23. helmikuuta 2011

Do I eat meat?

Heippa! Terveiset töistä! Juu, olen edelleen täällä. Olin nimittäin unohtanut avaimet kotiin ja Teppo tulee takaisin Helsinkiin vasta klo 23, joten täällä sitä ollaan vielä koko ilta. Se ei tosin haittaa tällä kertaa, sillä hommia riittää yömyöhään saakka, sillä olen Grand Onen sosiaalisen median sarjan päätuomari (olen tästä kunniasta maailman onnellisin!). :) Ehkä jopa ihan hyvä, että töitä tulee tehtyä täällä eikä kotona (Pahoittelut tietysti kaneilleni, sillä ne joutuvat olemaan häkissä koko päivän... :( ).
Mutta sitten itse asiaan. Halusin hieman kertoa lihansyömisestäni tai suhtautumisestani siihen... Kun vaihdoin joulukuussa ruokavalioni, yhtenä pohdiskelun paikkana minulla oli liha ja sen syöminen. Koulussani ei vastusteta lihansyömistä tai kannusteta lopettamaan sen syömistä. Itse asiassa koulumme perustaja Joshua sanoi, että moni kasvissyöjä alkaa jopa syödä hieman lihaa opiskelujensa edetessä.
The chicken commute
Oma päätökseni muodostui oikestaan joulu-tammikuun aikana ja sen seurauksena päätin vähentää lihansyömistäni. Kalasta ja kanasta en halunnut luopua. Kun kuitenkin törmäsin Hesarissa broileriartikkeliin, päätin luopua kanan syömisestä (ellei se ole luomukanaa, mitä on todella vaikea löytää Suomesta). Samaa linjaa päätin noudatta myös lihan suhteen, eli luomulihaa syön ja sitä saa jopa lähialepastani. Eli siis tällä hetkellä syön ainoastaan luomulihaa tai luomukanaa. Kalan suhteen en ole niin tarkka (ainakaan vielä).
A cow [15/365]
Muiden syömisiin en halua puuttua. Uskon, että jokainen osaa tehdä omat valintansa itse ja jokaisen keho tarvitsee hieman erilaisia ruokia. Teppo ostaa kotiin edelleen kinkkua leivän päälle ja häntä en ole siitä moittinut millään tavalla. Vaikka hän tuo sitä kotiin se ei tarkoita, että minun tulisi sitä syödä.
Toinen näkökulma lihaan liittyen koskee lisäaineita. Pyrin välttämään niitä mahdollisuuksien mukaan (aina se ei onnistu). Pienillä teoilla voi kuitenkin vaikuttaa ja itse olen ollut tyytyväinen tähän omaan valintaani. Se saattaa muuttua ajan myötä ja luultavasti muuttuukin. Päivitän sitten blogiani kun ajatukseni asiasta taas muuttuvat... :D
Kuulisin mielelläni lukijoideni omasta suhtautumisestaan lihaan. :)

In brief, I eat organic meat and organic chicken (which is very difficult to get in Finland). I eat fish a lot, perhaps 5 times a week, which could be a little bit less. I'm interested in getting your thoughts about meat... Do you eat it or not?:)

2 kommenttia:

evalyhin kirjoitti...

Itse pyrin ostamaan aina suomalaista ja luomua. :) Onneksi pääasiassa saan lihani sukuni porotilalta, joka on todennäköisesti eettisintä lihaa mitä löytyypi, etenkin kun meikäläisen lihaporot tapetaan pihaan, eivätkä joudu niihin kamaliin teurasautoihin stressaantumaan :S

Kasvissyöntiin en usko koskaan siirtyväni, olen koittanut lihattomia kuukausia ja syönyt silloin ihan oikeaoppisesti, mutta olo ei vaan ole hyvä. Ehkä olen vaan ns. syntynyt lihansyöjäksi. :P Mutta en tosiaankaan ole niitä, jotka juoksevat jauhelihatarjousten perässä vaan paljon mieluummin ostan sellaista lihaa, jota voin syödä hyvällä omalla tunnolla ja samalla tukea OIKEAA lihakarjan yms. kasvatusta. :)

Caro kirjoitti...

Jos olisin varakas ostaisin varmasti kaiken luomuna. Ite katoin muutama päivä sitten dokkarin jossa kerrottiin kanasta ja niiden kohtelusta. Aloin sitten samana iltana selailemaan netistä kaikkea ja alko kyllä inhottaa. Sillä sekunnilla päätin että ryhdyn heti kasvissyöjäksi mutta kuinkas sitten kävikään.. Ruoanlaitto meni aika hankalaksi muita perheenjäseniä ajatellen joten tein "typerän" valinnan ja päätin jatkaa lihansyöntiä ja olla ajattelematta sen kummemmin koko asiaa..

Jaa blogikirjoitus kavereillesi