtia tätä hankintaa vielä astetta vakavemmin.
P1060362
Keväällä ja kesällä aion siirtyä näillä näkymin asteittain raakaruokaan ja tarvitsen mehukonetta osittain tuota varten. Talven raakaruokakokeiluni epäonnistuttua (ei sovi kylmyyteen kovin hyvin), aion silti kokeilla sitä uudestaan. Kalat aion edelleen sisällyttää ruokavaliooni ja samoin luomulihan. Muuten aion elää täysin raakaruoalla. Juuston ja maidon aion myös pitää ainakin osittain (vähän saa aina syödä niitä). Jotta voisin päästä tähän tavoitteeseeni, on minun ostettava kolme asiaa kotiin (tai nämä ovat pyörineet mielessäni):
1) Mehukone
Näistä on vaikka mitä eri versioita olemassa ja kuulisin mielelläni teidän kommentteja asiasta. Kriss Carr vinkkasi kirjassaan mm. tähän. Haluaisin tehdä mehuja joka päivä.
2) ZenGrow
Kyseessä on pöytäpuutarha, missä voi kasvattaa mm. salaattia. Olen haaveillut sen ostosta jo pidemmän aikaa. Haluaisin kuitenkin ostaa juuri oikeanlaisen pöytäpuutarhan ja olen katsonuyt myös vastaavia ulkomailta (joiden hinnat ovat huomattavasti edullisemmat). Kuulisin mielelläni myös näistä kokemuksia lukijoiltani.
Haaveilen siitä, että tämän avulla minulla olisi kotona aina basilikaa, persiljaa, oreganoa, ruohosipulia ja sitruunamelissaa. ZenGrown avulla voi moninkertaistaa kaupan sadon helposti (eli toisin sanoen pidemmän päälle säästyy rahaa).
3) Dehydrator
Mikä tuo "dehydrator" on suomeksi? Sen avulla voi siis kuivattaa esimerkiki banaaneja ja tomaatteja.
Kriss Carr linkkasi omasta blogistan tänne. Onko teillä kokemusta niistä?
P1060671
Huhtikuu alkaa ihan kohta. Jäljellä on siis huhtikuu ja toukokuu ja kesäkuussa olisi tarkoitus vaihtaa tuota ruokavaliota 85-90% raakaruokaan. Mikä olisi järkevin ostaa edellä mainituista tuotteista ensimmäiseksi? Veikkaan, että mehukone. Sen jälkeen ehkä ZenGrow... Kesää odotellessa. :)

10 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

mites esim. olut, sipsit, jne. saatko syödä ja juoda edelleen viikonloppuisin tuollasia?

Anonyymi kirjoitti...

Mehukone esim:
http://momentousmoment.blogspot.com/2010/11/uusi-perheenjasen-oscar.html
En omista mutta testaillut olen ja kuullut hyvää

Kuivuri esim:
http://www.excaliburdehydrator.com/
http://www.juiceland.co.uk/item--Excalibur-Dehydrator-5-Tray-Timer-Black--EXCAL3526B.html
http://momentousmoment.blogspot.com/2011/02/mustikka-banaani-pannukakut.html

Sama juttu tuon kanssa.

Terkuin, Liina

Anonyymi kirjoitti...

Kuivurina voi käyttää myös uunia minimilämpötilalla ja luukku raollaan. Yön aikana valmistuu kätevästi kräkkerit (kuivatut raaka"leivät"), pizzapohjat, keksit, kuivatut hedelmät, marinoidut pähkinät jne.

Liina

Helene kirjoitti...

@Anonyymi Hahaha, tämä voisi tulla työkaverini suusta, sillä perjantaina olen kyllä osallistunut Friday Beerin viettoon ja silloin olen juonut olutta ja syönyt perunalastuja (keskittynyt kuitenkin hieman parempiin versioihin niistä). Aion oluen lopettaa hetkeksi (tällä viikolla tulossa postaus aiheesta) ja sipsejä syön edelleen silloin tällöin, mutta ehkä opettelen tekemään niitä itse... Tai sitten lopetan kokonaan.

@Liina Kiitos linkeistä! Kuivuri siis oli se sana! :)

Kkartio kirjoitti...

Plantagenissa oli noin kuukausi sitten kahta eri merkkistä pöytäpuutarhaa, oli ZenGrowta ja sitten oli toinen, joka oli puolta halvempi ja pintapuolisella tarkastelulla jollain lailla ehkä jopa fiksumman oloinen. Pahaksi onnekseni en muista yhtään, mikä sen toisen vehkeen nimi oli..

jaamo kirjoitti...

Uusimmassa Tekniikan Maailman toimittaja oli testannut puolen vuoden ajan Zen Grow:ta ja yhtä toista, jonka nimeä en muista (varmaan sama mitä Kkartio tarkoitti). Vaikuttavat kyllä tosi kiinnostavilta laitteilta. Vaikka olen saanut kyllä basilikan elämään ihan tavallisessa ruukussa pitkään ja se selvisi jopa talvesta! Tosin talvella sitä ei syöty. Nyt se puskee taas uutta lehteä.

Meillä on tuommoinen mehukone. Mä arvostaisin mehukoneessa yhtä asiaa: osat pitää voida pestä pesukoneessa :) Koska se on über rasittavaa pestä käsin joka päivä niitä palasia... Toinen asia on se mehusta syntyvä mäski. Sen roskiin heittäminen ei sovi mun luonnolle, joten sille pitää keksiä jotain käyttöä. Säästin jossain vaiheessa esim. porkkanan jämiä leivontaa varten, mutta sitä alkaa yllättäen kertyä aika paljon. Ellei sitten leivo joka päivä. Ja sit pitää keksiä kuka sen kaiken leivän syö! En tiedä mitä esim. sitrus-hedelmien jäämistöstä voisi tehdä?

Anonyymi kirjoitti...

Moi!

Kuivurin voi myös lainata / vuokrata, esim Martoilta.
http://www.martat.fi/jarjesto/alueellinen_toiminta/keski-suomi/astiavuokraus/

Sitähän ei tarvitse jatkuvasti, vaan voisit vuokrata sen pari kertaa vuodessa ja kuivailla isomman satsin esim. omenoita kerralla. Ja ei tule turhia kodinkoneita nurkkiin pyörimään.

Anonyymi kirjoitti...

http://www.indoorgarden.fi/finland_start.html

tämä on varmaankin se toinen pöytäpuutarha :)

Kkartio kirjoitti...

Juuri toi Indoor Garden oli se, jota meinasin! :)

Anonyymi kirjoitti...

Itselläni on Zen Grow ja siinä on valaisimessa korkeudensäätö.

Vedenvaihto on kyllä mietitty Zen Growssa että onnistuu helposti!

Materiaalina elintarvikemuovi, mikä on huomionarvoinen asia.

Niitä on kahta eri kokoa ja hintaa. Meillä on isompi.

Toimii suosittelen!

Jaa blogikirjoitus kavereillesi