6. tammikuuta 2011

The reason why I don't count calories

Laihdun koko ajan ja tunnen sen (olen myös punninnut, mutta tulokset julkaisen täällä blogissa vasta sunnuntaina) :). Syön myös lähes koko ajan, siis oikeasti lähes koko ajan mussutan jotakin. Voisi ehkä luulla että ei siitä voi laihtua, mutta kyllä voi: yksinkertaisesti vain keskittymällä parempiin ruoka-aineisiin. Olen myös opiskellut paljon sitä, mitä ei kannata syödä. Siksi luovuin esimerkiksi kahvista. Olin todella pahasti riippuvainen siitä.

Mutta sitten oikeastaan pääjuttuun, eli siihen miksi en lähde mukaan kalorien laskemiseen. Syy on yksinkertaisesti se, että se ei vain sovi minulle ollenkaan. Tulen siitä vain onnettomaksi. Alan ruoasta nauttimisen sijaan keskittymään erilaisiin laskutoimituksiin ja sitten poden syyllisyyttä karkeista tai sortumisistani. Sen sijaan että laskisin kaloreita, keskityn siihen mikä on minulle hyväksi. Kohdistan energiani siihen, mikä on laadukasta ruokaa ja mistä kroppani pitää. Viimeisen parin viikon aikana olen selvästi huomannut, että kroppani pitää nykyisestä ruokavaliostani paljon enemmän kuin entisestä. Se on mieleni, joka aina välillä haluaa jotain karkkeja jne. Tämän uuden ruokavalion keskellä pyrinkin jatkuvasti eri ruokahimojen iskiessä miettimään, että mitä sen jonkun ruoka-aineen (mm. sokerin) himo oikein kertoo? Onko minulla oikeasti nyt tarve sokerille vai onko kyse jostain muusta? Yleensä sokerihimon iskiessä juon vettä tai laksritsiteetä tai sitten syön sitä tummaa suklaata palasen. Olen myös huomannut sen, että mitä enemmän syön viljaa tai sokereita, sitä enemmän minun tekee niitä mieli. Selvennyksenä uusille lukijoilleni, että aloitin tämän uuden ruokavalioni noin 1.5 viikkoa sitten.
P1060250
Mitä söin tänään? Elelin aika lailla eilisen ruokavalioni mukaisesti, eli aamulla hedelmiä (kiwiä, banaania ja appelsiinia), päivällä keittoa ja sitten myöhemmin iltapäivällä salaattia ja kalaa. Eli tänään oli siis kalapäivä. Se maistui erinomaiselta. Kalasta en aio kyllä luopua, on se vain niin hyvää. Söin myös kaksi suklaapalaa (yli 80% kaakaota). Vitsit kun rakastan tummaa suklaata. Se on päivän superherkku. :) Teppo osti eilen ison pussin ituja, joten niitä tulen varmasti syömään joka päivä seuraavan viikon. Teppo söi niiden kanssa pestoa (se toimii loistavasti niiden kanssa). Itse en tänään koskenut pestoon, mutta mietin, että minun kannattaisi opetella tekemään sitä itse. Onkohan vaikeaa?

The main reason why I don't want to start counting calories is simple: it doesn't make me happier. Instead of that I'm just focusing on better quality food. 

6 kommenttia:

Shoegal kirjoitti...

Hei, kiitoksia kiinnostavasta blogista! Löysin sen jostain syystä vasta eilen :) Olen hurjan laiska kommentoimaan, mutta jatkan ehdottomasti seuraamista. Täällä siis ollaan, vaikken välttämättä kommentoisikaan!

Etenkin nuo ravintopostaukset kiinnostaa, tässä kun itselläkin olisi yritys saada se kymmmenisen kiloa pois. Aion ehkä jossain määrin yrittää laskea kaloreitakin, mutta enemmän tarkoitus olisi toimia samalla tyylillä kuin sinäkin ruokaan suhtaudut. Joten innolla luen, jos jaksat kirjoittaa enemmänkin päivän syömisistäsi tai tarkempia ohjeita, millä mausteilla ja miten paistat kasviksesi jne. :)

Helene kirjoitti...

Hei Shoegal!

Kiitos kommentistasi. :)

Voin kirjoittaa päivän syömisistäni ja ohjeista. Tosin en ole mikään kokki, mutta yritän tässä oppia koko ajan. :) Voisin vaikka jakaa joitain reseptejä joita saan tuolta koulusta, ainakin näin aluksi. :)

t. Helene:)

Taina kirjoitti...

Minulla on sama juttu kalorien laskemisen kanssa. Tuntuu, että silloin niiden vahtimisesta ja kontrolloimisesta tulee se pääasia ja ei tule juurikaan kuunneltua kroppaansa.
Ja sitten jos menee vähänkin yli suunnittellun kalorimäärän sitä alkaa helposti piiskaamaan itseään ja tulee luuseriolo. Tai sitten joku ihmeen lapsellinen uhma ja hälläväliä fiilis.
Toki jossain määrin laihtumista haluavan ihmisen on kaloreita tarkkailtava, kunhan siitä ei tule ahdistavaa pakkomiellettä.

Melancholia kirjoitti...

Huomasin itekki ton että masennun ja turhaudun yli paljo ku lasken kaloreita ja pieni moka ,vaikka vaan 20 kcal yli tavotteen, aiheuttaa heti kauheen lannistumisen. Toisekseen ajattelin et en voi laihtua pysyvästi jos vaan yritän syödä yli vähä? Ja tykkään kaikesta kalasta ja vihannes jutuista niin kyllähän mä laihdun silleenki eikö näin =)

Melancholia kirjoitti...

Ainiin ja ihana ja mielenkiintonen ja inspiroiva blogi !

Helene kirjoitti...

Kiitos Taina ja Melancholia kommenteistanne! :)

Ja lisäkiitos Melancholialle vielä kehuista. :)

Jaa blogikirjoitus kavereillesi