14. helmikuuta 2011

The White Paper

Valkoinen paperi on yksi paras asia aloittaa päivä, oli se sitten työpäivä tai vapaapäivä. Keksin tämän idean joululomalla ja nyt en voisi enää olla ilman sitä. Vinkkini toimii näin:
1) Ota tyhjä valkoinen paperi. Itse suosin isoa piirustuspaperia.
2) Alan tehdä mindmappia siitä, mitä haluan saavuttaa viikon aikana, päivän aikana tai sitten liittyen yhteen asiaan kuten vaikka harrastuksiini.
3) Kun mindmap on valmis, alan toteuttamaan sitä.
P1070322
Tämä valkoinen paperi tuo ainakin minulle ihanan tunteen siitä, että voin itse valita päiväni kulun. Voin priorisoida asiat ihan miten itse haluan, kunhan ne tulee tehtyä. Tämä on myö palkitsevaa kun illalla huomaa, että kaikki asiat tuli tehtyä. Etenkin vapaapäivät on minusta ihana aloittaa näin. Aamulla on hienoa tajuta, että koko päivän voi tehdä juuri sitä mitä haluaa ja sitten alkaa toteuttaa suunnitelmaa.

I'm addicted to white paper. :) I usually start my days so that I get a new blank white paper and start to draw the mindmap of the day. This has proven to be an excellent way for me to start the weekend. I love the part when the paper is totally blank. That's when I get a really good feeling that I can really decide what to do on my spare time. I'm the master of my weekend. It is only me to blame if the day sucks. 

2 kommenttia:

Saara kirjoitti...

Jee, en olekkaan kaheli millaisena olen itseäni pitänyt :) Rakastan mindmappejä, listauksia, ranskalaisia viivoja ja etenkin sitä, kun voi ruksia tekemisiä yli sitä mukaa kun on saanut jotain aikaiseksi. Poikaystävä ei koskaan ole ymmärtänyt minun vapaapäivä-ideologiaa, jossa päivä on organisoitu niin että illalla kun menee nukkumaan ei ole olo sellainen että "harakoille se tämäkin päivä on mennyt". Vaikka kyse ei ole kuin normaaleista askareista, on jotenkin voittajafiilis kun päivän päätteeks on koko päivä hyötykäytetty vaikka se pitäisikin useamman tunnin blogien lukua ja muuta "hömppää" :)
Kiitokset smoothie ohjeista, ne on antaneet erityistä tykitystä näihin kirpeisiin aamuihin!

Helene kirjoitti...

Kiitti Saara kommentista!

Et ole yhtään kaheli! Tuo on maailman paras tapa minusta! :D Mulla on aivan sama. Rakastan listoja, mindmappeja jne.

Niin ja kiitos smoothie-kehuista. Piti heti laittaa yksi smoothieresepti kehiin. :D

Jaa blogikirjoitus kavereillesi