12. tammikuuta 2011

Weekly Food Challenge: Pitaya

Ostin tänään ensimmäistä kertaa elämässäni pitahaya-hedelmän Stockalta. Sen ulkokuori oli niin jännittävä, että se oli vain pakko ottaa ostoskoriin. :)
P1060345
Sen sisältä paljastui tuo leopardimainen, hieman makea hedelmä. Söimme sen valkoisen osan sellaisenaan ja se oli hyvä välipala. Tosin hieman liian kallis se oli ainakin minulle, sillä yhden hedelmän hinta oli noin viiden euron luokkaa. Onko kenelläkään muuten mitään hyviä vinkkejä siihen minkä kanssa tätä hedelmää kannattaisi syödä?
P1060351
Today I bought a pitaya fruit for the first time in my life. I liked it, but it's a bit too expensive here in Finland. It costed 5 euros (one fruit!).

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Thaimaassa on tullut pitahayaa syötyä todella paljon. Siellä sitä oli ainakin jokaisen hotellin sun muun paikan hedelmäsalaatissa ja hyvää oli :)

Ritan kirjoitti...

Minusta pitahaya on hedelmänä melko samanlainen koostumukseltaan kuin esim. vesimeloni. Sen idea tuntuu menevän vähän pilalle, jos sen pistää soseeksi tai liian pieneksi. Mä tykkään tehdä paljon hedelmäsalaattia ja teelusikalla pyöräytetyt pallot pitahayasta näyttää aivan taivaallisen herkullisilta (ja toki maistuukin siltä), hedelmäsalaatti annoksen päällä :)
Kieltämättä kyllä minäkn maiston viime syksyän pitahayaa ensi kerran nimenomaan sen houkuttelevan ulkomuodon takia :) Herkkua, mutta kallista sellaista!

Helene kirjoitti...

Hyvä vikki @Ritan! :) Pitää ehdottomasti testata tuo palloksi pyöräyttäminen!

Veera kirjoitti...

Pikkasen sulanut ja vaniljajäätelö ja pitaya on osoittautunut aika mainioksi yhdistelmäksi! Jätski ei vaan taida sopia sun uuteen ruokavalioon..

Helene kirjoitti...

Hyvä vinkki Veera! Saan fuskata 10% ajasta, joten voisin sitä jätskiä joskus kokeilla. :)

Jaa blogikirjoitus kavereillesi