8. tammikuuta 2011

Weekly Food Challenge: Agave Syrup

Tämän viikon uutuutena (minulle siis uutena aineena) esittelen agave siirapin. Ostimme sitä Kampin Ruohonjuuresta ja hinta oli 5.94€ (250ml). Korvaan jatkossa normaalin siirapin ja sokerin kyseisellä tuotteella. Olen valmistanut joka viikko sämpylöitä, joihin tulee laittaa siirappia. Huomenna testaan kyseistä tuotetta niissä.
Agave siirappi on muuten tehty samasta kasvista kuin tequila, mutta tämä ei sisällä alkoholia. :) Koulumme eri kirjoissa hehkutetaan kyseistä tuotetta ja kannustetaan käyttämään sitä sokerin korvaajana. Maultaan se on minusta siirapin ja sokerin sekoitus ja on erittäin makeaa.
Agave syrup
EDIT: Kaverini Vilma suositteli Facebookissa Steviaa, joka on yrtin lehti. Hän sanoi, että se on noin 300 kertaa makeampaa kuin normisokeri. Löysin sitä mm. täältä. Tämä menee siis ostoslistalle. :)

Today I tried agave syrup the first time in my life. And I'm super excited about it. :) I'm going to use it instead of sugar and normal syrup. The price in Ruohonjuuri was 5.94€ (250ml). 

2 kommenttia:

Eemi kirjoitti...

Steviaahan ei saa Suomessa myydä elintarvikkeena, mutta monissa luontaistuote- ja ekokaupoissa sitä myydään kauneudenhoitotuotteena valkoisena jauheena pussissa. Ruohonjuuresta löytyy ainaskin. :-)

Helene kirjoitti...

Kiitos Eemi tiedosta! En tuosta tiennytkään! :O

Jaa blogikirjoitus kavereillesi