5. helmikuuta 2011

How did I loose 4 kilos (8.8 pounds) in 6 weeks?

Eräs lukijani pyysi minua hieman raottamaan sitä, miten olen onnistunut laihtumaan 4 kiloa kuuden viikon aikana. Ja tässä vaiheessa eron alkaa huomata myös muut kuin minä. 4 kiloa taitaa olla sellainen raja (ainakin minulla). :) Tuttuni kommentoivat laihtumistani kun näkevät minut ja (en aio valehdella kun kerron, että) se tuntuu todella hyvälle. Myös se ei haittaa ollenkaan, että housut alkavat löystyä. Enkä pane ollenkaan pahitteeksi myöskään sitä, että saatan joutua aika nopeasti uusille vaateostoksille. :D  Vitsit kun tämä on niin palkitsevaa. :) Kiitos kaikille, jotka tähän ovat vaikuttaneet: lukijat, ystävät, Teppo, Ari ja Jukka. Tässä tulee raporttini:
P1060200
Ensimmäinen viikko (-1.2kg)
Laihduin ensimmäisenä viikkona vaihtamalla ruokavalioni täysin. Aiemmin söin paljon ravintoloissa, join kahvia varmana kahdeksan kuppia päivässä ja light-limuja (ynnä muita energiajuomia). Palkitsin itseäni usein työpäivien jälkeen karkeilla, oluella ja sipseillä. Tuntuupa kauhealta kirjoitata tuota ja miettiä sitä mihin kauheaan tilaan oman kroppani laitoin.
Ensimmäisellä viikolla sanoin byebyet kahville, einesruoille, leiville (paitsi kotona tehdyille sämpylöille) ja keskityin etsimään uusia terveellisempiä ruokia. Ruokani koostuivat usein salaateista ja smoothieista. En tuolloin urheillut ollenkaan vaan keskityin ainoastaan löytämään paremman ruokavalion. Tähän sisältyi myös se, että söin paljon useammin. Aamupalan söin lähes aina (mitä en tehnyt ennen). Pidin myös ruokapäiväkirjaa säännöllisesti ja kirjasin ylös aina sen, miltä mitkäkin ruoat maistuivat ja tuntuivat.
P1060391
Toinen viikko (-0.8kg, yhteensä -2kg)
Otin liikunnan osaksi elämäntaparemonttiani. Se koostui täysin Tracy Andersonin jumppavideoista, joista lempparini on Mat Workout. Söi hieman vähemmän salaatteja ja lisäsin tummaa pastaa.
P1060838
Kolmas, neljäs ja viides viikko (-0.5kg, -0kg, -0.5kg (yhteensä -3kg)
Tein ruokavaliossa vain pieniä muutoksia. Lähinnä hienosäätöä. Etsin koko ajan uusia ruoka-aineita ja pyrin pitämään ruokavalioni vaihtelevana.
P1070026
Kuudes viikko (-1kg, yhteensä -4kg)
Aloitin bootcampin eli aamutreenit joka aamu klo 6.30-7.30. Ruokavaliota en ole muuttanut tänä aikana mitenkään. Suolan tarpeeni on tosin lisääntynyt, joten sitä on mennyt ruokiini hieman enemmän. Yllätyksekseni myös unentarpeeni vähentynyt.
Yhden ruokaan liittyvän muutoksen olen tehnyt. Olen lisännyt hieman maitotuotteita viime viikkoihin verrattuna. Maitotuotteissa suosin luomua. Smoothieita olen syönyt iltaisin todella usein ja päivisin olen syönyt salaatteja ja kalaa.
P1060418
Hello guys! This time I don't have time to write you a proper brief for you in English, but you can see how I've been loosing weight from my previous posts:
January 2: -1.2kg (-2.6 pounds) 12%
January 9:-0.8kg // Total -2kg (- 1.76 pounds // Total - 4.4 pounds) 20%
January 16: -0.5kg // Total -2.5kg (-1.1 pounds // Total -5.5 pounds
January 23: -0kg // Total -2.5kg (-1.1 pounds // Total -5.5 pounds)
January 30: -0.5kg //Total 3kg (-1.1pounds // Total -6.6 pounds)
The main reason for my weight loss has been a total chance in my diet and include exersising to my life. Last week I started a bootcamp and I've been loosing 1 kilo (2.2 pounds) because of that (in 5 days!!!). I think that's quite something. :) Thank you all my readers for the inspiration and keeping me motivated every time things haven't been working out. 

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei!
Eksyin joskus vuoden vaihteen jälkeen tänne blogiin ja ensimmäinen ajatus oli, että "taas joku superterveysintoilija". Mutta tulin silti uudestaan ja jäin koukkuun, aika ajoin kävin inspiraatiota ja ideoita hakemassa ensimmäisestä ajatuksestani huolimatta :D

Olen aina ollut maailman laiskin ja huonoin liikkumaan, mutta aloin sitten kiinnittämään huomiota syömisiin ihan toisella tapaa kuin aikaisemmin. Kuinkahan monta jojoilua painon kanssa on jo takana? Painoa ei ole nyt tippunut kuin kilo tai pari, en niin ahkera vaakailija ole, mutta vyötäröltä on lähtenyt ainakin 3-4cm pois, kun olen jättänyt pois tiettyjä ruoka-aineita ja lisännyt kasviksia, hedelmiä ja kalaa. Kvinoa on myös uusi (ja ihana!!) tuttavuus :)

Mutta blogisi raikas ja innovatiivinen ote on ainakin itselläni ollut inspiraation lähteenä, uudet ideat ja vinkit ainakin minä luen tarkkaan. Kiitos!!! :)
t: paksu-poksu

Helene kirjoitti...

Hei Anonyymi! Kiva kuulla. :) Yritän lisätä noita vinkkejä enemmän blogiini. Tsemppiä uusiin ruokakokeiluihin! :)

Jaa blogikirjoitus kavereillesi